G.I. Joe: Retaliation, un succes internaţional

de Cristina Grigore în 1 Apr 2013
Este primul blockbuster al anului, cu încasări ce au depăşit deja, internaţional, bugetul de 130 de milioane al filmului

Cu o amânare de mai bine de nouă luni a datei de lansare, G.I. Joe: Represalii şi-a făcut în acest week-end debutul cinematografic, iar încasările au fost pe măsura aşteptărilor şi au adus filmului certificarea de prim blockbuster al anului. Alte două noi-intrări în topul celor mai mari încasări au fost producţiile Tyler Perry's Temptation: Confessions of a Marriage Counselor şi The Host.

După ce a strâns 41 de milioane pe teritoriul Statelor Unite şi încă 80 de milioane internaţional, la sfârşit de week-end bilanţul indica un avantaj clar al sequel-ului (produs cu 130 de milioane de dolari), ce dovedeşte că franciza bazată pe poveştile eroilor Hasbro are încă putere de atracţie la box-office. Studiourile Paramount, responsabile în mare parte de succesul remarcabil al filmului – au trecut deja la o lucrul pentru partea a treia a seriei.

Deşi numele regizorului Tyler Perry nu a fost niciodată sinonim cu termenul de blockbuster, iată că filmele sale reuşesc să atragă suficient de mulţi spectatori în sălile de cinema americane. Ultima sa producţie, Tyler Perry's Temptation: Confessions of a Marriage Counselor, a debutat în acest sfârşit de săptămână pe locul trei în top cu 22 de milioane de dolari, doar cu un milion mai puţin decât pelicula sa anterioară.

The Host, adaptarea romanului autoarei lui Twilight, Stephenie Meyer, s-a lansat cu o cifră dezamăgitoare a încasărilor, de 11 milioane de dolari, plasându-se pe locul şase în clasament. Cum filmul a avut un buget de 40 de milioane de dolari, drumul spre profitabilitate va fi mai mult decât anevoios pentru The Host.

Pe locul doi coboară animaţia The Croods, ce mai încasează 26,5 milioane de dolari în acest sfârşit de săptămână. Încasările globale ale peliculei au ajuns la 227 de milioane de dolari. Pe patru coboară  Olympus Has Fallen, cu 14 milioane de dolari, urmat de Oz: The Great and Powerful, cu 11,6 milioane de dolari.

Pe locul şapte în clasament se află The Call (4,8 milioane), pe opt Admission (3,2 milioane), ultimile două poziţii fiind ocupate de Spring Breakers (2,7 milioane) şi The Incredible Burt Wonderstone (1,3 milioane).

Exploreaza subiecte similare:

G.I. Joe: Retaliation, The Host, Tyler Perry, Tyler Perry's Temptation, The Croods, Olympus Has Fallen, Oz: The Great and Powerful, The Call, Admission, Spring Breakers, The Incredible Burt Wonderstone

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 1 aprilie 2013 09:19
Ma asteptam sa aiba incasari bune si sa fie lider la box-office dar nu ma asteptam la un asemenea rezultat . L-am vazut si eu si a fost super fain , are foarte multa actiune .
cosmin_kedii pe 1 aprilie 2013 09:51
130 de milioane merita ,l-am vazut si eu si e super tare
legolas05 pe 1 aprilie 2013 13:16
Foarte bine
alex_il_fenomeno pe 30 aprilie 2013 18:50
Si mie mi s-a parut cel putin la fel de bun ca primul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells