Filmele lunii iunie: 15 premiere pe ecrane

de Ştefan Dobroiu în 3 Iun 2017
O adevărată lună de vară, iunie are grijă de toate categoriile de public

Cele dintâi dezlănţuiri ale aşa-ziselor blockbustere de vară au avut loc încă din aprilie, dar iunie este prima lună în care filmul hollywoodian cu buget gigantic îşi intră cu totul în drepturi. În cele cinci weekend-uri ale lunii vom vedea pe ecrane doar 15 premiere, dar acestea au toate şansele să se numere printre cele mai de succes filme ale anului în România. Iată mai jos recomandările noastre.

2 iunie
Un weekend cu doar două premiere, Wonder Woman şi Baywatch, despre care am vorbit deja în recomandările săptămânii.

9 iunie
The Mummy/Mumia
În 2015 implicarea lui Tom Cruise într-un reboot al seriei Mumia a luat lumea întreagă pe nepregătite. În continuare unul dintre cei mai doriţi şi rentabili actori de la Hollywood, Cruise ar fi putut alege orice proiect şi nimeni nu s-ar fi aşteptat să se oprească la o franciză despre care mulţi ziceau că şi-a cam trăit traiul. Reboot-ul pare să fie influenţat de un alt succes al actorului, franciza Misiune imposibilă, iar povestea ne va face să revizităm supranaturalul egiptean: o prinţesă atotputernică (Sofia Boutella) este readusă la viaţă de acţiunile unor militari americani. Russell Crowe şi Jake Johnson interpretează roluri secundare în acest film ce actualizează punctele de atracţie ale primelor filme Mumia.

Al doilea weekend al lunii ne oferă şi Povestea iubirii, debutul de limbă engleză al regizorului de origine română Radu Mihăileanu. Proiectat în premieră naţională la Festivalul Filmului European, filmul ne arată cum dragoastea poate lega cu iţele ei destinele mai multor oameni. Tot acum vedem Dalida, filmul biografic despre viaţa cântăreţei ce a dominat topurile anilor '60-'80.

16 iunie
Maşini 3/Cars 3
Cars 2 a devenit primul sequel Pixar primit prost de critici, dar franciza pare să se redreseze cu un nou sequel, care explorează cât de uşor este să pierzi gloria şi cât de greu să o recuperezi. În prim-plan este acelaşi Lightning McQueen (Owen Wilson), doar că acum eroul nu pare să fie la fel de iscusit pe pistă. Un accident tragic îl scoate complet din joc, iar apropiaţii par să-l îndemne că a venit vremea să accepte inacceptabilul: cariera sa a ajuns la sfârşit. Este gata Lightning să-şi înveţe lecţia şi să-şi accepte soarta sau va lupta pentru a se reîntoarce încă o dată în lumina reflectoarelor? Un film care i-ar putea învăţa pe cei mai mici spectatori despre extraordinara putere a perseverenţei.

Oferta cinematografelor este completată de Rough Night/O noapte nebună, nebună, o comedie extrem de ireverenţioasă despre o imprevizibilă noapte a burlăciţelor. Tot acum vedem două thrillere de acţiune: Unlocked, cu Noomi Rapace în rolul unei agente CIA în luptă cu teroriştii, şi Overdrive, cu Scott Eastwood în acel al unui hoţ de maşini.

23 iunie
Transformers: The Last Knight/Transformers: Ultimul cavaler
Filmul promite să ne dezvăluie istoria secretă a Transformerilor şi strânsele ei legături cu ultimul mileniu din istoria oamenilor. Cu acelaşi Mark Wahlberg în rolul principal, sequelul regizat de acelaşi Michael Bay plusează distribuindu-l pe Anthony Hopkins în rolul lui Edmund Burton, posesorul unor informaţii ce ar trebui să ne facă să înţelegem de ce Transformerii se întorc atât de des, aparent fără motiv, pe Terra. Evident, filmul va fi doldora de explozii şi... transformări spectaculoase, noi rase de pe Cybertron făcându-şi de cap pe planeta noastră. Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro şi Stanley Tucci îşi reiau rolurile din părţile anterioare.

În Once Upon a Time in Venice/Câinele... sau viața! Bruce Willis se întoarce la comedia de acţiune, iar Absolut tot/Everything, Everything explorează legătura extraordinară ce se formează între doi adolescenţi.

30 iunie
Sunt un mic ticălos 3/Despicable Me 3
După ce al doilea film al seriei a încasat aproape un miliard de dolari în 2013, iată că ne reîntâlnim cu Gru şi minionii într-o nouă aventură ce se anunţă a fi unul dintre highlight-urile cinematografice ale verii. Povestea are în centrul atenţiei consecinţele unei veşti extraordinare: Gru are un frate geamăn. Faptul că acesta, Dru (acelaşi Steve Carell), are o viaţă aparent mai plină va fi punctul de pornire al unei rivalităţi frăţeşti gata să amuze publicul. Furtul unui diamant şi răfuielile cu Balthazar Bratt, un alt antagonist obsedat să subjuge lumea, vor fi principalele provocări. Evident prin cadru vor trece foarte des şi minionii, care se pregătesc acum pentru Minions 2, sequelul aşteptat în 2020.

Terminăm luna cu Baby Driver, un film de acţiune în care soundtrack-ul are importanţa unui personaj, şi Despre trup şi suflet/On Body and Soul, filmul maghiar recompensat cu Ursul de Aur în februarie la festivalul de la Berlin.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Wonder Woman, Baywatch, The Mummy, Tom Cruise, Russell Crowe, Jake Johnson, Sofia Boutella, The History of Love, Cars 3, Despicable Me 3, Baby Driver, Unlocked, Overdrive, Radu Mihăileanu, Rough Night, Noomi Rapace, Owen Wilson, Scott Eastwood, Transformers: The Last Knight, Mark Wahlberg, Michael Bay, Anthony Hopkins, Once Upon a Time in Venice, Everything Everything , Bruce Willis, On Body and Soul

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 4 iunie 2017 17:26
POLL:

http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=102325

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells