Good Time: Pe bune, o să-ţi placă, probabil rolul vieţii pentru Robert Pattinson

de Gloria Sauciuc în 8 Sep 2017
Dorind să își aducă fratele cu probleme la „normalitate”, Connie îl cooptează pe Nick într-un aparent jaf. După ce fură 20.000 de dolari, lucrurile o iau razna

Thrillerul Good Time: Pe bune, o să-ţi placă, concurent anul acesta în competiţia pentru Palme d'Or, ni-l aduce pe marile ecrane pe Robert Pattinson, într-o postură în care nu l-am mai văzut - de mic infractor cu ale cărui motive empatizăm. Impresionează interpretarea lui Pattinson, aflat într-un roller coaster de trăiri, evenimente şi twisturi, pe parcursul a câtorva zeci de ore clocotitoare. Cavalcada de situaţii ce se complică tot mai mult prin care trec protagoniştii transformă, ca într-un bulgăre de zăpadă ce creşte tot mai mult, o situaţie riscantă într-una fără de ieşire. Înţelegem motivaţia personajelor, empatizăm cu ele, ne mişcă umanitatea lor, şi suferim alături de ele. În pofida acţiunilor reparatorii ale protagonistului, pare că o mână implacabilă le scrie destinul. Dorim, asemenea lor, ca aceste personaje să se salveze.

Titlul în română al filmului nu exagerează cu nimic, thrillerul cu adevărat are potenţial să placă cinefililor, mai ales celor ce au iubit filme precum Mean Streets (1973) ori Dog Day Afternoon (1975). De altfel, thrillerul a fost ovaţionat, în mai, la Cannes Film Festival. Este, de asemenea, o bucurie să vedem pe marile ecrane atât de repede un film lansat în urmă cu doar câteva luni, la cel mai important festival de film al lumii.

Până vom vedea pe marile noastre ecrane The Lost City of Z şi pentru că trebuie să ignorăm rolul rizibil de Lawrence al Arabiei pe care Pattinson l-a făcut în Queen of the Desert (2015), putem afirma că interpretarea şi personajul din Good Time sunt cele care îl reabilitează pe Pattinson, schimbându-i imaginea de vampir îndrăgostit din seria Twilight.

Good Time: Pe bune, o să-ţi placă este cel de-al cincilea film al fraților regizori new-yorkezi Josh și Ben Safdie (Heaven Knows What, Daddy Longlegs), care se întorc în orașul lor natal cu povestea a doi frați, imediat după un jaf eșuat în cartierul Queens.

În timp ce Nick (Ben Safdie, co-regizor), cu probleme mentale, ajunge după gratii în urma jafului, fratele mai mare, Connie (Robert Pattinson), se luptă să îl salveze pe el, căutând bani de cauţiune, dar și pe sine. Good Time este un furios thriller ce explorează dinamica de familie împinsă la limită.

Continuând o serie de filme „despre străzi”, frații Safdie dezvoltă o galerie de inadaptați, ratați, sociopați, delincvenți și faliți ai străzilor din New York, exprimând bucuria incertă a unei vieți dure și nesigure. Good Time creează o galerie de fețe, locuri și momente memorabile, în care, de-a lungul unei nopți, personajele principale parcurg locuri și localuri din New York întâlnind mai mulți oameni obișnuiți.

Good Time este și o poveste universal valabilă despre relaţii familiale, urmărind consecințele delincvenței asupra a doi frați, în moduri diferite. La început, dorind să își aducă fratele cu probleme la „normalitate”, Connie îl cooptează pe Nick într-un aparent jaf. După ce fură 20.000 de dolari, lucrurile o iau razna, iar cei doi frați trebuie să scape.

Robert Pattinson, alături de fraţii regizori

Exploreaza subiecte similare:

Good Time, Robert Pattinson, Mean Streets, Dog Day Afternoon, Ben Safdie

Alte știri din cinema

Serialul original „Gösta”, producţie HBO Nordic, va fi „un amestec de comedie și Dostoievski”

Filmările vor avea loc în Suedia în 2018, iar premiera va fi în 2019

Tudor Giurgiu regizează filmul „Apropierea”, o poveste de dragoste româno-spaniolă

Filmul spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Viața lui se schimbă când o întâlnește pe Maria (Belén Cuesta)

Margot Robbie, despre filmul cu Joker şi Harley Quinn: „Este o poveste de iubire complicată”

Pelicula va fi scrisă şi regizată de Glenn Ficarra şi John Requa (Robbie a lucrat cu ei la Focus şi Whiskey Tango Foxtrot)

Linda Hamilton va reveni în franciza Terminator, anunță James Cameron

Cineastul pare că s-a folosit de comentariile recente legate de mesajul feminist al Wonder Woman, când a dat-o ca exemplu pe Sarah Connor

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback