Franciza Shrek va fi relansată. Dreamworks Animation apelează la cel mai de succes titlu al său în competiţia cu Pixar

de Cristina Grigore în 15 Iun 2016
Primul film Shrek a fost lansat în 2001 şi a avut încasări totale de 484 milioane de dolari

Odată cu achiziţia Dreamworks Animation de către NBC Universal – o tranzacţie de 3,8 milioane de dolari iniţiată în luna aprilie – strategia de piaţă a companiei a fost redefinită, iar numărul filmelor ce vor ajunge în cinematografe stabilit la patru pe an (faţă de două, cât era până acum). În acest plan intră şi relansarea francizei Sherk, de care, scrie Deadline.com, se va ocupa Illumination Entertainment, o altă companie aflată sub umbrela Universal.

Sub tutela lui Chris Meledandri, directorul general al Illumination Entertainment, „Shrek va reveni în cinematografe, ca şi o mare parte din francizele Dreamworks, în încercarea de a oferi un plus de valoare acestora, creând, între timp, noi francize”, după cum a declarat Steve Burke, preşedintele Universal.

Burke nu a vorbit însă, în recenta sa declaraţie, şi despre modalitatea prin care populara franciză va fi revitalizată din punct de vedere creativ – va fi vorba despre un reboot total, cum a făcut Sony cu Ghostbusters, despre o relansare ce va aduce în scenă noi personaje în noi decoruri, însă păstrând elemente comune cu peliculele anterioare, ori pur şi simplu, un sequel direct? Este de luat în considerare şi posibilitatea ca unele dintre vocile celebre ale filmului – Mike Myers, Cameron Diaz, Antonio Banderas şi Eddie Murphy, să nu fie prea dornice să îşi reia partiturile.

Seria animaţiilor Shrek este – în competiţia îndelungată cu studiourile Pixar – cea cu succesul cel mai răsunător. Primele două filme au adus cele mai mari încasări. Shrek, lansat în 2001, a ajuns, internaţional, la 484 milioane de dolari cu un buget de 60 de milioane, iar Shrek 2, lansat în 2004, a obţinut aproape dublu – 919 milioane de dolari la un buget de 150 de milioane.

Exploreaza subiecte similare:

Shrek, Shrek 2

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
eedy pe 16 iunie 2016 13:52
Dacă măgarul n-o să fie cu vocea lui Eddie Murphy o să fie fix degeaba

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells