Hoaţa de identitate - gaguri, limbaj colorat şi (cam) atât

de Gloria Sauciuc în 6 Feb 2013
Sala a izbucnit de mai multe ori în hohote de râs, la vizionarea filmului, ceea ce e semn că gagurile nu vor da niciodată greş când vine vorba de căutarea unui efect rapid...

Hoaţa de identitate, cu Jason Bateman şi delicioasa Melissa McCarthy (o ştiţi din Bridesmaids), are vineri premiera la cinema. Dacă aţi văzut comedia Nothing to Lose/Ce-am avut şi ce-am pierdut (1997), cu Tim Robbins, veţi avea senzaţia că urmăriţi un remake. Dacă nu, vă aşteaptă un road-movie înţesat cu gaguri şi poante fără perdea. Numai că gagurile - adică acel comic de situaţie pe care îl obţii când personajele îşi pun piedici între ele, sau când ăla supraponderal cade pe burtă, ori când sforăie de se cutremură pereţii - sunt de cele mai multe ori mai tari decât glumele.

Replicile nu sunt pontoase, aşa că vor pune doar un zâmbet firav pe faţa spectatorului. Sigur, sala plină de la vizionarea organizată de distribuitor a izbucnit de mai multe ori în hohote de râs, ceea ce e semn că gagurile nu vor da niciodată greş când vine vorba de căutarea unui efect rapid. Chiar şi aşa, avem câteva momente favorite din film, preferate atât pentru efectul comic rezultat din asocierea situaţilor contrastante, dar şi pentru conţinut.

Robert Patrick, detectiv ce vânează recompense în Hoaţa de identitate, este ironizat într-o manieră ce trimite la personajul său, T-1000, din Terminator 2, iar simpaticul grăsuţ din serialul Modern Family, Eric Stonestreet, face o secvenţă demenţială până la a fi porcoasă cu Melissa McCarthy, pe la mijlocul filmului. Frumoasa Amanda Peet, pe care ne-o amintim din Changing Lanes/Miscari Periculoase (2002), e soţia naivului Sandy Patterson (Jason Bateman - cam fără sare şi piper, dar adus din Horrible Bosses de regizorul Seth Gordon), iar scenariul filmului e semnat de Craig Mazin, care făcea şi din The Hangover Part II un remake al primului Hangover. Ideea filmului a apărut, se pare, de la o statistică nu prea fericită - "aproximativ nouă milioane de americani cad victime ale furtului de identitate, cu pierderi financiare uriaşe".

Mai jos puteţi citi versiunea oficială şi extinsă a sinopsisului, oferit de distribuitor. Cinemagia a notat filmul cu 6,5 stele din 10.

Jason Bateman (Horrible Bosses) şi Melissa McCarthy (Bridesmaids) se află în fruntea distribuţiei de staruri din această comedie despre un tip cu nimic ieşit din comun care ajunge în situaţia de a lua măsuri extreme pentru a-şi recupera identitatea furată. Diana (McCarthy) trăieşte regeşte, ca o prinţesă a shoppingului, cumpărând absolut orice îi trece prin cap, pentru că banii nu sunt o problemă pentru ea. Banii, nu, dar cardul de pe care vin acei bani da...pentru că numele care stă scris acolo este "Sandy".. iar Sandy este un contabil (Bateman), care trăieşte în partea cealaltă a Americii. Acuzat de un şir nesfârşit de infracţiuni, inocentul Sandy Bigelow Patterson decide să se apere singur, pentru că poliţia e superaglomerată şi nu are niciun interes să aloce timp cazului său.

Având la dispoziţie doar o săptămână pentru a da de hoaţa care i-a dat lumea peste cap, Sandy Bigelow Patterson porneşte într-o călătorie de peste 4000 de kilometri, tocmai în sudul Americii, pentru a o confrunta pe care care are acum acces total la viaţa lui. Sandy va încerca totul: să o mituiască, să o ameninţe, să o constrângă, declanşând haosul în încercările lui disperate de a-şi reabilita numele. Alături de Jason Bateman şi Melissa McCarthy se află Jon Favreau (seria Iron Man), în rolul arogantului şef al lui Sandy.

Exploreaza subiecte similare:

Identity Thief, Jason Bateman, Melissa McCarthy, Bridesmaids, Nothing to Lose, Robert Patrick, Modern Family, Eric Stonestreet, Amanda Peet, Changing Lanes, Horrible Bosses, Craig Mazin, The Hangover Part II, Jon Favreau

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 6 februarie 2013 16:28
O sa il vad si eu cat mai curand .
Bayard pe 6 februarie 2013 18:15
Nu ma uit nici mort la filmul asta
MikkaelWolfganger pe 6 februarie 2013 20:36
Subscriu!
zeno.marin pe 6 februarie 2013 22:45
Eu ma uit. Mort.
Testicule pe 6 februarie 2013 19:44
Nu c-ar avea vreo legatura, da' m-am simtit destul de prost ca am fost printre singurii carora le-a displacut Bridesmaids...Glumesc. Nu m-am simtit nici prost, si nici nu mi-a displacut. Mi-a declansat alarma de a ma interesa inainte de a vedea un film de comedie cu si despre femei. Umorul in film a fost...groaznic. Sper ca nu era o proiectie a realitatii...
monicarusu25 pe 7 februarie 2013 10:07
imi place comedia aceasta.
alex_il_fenomeno pe 3 martie 2013 12:17
Se vede din poster cam cate poate filmul asta...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells