Gardienii Galaxiei, lansare de senzaţie

de Cristina Grigore în 4 Aug 2014
Filmul a obţint 94 de milioane de dolari la debutul în box office-ul american

Era de aşteptat ca noul film Marvel/Disney, Guardians of the Galaxy, sursa atâtor cronici pozitive, să aibă mare succes la debutul în box office-ul american. Însă „scorul” obţinut i-a uimit până şi pe analişti: filmul a avut, în Statele Unite, încasări de 94 de milioane de dolari.

Este cea de-a treia lansare de top anului, după cele ale lui Captain America: The Winter Soldier (95 de milioane de dolari) şi Transformers: Age of Extinction (100 de milioane). Cele 94 de milioane de lansare ale Gardienilor Galaxiei reprezintă şi un record al lunii august – cel anterior i-a aparţinut lui The Bourne Ultimatum, ce a obţinut 69,3 milioane de dolari în 2007.

Cu un buget de 170 de milioane de dolari, filmul nu va avea nicio problemă în a deveni profitabil, însă rămâne de văzut cât de bine îşi va menţine poziţia la box office săptămâna viitoare, când urmează să se lanseze Teenage Mutant Ninja Turtles.

Pe locul doi în clasamentul celor mai bune încasări de pe continentul nord-american trece Lucy, cu 18,2 milioane de dolari obţinuţi în aceast week-end. La un buget de 40 de milioane şi un total internaţional de 84,6 milioane, se poate spune că Luc Besson a dat lovitura cu acest SF de acţiune în care protagonistă este una din actriţele cele mai captivante ale momentului, Scarlett Johansson.

Locul trei este ocupat de o nouă lansare, un film biografic despre evoluţia lui James Brown, Get on Up, cu încasări de 14 milioane. Pe patru coboară Hercules (10,7 milioane), iar pe cinci trece Dawn of the Planet of the Apes (8,7 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

Guardians of the Galaxy, Captain America: The Winter Soldier, Transformers: Age of Extinction, The Bourne Ultimatum, Teenage Mutant Ninja Turtles, Lucy, Get on Up, Hercules, Dawn of the Planet of the Apes

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 4 august 2014 09:49
Ma surprinde succesul si, maiales, criticile pozitive, care sunt foarte rare, se stie. Un film in care un raton trage cu mitraliera sa aiba asa succes mi se pare aiurea dar sa vedem cand va sosi si la noi...
lazar_samuel pe 4 august 2014 11:43
mai aiurea ca avatarul tau cu broasca dilie? nu.
cristi23 pe 4 august 2014 15:29
bravo lor......

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells