Filmele preferate de Tarantino în 2010

de Cristina Grigore în 3 Ian 2011
Filmele preferate de Tarantino în 2010

Site-ul BleedingCool a preluat, via The Tarantino Archives, o listă a celor mai interesante titluri ale lui 2010, în viziunea cineastului Quentin Tarantino.

Pe listă se află succese de box-office ca Toy Story 3, The Social Network, Jackass 3D şi Tangled, dar şi filme necomerciale, care au făcut turul festivalurilor, precum thriller-ul francez Amer şi opera lui Gaspar Noe, Enter the Void.

Tarantino nu a motivat alegerile sale, însă a ţinut să facă o menţiune despre genericul de început din Enter the Void: „Este de departe cel mai bun generic al anului. Poate cel mai bun al deceniului. Unul dintre cele mai bune din istoria cinematografului”.

I Am Love (Io sono amore), producţie a regizorului italian Luca Guadagnino, a primit anul trecut o nominalizare la Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Film Străin. Animal Kingdom, drama poliţistă a lui David Michôd, a primit deasemenea o nominalizare pentru  interpretarea lui Jacki Weaver, drept Cea mai Bună Actriţă în Rol Secundar, şi Marele Premiu al Juriului, categoria dramă străină, la Festivalul de Film de la Sundance.

Iată lista lui Tarantino:

1.) Toy Story 3
2.) The Social Network
3.) Animal Kingdom
4.) I Am Love
5.) Tangled
6.) True Grit
7.) The Town
8.) Greenberg
9.) Cyrus
10.) Enter The Void
11.) Kick-Ass
12.) Knight and Day
13.) Get Him to the Greek
14.) The Fighter
15.) The King’s Speech
16.) The Kids Are All Right
17.) How to Train Your Dragon
18.) Robin Hood
19.) Amer
20.) Jackass 3D

Părerea ta

Spune-ţi părerea
smiley3abe pe 3 ianuarie 2011 10:20
Inception n-a vazut?
legolas05 pe 3 ianuarie 2011 11:21
cateva imi plac si mie
Piratu pe 3 ianuarie 2011 12:48
pai in loc de jackass ar putea baga Inception ori Shutter Island sau nu recunoaste maiestria regizorilor care le-au facut.Knight and Day putem zice ca nu este un film memorabil la fel Get Him To The Greek...Ciudat Tarantino asta,as dori sa vad si topul lui de anul trecut,poate se mai strecoara ceva filme mediocre printre preferintele lui...
JohnnyAddams pe 3 ianuarie 2011 15:10
WTF?! Cum naibii ii place Knight and Day ? Incearca sa bage filme slabe ca sa scada concurenta cu regizorii buni gen Scorsese, Nolan ? Ma mira din ce in ce mai tare talentul sau de critic, aici ma refer si la faptul ca a fost unul dintre oamenii din juriul care au declarat-o pe Sofia Coppola castigatoare la acel festival.
Knofz pe 3 ianuarie 2011 16:16
Are gusturi bunicele , unele imi plac si mie . Nu inteleg ce aveti voi cu el , asta e parerea lui , nu a voastra!
Krakatau pe 3 ianuarie 2011 16:49
Adica ii place Knight and Day si nu-i place Inception? Ok...
kiritul pe 3 ianuarie 2011 16:58
ma lasati ma cu inception.Ma gandesc ca va place si avatar
bulletneo pe 3 ianuarie 2011 17:07
Omu e un terminat , are un top de kko ! Toata lumea stie ca el e un regizor de slaba calitate , el fiind salvat de faptul ca are numeroase vedete prieteni. Spuneti-mi si mie ce film mare a realizat el cu actori necunoscuti ??
Cum sa nu bagi Inception , Shutter Island , Unstoppable ??? Dar a bagat filme pt copii gen Toy Story sau How to train your dragon !

Krakatau pe 3 ianuarie 2011 17:19
kiritul - ce legatura ar fi intre Inception si Avatar? Primul are un subiect foarte original si complex, al 2lea e Pocahontas reloaded.
bulletneo - Tarantino e considerat, inclusiv de catre mine, unul din marii regizori ai zilelor noastre; Toy Story e pe locul 21 all time pe imdb, How To Train Your Dragon e si el un film foarte bun.

psihologu pe 3 ianuarie 2011 17:58
sunt multe de categorie grea dar si unele mai...
Eu pe 3 ianuarie 2011 18:51
Se vede ca unii dintre voi se pricep , Inception si Avatar filme slabe =))) Mai bine taceti din gura ca sunteti vai de voi , amaratilor !!!
StevieGG08 pe 3 ianuarie 2011 21:29
e parerea lui pana la urma dar Black Swan sau Inception n-ar trebui sa fie omise din elita filmelor din anul trecut...
Krakatau pe 3 ianuarie 2011 21:34
Man, acum fiecare cu parerea lui. Avatar a fost un film cu scenariu prost, dar overall a fost bun. Asta din punctul meu de vedere, un amarat pe care nu l-a incantat in mod deosebit.
rob3rt_89 pe 3 ianuarie 2011 22:49
poate inception era pe locul 21 :)))) oricum pana la urma din partea mea poate sa-i placa si inima de tzigan , atata timp cat el face filme bune
rob3rt_89 pe 3 ianuarie 2011 22:52
btw....lista cu filmele lui preferate din 1992 pana in prezent http://www.youtube.com/watch?v=OReP7WpbmIo majoritatea merita vazute
johnnyg pe 3 ianuarie 2011 23:07
Toy Story 3, filme de copii? Prostimea la putere!!!
Iar voi ar trebui sa apreciati diversitatea filmelor pe care le-a inscris in top, limitatilor!

eCinefil.ro pe 3 ianuarie 2011 23:22
Este interesanta lista lui Tarantino, si sunt de acord cu Toy Story 3, cu adevarat este un film in care diverse teme cinematografice precum dragostea si prietenia, joaca un rol important, dar totusi nu as zice ca este cel mai bun film. Dupa parerea mea cred ca The King's Speech este cel mai bun film, in special interpretarea lui Colin Firth ca si Ducele de York a fost incredibil de convingatoare.
RomaniaMare pe 4 ianuarie 2011 02:39
Nu este INCEPTION in top ?????!!!!!!!!!!!!
Valeria22 pe 4 ianuarie 2011 18:34
Filmul Tangled este pe departe cea mai buna animatie aparuta la inceputul acestui an.
Valeria22 pe 4 ianuarie 2011 18:35
Premiera de la tangled va avea loc pe 7 ianuarie anul acesta si cred ca le va detrona foarte rapid pe restul filmelor de animatie aparute recent.
Valeria22 pe 4 ianuarie 2011 18:36
Imi place foarte mult povestea acestei animatii pentru ca te transpune intr-o noua lume in care daca esti la cinema, n-are cum sa nu te prinda.
Valeria22 pe 4 ianuarie 2011 18:37
Inca din trailerul filmului se poate vedea originalitatea povestii si spiritul jovial pe care il are regizorul care a pus totul in practica pentru publicul iubitor de desene.
vllad pe 4 ianuarie 2011 22:02
Avatar intr-adevar , un film slab ca poveste...dar Inception a fost genial din toate punctele d vedere....adica alegi Knight and Day care a fost un film bunisor dar nu stralucit si nu alegi Inception ? nu zic k Tarrantino nu se pricepe la filme k ar fi o prostie dar totusi crek e gelos pe Nolan :))
andrei_hsn pe 5 martie 2011 13:10
@ bulletneo ... Tarantino e un terminat? Se cunoaste ca nu ai nici o treaba cu filmele - Sin City nu e regizat de Tarantino (desi apare ca special guest-director), e regizat de Robert Rodriguez si e un film foarte apreciat de critici, care sunt experti in domeniu, spre deosebire de noi, care stim sa criticam fara sa ne bazam pe o cultura cinematografica. Filme precum "Pulp Fiction" sau "Reservoir Dogs" iti spun ceva? Sunt filme care desi au avut un buget destul de mic au facut istorie in cinematografie si el e printre putinii regizori de la Hollywood care face filme stralucite si originale. Cica "el fiind salvat de faptul ca are numeroase vedete prieteni". Tarantino la inceput lucra intr-un magazin de inchiriat filme si nu avea "vedete prieteni". A ajuns unde a ajuns pentru ca e genial (n-am chef sa intru in detalii, cauta sa vezi pe wikipedia cum a inceput cariera sa). Si chestia cu distributia actorilor cunoscuti e o mare prostie. Toti regizorii mari distribuie actori buni in filmele lor, si e un privilegiu pentru ei sa lucreze cu unul de talia lui Tarantino, ca daca nu ar vrea, nu ar juca, pentru ca nu ii obliga nimeni. Era normal sa distribuie actori buni in filmele lui, doar nu voiai sa te bage pe tine. Si Tarantino in ultimul sau film chiar a descoperit cativa actori foarte talentati, precum Christoph Waltz, care sunt sigur ca va face cariera la Hollywood pentru ca a jucat incredibil in "Inglorious Basterds", rol pentru care a luat si Oscarul. Deci daca nu stii despre ce vorbesti, nu te arunca in afirmatii ca schiopu'n carja.
Si cum sar toti, "vai...nu i-a placut Inception...cum de"? Ce mare lucru? Nu i-a placut. Poate nu ii plac filmele care se bazeaza prea mult pe efecte speciale. Intr-adevar, Inception e un film bine facut si cu un scenariu intrigant dar la urma urmei, e un film destul de comercial, la fel ca si altele din lista de mai sus. Oricum toate filmele lui sunt mai bune decat Inception la puterea a 10-a, deci poate sa-l omita cand vrea si din orice top pentru ca din punct de vedere regizoral, n-are ce manca din Nolan.

CosminHorrorMaster pe 8 septembrie 2011 12:33
Tarantino ar trebuii sa mai scoata un film. Parerea mea. Dar pana atunci astept Django Unchained.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells