Filmele lunii mai 2017

de Ştefan Dobroiu în 2 Mai 2017
A început luna cea mai bogată în blockbustere

Este luna cea mai săracă în premiere a anului, doar 12, dar media potenţialului de public este pur şi simplu gigantică, pentru că fiecare weekend este dominat de un titlu aflat printre cele mai aşteptate în 2017. Pentru cinematografe va fi cu siguranţă o lună bună, dar cinefilii în căutare de alt fel de cinema decât cel hollywoodian au parte de o ofertă mai mult decât săracă. Penuria de cinema relevant este compensată în parte de Festivalul Filmului European, ajuns la a 21-a ediţie, cu zeci de filme în selecţie şi proiecţii în cinci oraşe din ţară. Iată mai jos recomandările noastre cu privire la premierele lunii mai.

5 mai
Guardians of the Galaxy Vol. 2/Gardienii Galaxiei Vol. 2
Cei 185.000 de români care au văzut la cinema prima aventură a lui Peter Quill (Chris Pratt) cu siguranţă vor reveni în cinematografe pentru a vedea ce mai pune la cale populara sa echipă. Pe lângă efecte speciale, urmăriri şi lupte prin toată galaxia, una din misiunile continuării este să dezvăluie (sau măcar să exploreze) extraordinarul mister din spatele originii protagonistului. Vom vedea şi cum eroii se apropie de dezlănţuirea de forţe din cele două megaproducţii Infinity War, iar una sau două secvenţe incluse pe genericul de final vor lansa nade pentru cel puţin o nouă producţie cu supereroi marca Marvel.

Primul weekend al lunii ne mai oferă The Circle, un SF cu Emily Watson şi Tom Hanks despre un viitor în care tehnologia anulează orice formă de intimitate. Mai vedem documentarul The Space in Between: Marina Abramovic and Brazil/Dincolo de zona de confort - Marina Abramovic în Brazilia.

12 mai
Alien: Covenant
Românii vor putea vedea acest sequel cu o săptămână înaintea americanilor. Vom fi primii care vor descoperi cum se aşază sequelul în seria Alien şi dedesubtul legăturilor cu dezamăgitorul Prometheus. În centrul atenţiei va fi echipajul unei nave de colonizare, Covenant, care descoperă o planetă ce pare un adevărat paradis. Doar că aici îl vor descoperi şi pe David (Michael Fassbender), androidul de pe Prometheus, actorul interpretându-l şi pe Walter, un android aproape identic de pe Covenant. Ce ştim sigur este că la un moment dat membrii echipajului vor fi nevoiţi să îi înfrunte pe letalii xenomorfi şi, dacă interpretăm corect trailerele, sequelul se îndepărtează de la stilul filmelor anterioare aducând confruntările dintre oameni şi extratereştri la lumina zilei.

Tot pe 12 mai se lansează filmul românesc Ultima zi şi animaţia pentru copii Deep: O aventură nesfârșită.

19 mai
King Arthur: Legend of the Sword/King Arthur: Legenda sabiei
Lui Guy Ritchie nu se i se poate reproşa că nu ştie să coordoneze un spectacol cinematografic captivant. Cu Charlie Hunnam, Idris Elba, Eric Bana şi Jude Law pe afiş, Legend of the Sword este filmat, jucat şi montat mai degrabă ca un film de război şi nu ca unul de epocă, transformându-se într-un hibrid ce are toate şansele să captiveze. Legendele din jurul regelui Arthur sunt altoite pe o poveste despre putere (cum să o obţii, cum să nu o pierzi), dar şi despre responsabilitatea ei.

Dacă nu eşti atras de această actualizare a legendelor, weekend-ul pune la dispoziţie două comedii care arată foarte bine, cel puţin din trailere, amândouă oferind şi o reîntâlnire cu un star al deceniilor trecute. Snatched/Prizoniere de vacanţă ni le arată pe Amy Schumer şi Goldie Hawn şi aventurile personajelor lor, mamă şi fiică, într-o vacanţă ce nu decurge deloc cum au planificat.

În program mai este How to Be a Latin Lover/Cum să fii amantu' la femei, despre Maximo, un bărbat între două vârste care îşi pune din nou la treabă armele seducţiei, ţinta sa fiind o bunică interpretată de Raquel Welch. Tot pe 19 mai se lansează Marşul Pinguinilor: Chemarea misterioasă, revenirea regizorului Luc Jacquet la lumea îngheţată din Marşul pinguinilor, celebrul documentar laureat cu Oscar în 2006.

26 mai
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales/Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar
Luna se încheie în forţă cu un nou exces marca Piraţii din Caraibe. Johnny Depp se întoarce la rolul emblematic al carierei, Jack Sparrow, iar Javier Bardem îşi încearcă din nou puterile cu un rol negativ, cel al căpitanului Salazar. Duşmani de moarte, Jack Sparrow şi Salazar au ocazia unei noi confruntări, iar faptul că al doilea este mort nu pare să fie o problemă. Pentru a-şi salva viaţa, eroul pozitiv trebuie să găsească tridentul lui Poseidon, care îi va oferi puterea de a controla mările planetei.

Pe 26 mai vedem şi The Other Side of Hope/Cealaltă parte a speranţei, un film extrem de actual recompensat cu Ursul de Argint pentru regie la festivalul de la Berlin.

Ce filme vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Guardians of the Galaxy Vol. 2, The Circle, The Space in Between: Marina Abramovic and Brazil , King Arthur: Legend of the Sword, Alien: Covenant, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, Snatched, How to Be a Latin Lover , Deep, Ultima zi, The Other Side of Hope

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 2 mai 2017 12:49
Eu cu siguranta nu ma voi numara printre cei 185k de romani care vor reveni in sala de cinema si pentru vol2.
In schimb, abia astept sa vad King Arthur si Alien. Si chiar si The Circle merita o sansa.

mihnea_aspru95 pe 4 mai 2017 15:14
Eu m-am numărat (sper, că se pune și "avanpremiera"). Dude, este mai slăbuț decât Volumul întâi (la acela, până și melodiile au fost mai bune față de Volumul doi). Da, adevărat cu privire la cele trei filme (acelea vor fi cele mai interesante ca subiect din luna mai). Totuși, AȘTEPT CU NERĂBDARE - Covenant-ul (PROMETHEUS ne-a lăsat mult în "umbră").
mihnea_aspru95 pe 10 mai 2017 01:24
Damn it! N-a depăşit 157 milioane (s-a oprit la $146 mil). Sincer să fiu, se pare că va trece de 350 în USA, cu câteva milioane 21-25. Alţi oponenţi, totuşi slăbuţi vor ajunge abia din 19 (cu Covenant-ul care va aduna peste 183 milioane domestic), iar POTC 5 din 26 mai (maxim 255 milioane, mai mult de atât nu poate în acea zonă).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells