G.I. Joe: Represalii, energic

de Ştefan Dobroiu în 22 Mar 2013
Mult zgomot pentru... mai nimic în sequelul de săptămâna viitoare

Ce face un trailer bun dintr-un film... De fapt ce face o melodie bună dintr-un trailer! În drum spre vizionare am mai ascultat o dată remixul făcut de The Glitch Mob la melodia Seven Nation Army a celor de la The White Stripes, ca să mă sincronizez cu ceea ce se anunţa a fi un iureş de explozii şi efecte speciale. Aşa a şi fost, dar remixul rămâne cel mai cool lucru la G.I. Joe: Represalii.

Un sequel uşor inexplicabil, pentru că G.I. Joe: The Rise of Cobra nu a spart gura târgului cu încasările sale, Represalii s-a lăsat aşteptat cu nouă luni mai mult decât era programat iniţial: deşi era una dintre cele trei premiere Paramount din vara anului trecut, filmul a fost amânat până în primăvară pentru a se pune la punct câteva probleme ale scenariului. Ca să nu o mai lungim, sequelul are tot ce vrei în materie de efecte speciale şi cadre spectaculoase, dar a rămas la fel de neconvingător şi anost din punctul de vedere al poveştii. Când eroii îşi dau seama că preşedintele SUA a fost înlocuit de o sosie doar pentru că impostorul foloseşte ticuri verbale diferite, îţi dai seama că nu te mai afli pe teritoriul verosimilului.

Dar pentru amatorii de adrenalină fără conţinut Represalii ar putea fi o idee bună de weekend. Filmul arată bine, este ritmat, iar câteva secvenţe sunt în stare să-ţi ia respiraţia. Una dintre ele o poţi vedea şi în trailer: lupta cu săbii pe cel mai accidentat perete muntos pe care l-ai văzut în viaţa ta. Noi ne-am fi urcat o ţâră mai sus şi le-am fi tăiat coarda duşmanilor, dar de ce să ţii lucrurile simple când poţi să le faci complicate?

Fără să dezvăluim prea multe despre subiect, îţi spunem doar că echipa G.I. Joe pică într-o capcană şi că numai pe umerii a trei supravieţuitori transformaţi în proscrişi internaţionali stă misiunea de a şterge renumele echipei. Şi nu doar atât, căci lumea întreagă este ameninţată să devină sclava organizaţiei Cobra, dispusă chiar să folosească arme nucleare pentru a-şi realiza planurile.

Eroii vor primi ajutor de la Joe Colton (Bruce Willis, pentru a n-şpea oară în rolul lui John McClane), protagonistul unora dintre cele mai amuzante momente ale filmului. De estetică se ocupă Adrianne Palicki într-un rol identic cu cel al Paulei Patton din Mission: Impossible - Ghost Protocol. Să nu care cumva să întorci privirea când apare la o recepţie într-o rochie de seară roşie. Rochie care cu siguranţă îi dă puteri supraumane, că repede mai scapă cu viaţă din acea gaură de şarpe împânzită cu agenţi secreţi...

Din păcate, oricât s-ar fi cheltuit pentru efectele speciale din noul G.I. Joe şi oricât de exotice ar fi locaţiile unde are loc acţiunea, filmul este o nouă dovadă a lipsei de inspiraţie de la Hollywood. Nu-i suficient să angajezi câţiva dintre cei mai populari actori ai momentului şi să înroşeşti ecranul cu sânge şi explozii. Până şi cel mai înfocat fan al genului action va ieşi de la acest film hotărând că ceva îi lipseşte premierei de vinerea viitoare.

Exploreaza subiecte similare:

G.I. Joe: Retaliation, Bruce Willis, Adrianne Palicki, G.I. Joe: The Rise of Cobra

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ovidiu239 pe 22 martie 2013 15:14
Stefan, ce nota acorzi filmului?
StefanDo pe 22 martie 2013 16:00
5
Ovidiu239 pe 23 martie 2013 17:20
6, StefanDo are un review la pagina filmului. Merci de raspuns.
AndreBlack pe 22 martie 2013 18:20
Eu tot o sa-l vad . L-am vazut pe primul si mi-a placut foarte mult . De-abia astept sa-l vad mai ales ca 2-ul are o distributie 'exploziva' .
legolas05 pe 22 martie 2013 23:19
Ma asteptam sa fie un film bun,din cate spune Stefan nu pare deloc a fi
alex_il_fenomeno pe 4 aprilie 2013 12:08
Speram ca asa sa fie si in momentul vizionarii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells