Hituri action ale lui 2014?

de Ştefan Dobroiu în 9 Ian 2014
Câteva posibile surprize plăcute în ceea ce priveşte acţiunea

Trăim în epoca în care Hollywood-ul parcă nu e în stare să producă altceva decât explozii, iar 2014 o să vină cu o mulţime de filme cu supereroi, SF-uri sau horror-uri în care acţiunea, efectele speciale, urmăririle şi cascadoriile vor avea un cuvânt greu de spus. Din avalanşa de titluri iată cinci mai puţin cunoscute (nu sunt sequeluri şi nici foarte promovate), dar care au toate şansele să impresioneze cu răsturnările de situaţie, violenţa sau subiectul nefamiliar.

Jack Ryan: Agentul din umbră/17 ianuarie
Personajul nu este deloc nefamiliar, cel mai popular erou al cărţilor lui Tom Clancy fiind interpretat până acum de Harrison Ford, Alec Baldwin şi Ben Affleck. Readus pe ecrane sub înfăţişarea tot mai familiară a lui Chris Pine, spionul ne-a atras atenţia prin intenţia clară a producătorilor de a transforma acest reboot într-o nouă franciză. Fără să fie promovat intensiv, action-ul beneficiază de un Kenneth Branagh dezlănţuit în rolul negativ (şi regizor pe deasupra), în timp ce aghiotantul lui Ryan este interpretat de Kevin Costner, iar Keira Knightley o interpretează pe soţia acestuia. Sunt toate şansele ca din 17 ianuarie (premieră simultană cu cea americană) să vedem super-acţiune pe marele ecran. Găseşti un trailer la pagina filmului.

3 Days to Kill/21 februarie
Kevin Costner revine în atenţie o lună mai târziu, de această dată într-un rol principal care ar vrea să-l alăture posibililor "eroi de sacrificiu" ai lui Sylvester Stallone. El este Ethan Runner, un spion internaţional implicat în dejucarea planurilor celor mai periculoşi răufăcători. Chiar dacă Ethan intenţionează să renunţe la carieră pentru a se reapropia de soţia (Connie Nielsen) şi fiica (Hailee Steinfeld) ţinute ani de zile la distanţă pentru a nu le expune pericolelor inerente ocupaţiei lui, eroul are o ultimă sarcină de îndeplinit: să descopere identitatea unui terorist gata să ucidă mii de oameni, asta în timp ce trebuie să aibă grijă de fiica lui adolescentă pentru câteva zile. Găseşti un trailer la pagina filmului.

Non-Stop/28 februarie
Liam Neeson într-un nou rol de acţiune, de această dată la mare înălţime. Unul dintre ingredientele de seamă ale action-urilor este înăsprirea regulilor: aflat într-un avion, eroul nu are voie să tragă cu arma şi în niciun caz nu-şi doreşte ca pasagerii să îşi dea seama că sunt în pericol. Actorul îl interpretează pe Bill Marks, un agent american care se îmbarcă la bordul unui avion transatlantic cu destinaţia Londra. În timpul zborului, primeşte pe telefonul cu acces la o reţea securizată un misterios mesaj: la fiecare 20 de minute un om de la bord va muri, dacă o sumă fabuloasă nu este transferată într-un cont bancar. Când un pasager îşi află sfârşitul la exact 20 de minute de la ultimul mesaj, toată lumea îşi dă seama că ameninţarea este cât se poate de serioasă. Găseşti un trailer la pagina filmului.

Deliver Us from Evil/8 august
Cunoscut pentru horror-urile The Exorcism of Emily Rose şi Sinister, regizorul şi scenaristul Scott Derrickson revine în atenţie cu un melanj între genul care l-a făcut celebru şi film de acţiune. Deliver Us from Evil îl aduce pe ecran pe Eric Bana, în rolul unui detectiv din New York. Problemele sale personale sunt amplificate de investigarea unui şir de crime oribile, iar faptul că anumite indicii sugerează că asasinul ar fi victima unei posedări demonice îl face pe erou să se alieze cu un preot neconvenţional, expert în exorcizări, pentru a rezolva cazul. Premisa este cel puţin interesantă, iar Eric Bana a dovedit în repetate rânduri că poate convinge în roluri mai dramatice decât cele specifice genului de acţiune, prin urmare chiar suntem curioşi să vedem rezultatul.

Lucy/8 august
Am lăsat la urmă ce era mai interesant! După Leeloo, Mathilda, Nikita şi Ioana d'Arc, Luc Besson revine cu o nouă eroină cu totul ieşită din comun în Lucy, un proiect încă deloc promovat şi cu detalii păstrate cu atenţie de echipa de producţie. Ştim că doar că este cel mai scump film din istoria EuropaCorps, compania lui Besson, şi că o vom vedea pe Scarlett Johansson în rolul titular. Lucy, o tânără care trăieşte în Taipei, este obligată de mafia locală să transporte droguri în propriul corp. Un eveniment neprevăzut face ca drogul să se răspândească în corpul lui Lucy, dar în loc să-şi afle sfârşitul în urma unei gigantice supradoze, fata capătă puteri colosale, fiind în stare să absoarbă cunoştinţe instantaneu şi să mişte lucruri doar cu forţa minţii. Este clar că a venit vremea răzbunării! Stilul vizual al lui Besson, spiritul său imprevizibil (este şi scenarist) şi experienţa lui Johansson cu rolurile de acţiune ar putea face o surpriză foarte plăcută în luna august.

Care crezi că este cel mai interesant din filmele de mai sus?

Exploreaza subiecte similare:

Jack Ryan: Shadow Recruit, Luc Besson, Scarlett Johansson, Eric Bana, Non-Stop, 3 Days to Kill, Kevin Costner, Chris Pine, Kenneth Branagh, Keira Knightley, Connie Nielsen, Hailee Steinfeld, Deliver Us from Evil, Scott Derrickson, Lucy

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 9 ianuarie 2014 05:37
Primele 3 filme se incadreaza la genul Action, gen tot mai rar in zilele noastre contrat opiniei generale.
Aici excludem filmele cu super eroi, extraterestrii, roboti, etc si cu ce ramanem? The Expendables si inca 2-3 filme de actiune. Oricum, unu dintre cele mai bune filme de actiune din ultimii ani a fost The Raid iar anul acesta urmeaza The Raid 2: Berandal, care nu trebuia sa lipseasca din lista, parerea mea.

Bayard pe 9 ianuarie 2014 14:40
Da, dar ala nu mai este cu semn de intrebare, e aproape o certitudine, aici sunt filme care promit (in opinia lor).
Han_Solo pe 10 ianuarie 2014 09:33
Mda, ai dreptate in cea ce priveste The Raid2.
legolas05 pe 9 ianuarie 2014 11:38
Non Stop pare cel mai interesant.
radu3455 pe 9 ianuarie 2014 12:12
non stop si lucy le astrept cel mai mult
Faenor pe 9 ianuarie 2014 12:55
Expendables 3 nu?
Bayard pe 9 ianuarie 2014 14:42
Sincer, primele 3, daca chiar erau bune nu se lansau in ianuarie si februarie, sunt lunile de aruncat la gunoi la Hollywood si chiar nu am cine stie ce asteptari, mai ales ca la primele 2 am vazut si trailerul. La fel si cu Luc Besson, m-am lecuit de el, nu mai sper la nimic nou din partea lui. In concluzie ramane doar Deliver Us From Evil.
djufx88 pe 9 ianuarie 2014 14:56
nu stiu ce sa zic care e mai interesant, dar un lucru e cert, toate pleaca de la subiecte si clisee clasice.
AndreBlack pe 9 ianuarie 2014 17:04
Jack Ryan , Non-Stop dar si Need for Speed , Tokarev si multe altele . 2014 o sa fie plin de filme action .
yukkio pe 3 februarie 2014 14:45
prima data Non-Stop,e bine ca nu mai avem prea mult de asteptat
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2014 11:44
Toate cred ca vor surprinde prin ceva, asta e clar.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells