Florin Şerban se apucă de Box

de Ştefan Dobroiu în 12 Iul 2013
Noul lungmetraj al regizorului se filmează în august şi septembrie

Florin Şerban, câştigător al Marelui premiu al juriului şi al trofeului Alfred Bauer la Berlinala 2010 cu debutul său Eu când vreau să fluier, fluier, se reîntoarce pe platourile de filmare la jumătatea lunii august, când începe să lucreze la Box (cunoscut până acum sub titlul Îmi curgi prin vine), al doilea lungmetraj al său.

"Box este povestea a două vieţi: una care curge foarte aproape de pământ, celealtă încercând să se înalţe şi să zboare cât mai sus, prea sus", se precizează în sinopsisul oficial, care prezintă şi personajele principale: Anghel, un tânăr boxeur în vârstă de 20 ani, provenit dintr-o familie săracă, şi Cristina, o actriţă de 34 de ani, căsătorită, cu o fetiţă.

"Am scris o poveste de dragoste între Anghel, un tânăr care nu ştie să iubească, dar e mânat de o pasiune de nestăpânit, şi o femeie matură, Cristina, cineva care ştie ce este dragostea", spune Florin Şerban, arătând cum compensează scenariul său dezechilibrul dintre statutele sociale şi experienţele de viaţă ale celor două personaje.

"Pe măsură ce înaintăm în vârstă priorităţile noastre se schimbă. La 20 de ani, cei mai mulţi dintre noi suntem încruntaţi şi vrem să arătăm lumii cine suntem, avem impresia că lumea ne aşteaptă pe noi să ne aruncăm în ea şi să o schimbăm. La 35 de ani, zâmbim şi vrem să fim iubiţi. Vreau să vă pun în faţă două destine, un tânăr de 20 de ani şi o femeie trecută de 30 şi să văd dacă o dragoste între cei doi e posibilă", detaliază regizorul şi scenaristul premisa celui de-al doilea lungmetraj al său.

Pentru a alege actorii, Şerban a procedat ca în cazul lui Eu când vreau să fluier, fluier: o parte din actori sunt profesionişti, iar unele personaje sunt interpretate de amatori descoperiţi de regizor. "Distribuţia e mixtă, actori neprofesionişti şi actori profesionişti. Filmul e făcut din poveştile întretăiate a doi oameni, un boxer şi o actriţă. Toţi cei care apar în povestea lui sunt neprofesionişti şi sunt din lumea boxului, toţi cei care apar în lumea ei sunt actori profesionişti", spune Florin Şerban, preferând să nu dezvăluie numele protagoniştilor.

Cea mai importantă locaţie a lui Box este oraşul Sibiu. Bugetul filmului se ridică la aproximativ un milion de euro, iar printre producători se află şi compania germană Augenschein. Director de imagine este Marius Panduru, cu care Florin Şerban a colaborat şi la Eu când vreau să fluier, fluier.

Cu sfârşitul filmărilor programat pentru ultima săptămână din septembrie, Box poate repeta cronologia lui Eu când vreau să fluier, fluier, care participa în februarie 2010 la festivalul de la Berlin şi se lansa pe marile ecrane din ţară la sfârşitul lunii martie. Îi urăm lui Box un succes similar!

Foto: Florin Şerban, în timpul filmărilor la Eu când vreau să fluier, fluier.

Exploreaza subiecte similare:

Florin Şerban, Marius Panduru, Eu când vreau să fluier fluier, box

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
EduardBarbu pe 13 iulie 2013 09:22
Succes!
GadjoDillo pe 13 iulie 2013 12:08
interesant! abia aştept să-l văd.
Fierbinte pe 13 iulie 2013 17:44
Sper să iasă ceva bun
alex_il_fenomeno pe 29 iulie 2013 14:28
E bine ca avem parte de diversitate, chiar am asteptari de la acest film.
extynager pe 27 august 2013 10:21
Ieri dimineata am constatat cu surprindere si fara sa fim anuntati ca se va filma la noi in zona scene din lungmetrajul BOX, in regia lui Florin Şerban (câştigător al Marelui premiu al juriului şi al trofeului Alfred Bauer la Berlinala 2010 cu debutul său Eu când vreau să fluier, fluier). Nu am nimic cu arta si cu manifestarile artei, insa erau cel putin 6 dubite, 2 corturi, alte masini din staff parcate pe proprietate privata, fara sa se ceara voie nimanui. Mie mi-a fost blocata masina toata ziua de un cort amplasat chiar in spatele masinii mele. Au fost intrebati de ce nu au cerut voie cuiva pentru campare si raspunsul lor a fost: ''cand regizorul iti spune sa te asezi cu toate undeva, o faci fara sa mai comentezi. Si la ora 6:30 cand am ajuns, cui puteam cere voie? Era prea devreme!!!''. Ok, intelegem asta, dar nu inteleg de ce ni s-au lasat niste ''suveniruri'' care puteau fi aruncate la cosurile de gunoi aflate in imediata lor vecinatate.
https://www.facebook.com/pages/Iti-pasa/593414330690948?ref=hl

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells