Filmul romanesc revine spectaculos! (1)

de Emanuel Lazarescu în 14 Oct 2002
Filmul romanesc revine spectaculos! (1)
Dupa o perioada in care filmul romanesc a disparut cu desavarsire de pe ecrane, lunile acestea ne-au aratat ca se poate sa vedem si chiar doua filme romanesti pe luna!!! Si asta nu e tot! Aceste filme, spre deosebire de altele pe care cu usurinta le ocoleai, merita vazute si atentie, revazute!!!
Dar sa le luam pe rand:

Occident, comedia lui Cristian Mungiu ne prezinta un film despre "micile necazuri de zi cu zi, care par uneori hazlii atunci cand se intampla altora." Acesta este fraza publicitara a filmului care a strans intr-o saptamana un numar de 20.000 de spectatori in salile de cinema.
Dupa Filantropica, lui Nae Caranfil care a adunat deja peste 100.000 de spectatori, acesta este al doilea film romanesc din ultima vreme care ruleaza cu succes pe ecrane.
Occident este o comedie neconventionala care ne povesteste din trei puncte de vedere diferite destinul catorva personaje hazlii.
Gyuri Pascu este foarte amuzant, iar Alexandru Papadopol, dupa MARFA SI BANII, face alt rol care cu siguranta ii va aduce premii pe unde va fi prezentat filmul.

Turnul din Pisa, este alta productie care a aparut pe ecrane si merita toata atentia.
Cu o distributie de exceptie si o poveste nu tocmai originala, dar interesanta si bine transpusa pe pelicula, filmul reuseste sa atraga spectatorii spre salile de cinema.
Serban Marinescu, regizorul filmului este binecunoscut publicului pentru CEL MAI IUBIT DINTRE PAMANTENI, pelicula care a avut mare succes in 1993.
Dupa 10 ani, iata ca revine pe ecrane pentru a ne aduce alt film de neuitat.
Trio-ul din film (Gheorghe Dinica, Dorel Visan si Valentin Uritescu) este extraordinar de bine ales, iar Ioana Flora (alta interpreta cunoscuta din MARFA SI BANII) joaca foarte bine rolul tinerei condamnate pe nedrept la 10 ani de inchisoare.

GARCEA SI OLTENII este titlul altei premiere care asteapta de mai bine de-un an aparitia pe ecrane. In cele din urma acest lucru se va intampla pe 18 octombrie la Cinema Scala, unde va avea loc premiera de gala cu participarea actorilor si realizatorilor (Grupul Vacanta Mare si regizorul american Sam Irvin). Filmul este recomandat in special fanilor Vacanta Mare care vor fi incantati de acelasi umor cu care i-au obisnuit cei doi comici.

Alte cinci pelicule asteapta premiera pe ecrane pana la sfarsitul anului:
Raport despre starea natiunii, (Regia: Ioan Carmazan), Binecuvantata fii, inchisoare, (Regia: Nicolae Margineanu), Vlad Nemuritorul, (Co-productie romano-americana, Regia: Adrian Popovici), si indelung asteptatele: DULCEA SAUNA A MORTII, (Regia: Andrei Blaier) si Second Hand (Regia: Dan Pita).
Dar despre ele, data viitoare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells