Havana marilor regizori: 7 días en La Habana

de Cinemagia în 16 Oct 2012

7 zile la Havana (în original 7 días en la Havana) este un portret al Havanei zilelor noastre, văzut din prespectiva a şapte regizori din toată lumea, în şapte scurtmetraje. 7 zile la Havana va intra în cinematografele din România (Cinema City Cotroceni şi Grand Cinema Digital Băneasa) vineri, 19 octombrie. Şi va rula în deschiderea festivalului "Les Films de Cannes a Bucharest" în aceeaşi zi (Cinema Studio). Din 26 octombrie, filmul va intra şi în cinematografele Studio, Europa din Bucureşti şi la Constanţa.

Cei şapte regizori ai acestui film omnibus sunt Elia Suleiman (Israel), Benicio Del Toro (născut în Puerto Rico), Gaspar Noé (Argentina), Laurent Cantet (Franţa), Pablo Trapero (Argentina), Julio Medem (Spania), Juan Carlos Tabío (Cuba). Cele şapte poveşti corespund unei zile a săptămînii, scurtmetraele însumînd 100 de minute. Poveştile au legătură între ele. Personaje principale într-un episod devin secundare în altul, iar fapte începute în primele zile ale săptămînii îşi găsesc continuarea la finele ei. Pe de altă parte, întreg filmul este străbătut de teme comune.

Afișează:
1 din 8
ZIUA 1, luni: muzică, alcool, fete, penurie de ouă. Regizor Benicio Del Toro: film "El Yuma"

De ziua de luni s-a ocupat Benicio Del Toro. S-a născut în Puerto Rico şi este cunoscut publicului larg datorită rolurilor pe care le-a jucat în: The Usual Suspects (1994), Snatch (2000), Traffic (2000), 21 Grams (2003) şi altele. Ultimul film în care l-aţi putut vedea de curând a fost Savages (2012), al lui Oliver Stone. Cariera de regizor conţine doar filmul de faţă, plus un proiect datând din 1995, tot scurtmetraj, numit Submission.

Filmul: Un tânăr turist american (Josh Hutcherson, protagonistul din The Hunger Games) ajunge la Havana şi este condus într-un tur mai puţin obişnuit al oraşului de către şoferul său, un inginer cubanez cu facultatea terminată la Moscova, care - în timpul liber - este şofer de taxi. Tânărul face cunoştinţă cu gălăgioasa familie a şoferului-inginer, cu problemele lor, apoi cu viaţa de noapte a Havanei, cu fetele din club şi nu numai.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 17 octombrie 2012 21:33
pare o idee originala la prima vedere. sa vedem de cata simpatie se va bucura in timp.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells