Happy New Year, exuberant

de Ştefan Dobroiu în 20 Dec 2014
Filmul lui Farah Khan este evenimentul bollywoodian al anului

Happy New Year/Misiunea: Un An Nou Fericit! aduce pe marile ecrane din România trei ore de energie şi colorată exuberanţă, în celebrul stil al Bollywood-ului. Este cel mai gustat film indian al întregului an, unul dintre cele mai populare din toate timpurile şi o şansă ca publicul din România să fie atras din nou de un gen cinematografic atipic, dar atât de popular acum câteva zeci de ani la noi în ţară. Iată mai jos de ce Happy New Year ar putea fi o idee bună de petrecere a timpului liber.

Mai întâi un avertisment pentru cei nefamiliarizaţi cu cinema-ul bollywoodian: nu realismul este scopul său, ci distracţia. Prin urmare dacă ignori desele îndepărtări ale aventurilor din film de la verosimil, ai toate şansele să te distrezi din plin alături de "loser"-ii interpretaţi de unii dintre cei mai populari actori ai Bollywood-ului.

În rolul principal îl vedem pe Shah Rukh Khan, regele încoronat şi adulat al filmului indian. La aproape 50 de ani, actorul dovedeşte din nou că este cel mai puternic magnet pentru public, iar rolul lui Charlie, un luptător care plănuieşte de ani de zile un atac împotriva celui care i-a distrus tatălui său reputaţia, îi dă ocazia să se dezlănţuie încă o dată pe marele ecran. Pentru publicul din România, şarmul lui Khan poate părea inexplicabil, dar energia sa şi multele activităţi din afara cinema-ului l-au transformat într-un megastar în generoasa comunitate indiană de pe glob.

Avem un film indian de trei ore, prin urmare intriga nu are cum să fie simplă. Familiarele teme ale răzbunării şi ale dragostei se îmbină în scenariul scris de Farah Khan, care a devenit celebră la Bollywood cu elaboratele ei coregrafii, ajungând între timp cea mai populară regizoare a cinema-ului indian. Khan foloseşte o mulţime de influenţe în povestea ei, pe care mulţi ar putea-o considera dezordonată, inegală şi haotică, dar, dacă te laşi dus de val, distracţia este garantată, căci Happy New Year combină filmul cu jafuri cu cel inspirat de competiţii de dans. În câteva cuvinte,  pentru ca echipa lui Charlie (Charlie's Angels, glumeşte protagonistul) să poată fura nouă inestimabile diamante, trebuie să participe la o competiţie internaţională de dans în Dubai.

Pentru a duce la bun sfârşit această "misiune imposibilă", Charlie cooptează în echipă un fost coleg al tatălui său (Boman Irani, unul dintre cei mai iubiţi comici indieni), un hacker adolescent (Vivaan Shah), un alcoolic (Abhishek Bachchan) care seamănă ca două picături de apă cu fiul posesorului diamantelor, dar şi pe un bun prieten, forţosul Jag (Sonu Sood). Atâta testosteron este echilibrat de dansatoarea Mohini, interpretată de frumoasa Deepika Padukone, probabil cea mai adulată actriţă a momentului la Bollywood, cu care Shah Rukh Khan a împărţit ecranul şi în Om Shanti Om, dar şi în succesul de casă al anului trecut, Chennai Express.

Faptul că eroii nu au nicio legătură cu dansul îi obligă nu doar să improvizeze din răsputeri pentru ca echipa lor să devină concurenta Indiei la campionatul mondial de dans, ci şi să iasă din zona de confort, ceea ce-i permite lui Farah Khan câteva montaje ce-i omagiază pe Stan şi Bran, Charlie Chaplin şi Benny Hill. Scenariul le aruncă în cale suficiente obstacole imprevizibile pentru ca publicul să nu se plictisească pe durata generoasă a filmului.

Exploreaza subiecte similare:

Happy New Year, Shah Rukh Khan, Deepika Padukone, Boman Irani, Abhishek Bachchan, Farah Khan

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells