Finding Dory: iată personajele din mult-așteptata animație

de Gloria Sauciuc în 2 Apr 2016
Premiera în România e programată pe 17 iunie 2016

La treisprezece ani de la prima apariţie, în Finding Nemo, peştişorul albastru Dory se întoarce cu Finding Dory. Alături de ea mai apar o mână de noi personaje, proaspăt ieşite din acvariul Pixar. Iată-le pe toate în gloria lor piscicolă.

Dory (Ellen DeGeneres)

Personajul central al filmului, Dory, peştişorul feminin cu vocea lui Ellen DeGeneres reapare, la un an după încheierea acţiunii din Finding Nemo, cu amintiri despre mama şi tatăl ei. Odată ce va înţelege mai multe despre asta, va începe o îndrăzneaţă aventură subacvatică pentru a afla...hm, cine sunt eu?

Jenny (Diane Keaton) și Charlie (Eugene Levy)

Aceştia sunt părinţii lui Dory: Jenny (Diane Keaton) şi Charlie (Eugene Levy) sunt cei doi părinţi îngrijoraţi ai peştişorulu albastru, pe care Dory încearcă să-i găsească. Regizorul Andrew Stanton declară pentru USA Today: „Ambii părinţi sunt visători, şi e marca personalităţii lor. Eugene are un aer de prostuţ neserios, pe când Diane e şi ea visătoare, în stilul lui Annie Hall”.

Nemo (Hayden Rolence) şi Marlin (Albert Brooks)

O fi Nemo o voce subţirică (A lui Hayden Rolence, şi nu a lui Alexander Gould, de data aceasta), dar nu şi-a pierdut spiritul. Pe lângă faptul că e vecin de recif cu Dory, şi harnic la şcoală, Nemo este primul care îi dă o mână ( de fapt, o aripioară) de ajutor lui Dory. Ceea ce nu îl încântă pe tatăl său, Marlin.

Caracatiţa Hank (Ed O'Neill)

Să ai opt tentacule ajută, mai ales unui descurcăreţ precum Hank. Chiar dacă Hank are numai şapte tentacule în loc de opt, dintr-un accident din tinereţe, merită amintit că are vocea dată de Ed O Neill, faimos pentru rolul lui Al Bundy. Pe Hank îl găsim la Marine Life Institute, acolo unde Dory îl găseşte captiv. O va ajuta oare pe fata-peştişor?

Destiny (Kaitlin Olson)

Rechinii ciocan sunt peşti interesanţi, iar Destiny nu face excepţie, deşi este un pic nesigură pe graţia cu care înoată, mai ales că nici nu vede foarte bine. Totuşi, lui Dory i se pare că Destiny înoată minunat şi, în plus, că vorbeşte perfect limba balenelor, ceea ce o ajută să îşi facă prieteni la Institutul pentru Viaţa Marină.

Bailey (Ty Burrell)

Un alt client al Institutului pentru viaţa marină, Bailey este o beluga (balenă albă) care are probleme cu simţul ecolocaţiei, sau cel puţin aşa crede. Apetitul său pentru a dramatiza situaţiile enervează pe toţi. Dar s-ar putea să se înţeleagă bine cu Dory.

Fluke (Idris Elba) şi Rudder (Dominic West)

O echipă compusă din două foci, care nu fac băi de soare pe stânci ci se odihnesc la Institutul pentru Viaţa Marină, Fluke şi Rudder vor juca şi ei un rol în planurile lui Dory.

Becky (Torbin Bullock)

O pasăre-cufundar, Becky este prietenă cu Marlin şi s-ar putea să fie mai deşteaptă decât arată.

Pisica de mare (Bob Peterson)

Bob Peterson, vocea lui Dug din Up, este vocea unui alt peşte cu veleităţi muzicale, profesorul Ray - Pisica de mare, cel care l-a instruit pe chiulangiul Nemo şi e acum profesorul şi al lui Dory, cea mai veselă elevă din clasă.

Vidrele

Rivalizând cu extratreştrii din Toy Story sau cu Boo din Monsters Inc., vidrele sunt cele mai simpatice personaje. Rămâne să aflăm ce rol anume vor fi jucând în acţiunea filmului.

Broaştele ţestoase Crush (Andrew Stanton) şi Squirt (Bennett Dammann)

În pauza de la regie, Andrew Stanton face echipă cu nou-venitul Bennett Dammann dând voce celor două ţestoase prietenoase, Crush şi Squirt. Nu, nu sunt ţestoasele Ninja, dar sunt prieteni buni pentru Dory şi Nemo.

Exploreaza subiecte similare:

Finding Dory, Ellen DeGeneres, Diane Keaton, Eugene Levy, Ed O'Neill, Albert Brooks, Hayden Rolence, Kaitlin Olson, Ty Burrell, Idris Elba, Dominic West, Bob Peterson, Andrew Stanton

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells