Hidden Figures, Certain Women, Marathon Trainspotting şi multe alte filme în proiecţii speciale la DaKINO 26

de Cinemagia în 24 Feb 2017
Programul integral al Festivalului este disponibil pe site-ul www.dakinofestival.ro

Festivalul Internațional de Film DaKINO are loc în perioada 1-5 martie la Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea și ARCUB.

Festivalul aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar:

20th Century Women, în regia lui Mike Mills
Cu: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig
Nominalizat la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun scenariu original
Nominalizat la Globurile de Aur 2017 pentru Cea mai bună actriță- Annette Bening și pentru Cel mai bun film muzical sau de comedie

Captain Fantastic, în regia lui Matt Ross
Cu: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler
Nominalizat la Premiile Oscar, Globurile de Aur și premiile BAFTA 2017 pentru Cel mai bun actor în rol principal- Viggo Mortensen
Premiul pentru Regie, Un certain regard, Festivalul de Film de la Cannes 2016

Hidden Figures, în regia lui Theodore Melfi
Cu: Octavia Spencer, Taraji P. Henson, Kirsten Dunst, Kevin Costner
Nominalizat la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun film, Cea mai bună actriță în rol secundar- Octavia Spencer și Cel mai bun scenariu adaptat

La care se adaugă Manchester by the Sea- filmul care deschide ediția din acest an, la rândul său cu 6 nominalizări la Premiile Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun actor în rol principal, Cel mai bun actor într-un rol secundar și Cea mai bună actriță într-un rol secundar.

Festivalul DaKINO prezintă de asemenea în premieră în România cel mai recent film al regizorului Ang Lee- Billy Lynn’s Long Halftime Walk, proiectat sâmbătă, 4 martie, de la ora 21.00 la ARCUB.

Proiecția-maraton Trainspotting va da posibilitatea cinefililor sa (re)vadă în proiecție consecutivă atât Trainspotting (1996), cât și T2 Trainspotting (2017), sâmbătă, 4 martie de la ora 16.00 la Cinema Muzeul Țăranului.

Certain Women, prezentat în proiecție unică în România, le aduce pe ecran pe Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart, într-un film care a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance 2016 și a fost prezentat apoi într-un număr record de festivaluri din întreaga lume.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO prezintă atât câștigătorul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes 2016- I, Daniel Blake în regia lui Ken Loach, cât și câștigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2016- documentarul nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, Fire at Sea, în regia lui Gianfranco Rosi.

Programul integral al Festivalului este disponibil pe site-ul www.dakinofestival.ro
Biletele pot fi achiziționate de la casele de bilete ale sălilor de cinema sau de pe site-ul www.eventbook.ro

DaKINO 26 este organizat de Asociaţia FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și al Primăriei Municipiului București prin ARCUB.

Eveniment susținut de ALPHA Bank.

Exploreaza subiecte similare:

20th Century Women, Captain Fantastic, Hidden Figures, Manchester by the Sea, Certain Women, Trainspotting, T2 Trainspotting, I Daniel Blake, Fuocoammare

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells