Filmele pentru copii ale lui 2015

de Gloria Sauciuc în 3 Iun 2015
În luna copiilor, să vedem ce producții pentru cei mici ne așteaptă pe marile ecrane

Orășelul Alandala - din 29 mai în cinematografe

Copiii şi bunicii reuşesc să transforme un orăşel din Europa într-un loc al invenţiilor şi al recordurilor. Maşina de gunoi devine fabrică de biciclete, o macara devine rollercoaster şi totul pare posibil atunci când imaginaţia nu mai are limite. Vă invităm să descoperiți aventurile micilor poznași din Orășelul Alandala într-un film catalogat de Der Spiegel drept „un Amelie al copiilor”. Nu e animație, deși are multe scene CG.

Inside Out și The Good Dinosaur 

Pixar Animation Studios are în pregătire două filme de animaţie  în 2015. Primul dintre ele, Inside Out, este o premieră pregătită pentru iunie de la scenaristul/regizor Peter Docter (Up/Deasupra tuturor), în timp ce - al doilea (cu premiera în noiembrie) - este The Good Dinosaur: debutul regizoral al lui Peter Sohn, cel care a regizat, mai înainte, Partly Cloudy (de la Pixar) şi a fost autorul story-board-urilor pentru filme precum Ratatouille sau Wall-E.

Inside Out – 19 iunie

Povestea începe cu nașterea lui Riley. În același timp, Joy (Amy Poehler) capătă viaţă în capul lui Riley. „Bucurie” este o Clopoţică cu părul albastru, care ţopăie cu o mare poftă de viaţă în capul lui Riley. În scurt timp, i se alătură Tristeţea (Phyllis Smith), o melancolică cu pulover pe gât, opusul Bucuriei. La fel ca în cazul celor două emoții antagoniste, întâlnim, de asemenea, Furia (Lewis Black), Frica (Bill Hader) și Dezgustul (Mindy Kaling).

Aceste emoții animate şi vorbitoare au sarcina de a construi personalitatea lui Riley, precum și de a-i organiza amintirile esenţiale (într-un sistem care arată ca o încrucișare între o mașină de pinball și Candy Crush). Există mult umor în conflictul emoţiilor, cu Tristeţea prierzând timpul prin sediile creierului şi având puține de făcut, cu Bucuria preluând controlului asupra întregii operațiuni. Lucrurile merg fără probleme în creierul de 11 ani al lui Riley, până când părinții ei decid să se mute în San Francisco. Aceasta generează haos printre emoții, iar într-o bătaie între Tristețe și Bucurie, amintirile esenţiale sunt pierdute, ceea ce le trimite într-o aventură în întregul creier pentru a repune lucrurile pe drumul cel bun, lăsând Frica, Furia şi Dezgustul responsabile de tot.

Vocile din capul lui Riley se comportă într-un mod similar cu cel al lui Woody si Buzz, mereu preocupate de binele superior al copilului. Este filmul Pixar post-Toy Story/Povestea jucăriilor mult așteptat şi unul dintre cele mai bune filme Pixar, comparându-se cu Up/Deasupra tuturor (2009) în ceea ce privește emoţia provocată. Mesajul este, de asemenea, de o simplitate frumoasă, învăţând copiii (şi adulţii) că nu pot fi fericiţi tot timpul și că e în regulă să se simtă trişti

Minions – 10 iulie

Simpaticele creaturi aflate în slujba lui Gru care ne-au cucerit în primele două filme Despicable Me cu grimasele, limbajul şi spiritul aventuros au fost avansaţi în rol central şi au devenit protagoniştii unor aventuri ce traversează istoria lumii… Aflăm despre Minioni că au existat însă de la începutul lumii, scopul lor declarat fiind totdeauna acela de a servi celor mai grozavi conducători din istorie. Ghinionul lor este că nu au reuşită să îi ţină în viaţă. T-Rex, Ginghis Han, Napoleon, Dracula, au dispărut, iar mignonii au rămas, dezolaţi şi fără stăpân, şi s-au retras în Antarctica.

Însă trei membri temerari Minionilor, Stuart, Bob şi Kevin au pornit în căutarea unui nou şi malefic stăpân, iar acţiunea lor, iniţial încununată de succes – o găsesc pe Scarlet Overkill, o antagonistă hotărâtă să cucerească lumea – capătă până la urmă o miză mult mai importantă: salvarea tuturor Minionilor.

Pixels – 24 iulie

Columbia Pictures şi Chris Columbus (regizorul lui Gremlins, The Goonies, Home Alone şi două dintre filmele Harry Potter) ne vor captiva în vară cu un film inspirat dintr-o idee originală. Pixels este o comedie 3D hibrid (live action şi animaţie) în care vocile principale sunt Adam Sandler şi Kevin James, iar acţiunea îşi trage seva din legendarii ani ’80 ai jocurilor pe calculator.

Pământul devine în film ţinta extratereştrilor, ca urmare a unor transmisiuni din jocuri video clasice, pe care aceştia le interpretează ca pe o declaraţie de război. Ofensiva lor ia forma unor modele din jocurile cu care au intrat în contact, iar preşedintele William Cooper (James) se vede nevoit să apeleze la prietenul său din copilărie, campionul la jocuri video ale anilor ’80 Sam Brenner (Sandler) şi alţi doi împătimiţi de arcade (interpretaţi de Peter Dinklage şi Josh Gad), pentru a salva planeta.

Posterele lansate până acum de compania producătoare îi arată pe Pac-Man înghiţind San Francisco, pe Donkey Kong aruncând cu butoaie în Tokyo, miriapode ameninţând Londra, o gânganie din shooter-ul arcade Galanga îndreptându-se spre Sydney şi o navă din Space Invaders deasupra Turnului Eiffel din Paris…

Mune, gardianul lunii – lansare 11 septembrie

Când un faun pe nume Mune devine Gardianul Lunii, provocările nu întârzie să apară: un titan pe nume Necross vrea să aibă Soarele doar pentru el, ceea ce amenință însăși balanța dintre zi și noapte. Cu ajutorul unui băiețel pe nume Glim și a războinicului Sohone, care devine Gardianul Soarelui, cei trei pleacă într-o călătorie epopeică pentru a aduce înapoi Soarele și a repune Luna la locul ei potrivit de pe cer.

Micul prinț – 16 octombrie

Adaptarea binecunoscutului roman al lui Saint-Exupéry intră din octombrie în cinematografele noastre în format 3D, rezultat al îmbinării tehnicilor stop motion şi CGI. Filmul promite o călătorie fascinantă, plină de emoţie, într-o lume în care totul este posibil, cea a imaginaţiei. Protagonista aventurii este Mica Fată, în al cărei drum spre adaptarea la lumea adulţilor este întrerupt şi îmbogăţit de Aviator.

Aviatorul, vecinul fetei, un bătrân excentric şi bun la suflet, îi arată lumea extraordinară ce i-a fost şi lui dezvăluită cândva de Micul Prinţ. Fata este cucerită de noul univers descoperit, învaţă să-şi preţuiască copilăria şi să pună preţ pe relaţiile interumane. Ceea ce este cu adevărat important în viaţă va putea fi aflat doar cu inima, mai află ea.

Hotel Transylvania 2 – 30 octombrie

Colaborarea dintre Sony Pictures Animation şi regizorul Genndy Tartakovsky a adus în 2012 pe marile ecrane animaţia Hotel Transylvania, o producţie bine primită de critici, ce a primit o nominalizare la Globurile de Aur. Aventurile lui Dracula, managerul unei locaţii speciale, destinată odihnei şi recreerii monştrilor – Hotelul Transylvania – se continuă anul acesta prin vizita tatălui său, bătrânul Vlad, ce declanşează un conflict între vechea şi noua, moderna „scoală a supranaturalului”.

Din 13 noiembrie, Freeman Entertainment prezintă pe marile ecrane din România animaţia „Snow Queen”

Condusă de dorinţa de a construi o nouă lume, în care puritatea albului să înlocuiască emoţiile şi gerul polar să îngheţe sufletele oamenilor, Regina Zăpezii va face orice pentru a-şi păstra împărăţia şi a distruge toţi artiştii care nu sunt de acord cu viziunea ei. Animaţia prezintă călătoria plină de aventuri a micuţei Gerda care încearcă să îşi găsească fratele ţinut prizonier undeva în vasta întindere albă din ţinutul vrăjit de Regina Zăpezii. De-a lungul călătoriei sale, Gerda se confruntă cu multe obstacole, dar cunoaşte şi noi prieteni de nădejde.

The Good Dinosaur – 27 noiembrie

The Good Dinosaur pune o întrebare: Ce-ar fi fost dacă asteroidul care a provocat dispariţia dinozaurilor nu ar mai fi existat? Ce-ar fi fost dacă dinozaurii ar fi supravieţuit până în zorii speciei umane? Şi, cel mai important, cum ar fi atunci când un Apatozaur curios, Arlo,  îşi face un neobişnuit prieten, pe băieţelul Spot? Cei doi trebuie să îşi unească forţele pentru a întreprinde o călătorie printr-un peisaj misterios şi aspru, în care Arlo învaţă să îşi înfrunte propria frică.

Savva. Heart of the Warrior - 11 decembrie

O poveste despre călătoria unui băiețel de 10 ani, pe nume Savva, care pleacă să-și salveze mama și consătenii de fioroasele hiene.

Peanuts – 25 decembrie

Snoopy își începe cea mai mare misiune atunci când el și echipa o iau spre cer pentru a-l urmări pe inamicul lor numărul 1, în timp ce prietenul lui cel mai bun, Charlie Brown pleacă  în propria călătorie epopeică, odată ajuns acasă.



Exploreaza subiecte similare:

The Good Dinosaur, Minions, Pixels, Hotel Transylvania 2, The Peanuts Movie, Mune le gardien de la lune, Savva. Heart of the Warrior, Inside Out

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells