Filmele lunii decembrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 1 Dec 2014
Avalanşa filmelor pentru întreaga familie începe vineri

A venit şi ultima lună a anului, la sfârşitul căreia ne strângem în sânul familiei şi ne bucurăm de Crăciun şi de trecerea în anul următor. Deşi decembrie nu duce lipsă de horror-uri şi de filme de acţiune, cele pentru copii şi pentru întreaga familie conduc în oferta cinematografelor. Iată ce am vrea noi să vedem în urmtăoarele weekend-uri la cinema. Ce putem observa este că, deşi numărul de premiere este mai mic decât în alte luni, calitatea producţiilor aşteptate pe ecran pare să fie mai ridicată.

5 decembrie
Paddington
A fost extrem de bine primit de critica americană, care l-a catalogat drept un "triumf drăgălaş". Bazat pe cărţile lui Michael Bond, Paddington ne arată aventurile unui urs venit din pădurile peruane până în Londra, unde este adoptat de familia Brown. Obsesia unei pasionate de taxidermie (Nicole Kidman) de a-l vedea pe Paddington împăiat în colecţia ei de exponate rare va provoca o mulţime de aventuri. "Filmul lui Paul King ar putea să-i îndepărteze pe cei mai loiali dintre Paddingtofili cu intriga sa legată de un furt cu miză mare, dar copiilor lor captivaţi nu le va păsa nici cât negru sub unghie", scrie Variety despre ecranizare. La cât de puţin cunoscut este Paddington în România, suntem siguri că şi adulţii şi copiii se vor distra de minune.

Weekend-ul ni-i mai readuce în atenţie pe Robert Downey Jr. şi Robert Duvall în The Judge/Judecătorul, o dramă despre Hank, un avocat de succes care se întoarce în orăşelul natal pentru a-şi apăra tatăl, judecătorul local acuzat de crimă. Jake Gyllenhaal a fost extrem de lăudat pentru Nightcrawler/Prădător de noapte, în care interpretează un jurnalist underground în căutarea celor mai suculente şi şocante subiecte din Los Angeles. Bill Murray face un rol excelent în St. Vincent/Sf. Vincent, povestea vindecătoarei prietenii dintre un puşti şi morocănosul său vecin veteran de război. A cincea premieră a săptămânii este Anochece en la India/Noaptea vine în India, o co-producţie Spania-România cu Clara Vodă în rolul unei îngrijitoare care îşi ajută angajatorul spaniol paralizat să mai vadă o dată mult iubita Indie.

12 decembrie
Exodus: Gods and Kings/Exodus: Zei şi regi
Ultimele trailere ale acestei producţii de anvergură semnate de Ridley Scott ne-au crescut aşteptările în legătură cu revizitarea celebrei vieţi a lui Moise (Christian Bale), omul din spatele biblicei fugi a evreilor din Egipt. Cu greu poţi găsi un subiect mai ofertant pentru marele ecran, iar Scott pare să fie amestecat la marele fix luptele dintre evrei şi armata faraonului Ramses (Joel Edgerton) şi spectacolul vizual al celor zece plăgi ce lovesc Egiptul la porunca lui Dumnezeu. Pe lângă lupte şi efecte speciale, filmul vorbeşte şi despre ruptura dintre doi fraţi: crescuţi în acelaşi leagăn, Moise şi Ramses vor ajunge lideri a două armate aruncate într-un război total.

Dumb and Dumber To/Mai tăntălău, mai gogoman  
Pentru cei care au descoperit umorul cinema-ului american cu Tăntălăul şi gogomanul, Ace Ventura şi Masca, Mai tăntălău, mai gogoman ar putea fi unul dintre cele mai aşteptate sequeluri recente. Aventurile celor doi nătărăi interpretaţi de Jim Carrey şi Jeff Daniels sunt reluate la exact 20 de ani de la prăpădul provocat în Aspen, fraţii Farrelly venind cu o explicaţie absolut dementă a pauzei. Cronicile sunt în mare parte negative, dar nici primul film nu a fost universal agreat de critici. Noi vom vedea filmul în semn de respect pentru teribilele hohote de râs provocate de Lloyd şi Harry adolescenţilor români din anii '90.

19 decembrie
The Hobbit: The Battle of the Five Armies/Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri
Este categoric filmul sfârşitului de an şi încununarea principalei aventuri cinematografice a popularului Peter Jackson. Bătălia celor cinci oştiri face legătura dintre ecranizarea lui Hobbitul şi lăudata trilogie Stăpânul inelelor, categoric cel mai titrat exemplu al genului fantasy. Aventura "capitolului definitoriu" porneşte de la poalele Muntelui singuratic, sălaş de veacuri al gnomilor recucerit din ghearele dragonului Smaug şi motiv al unei răfuieli universale ce se va transforma în cea mai distrugătoare bătălie văzută vreodată în Pământul de mijloc. În ciuda disensiunilor, oamenii conduşi de Bard (Luke Evans, foto), elfii şi gnomii trebuie să decidă dacă se vor uni împotriva întunecatului Sauron sau vor prefera să moară în faţa giganticelor oştiri de orci ale acestuia.

Penultimul weekend al anului vine şi cu Happy New Year/Misiunea: Un An Nou Fericit!, un film ce reuneşte trei dintre cei mai populari actori de la Bollywood, Shah Rukh Khan, Deepika Padukone şi Abhishek Bachchan, dar şi cu The Search/Căutarea, cel mai recent proiect cinematografic al lui Michel Hazanavicius de la mega-succesul lui The Artist.

26 decembrie
Night at the Museum: Secret of the Tomb
Zilele ce urmează Crăciunului oferă mai multe aventuri pentru copii şi întreaga familie. Este cazul celui mai recent film din seria O noapte la muzeu, în care îl vedem pe eroul interpretat de Ben Stiller făcând o vizită în uimitorul British Museum. Aici va avea de rezolvat efectele unei extraordinare tăbliţe magice a faraonilor. Probabil ultima şansă de a-l vedea pe Robin Williams pe marele ecran, actorul decedat pe 11 august revenind în rolul preşedintelui Roosevelt.

Annie este ecranizarea cunoscutului muzical din 1977, cu Quvenzhané Wallis în rolul orfanei în vârstă de zece ani care învaţă importanţa familiei, dar şi beneficiile pe termen lung ale cântecului şi bunei dispoziţii. Annie este unul dintre cele cinci filme apărute online după ce un grup de hackeri a atacat serverele Sony Pictures (detalii). Weekend-ul vine şi cu Toonpur Ka Superrhero/Supereroul din Toonpur, un film indian ce combină actorii în carne şi oase cu personaje animate, dar şi action-ul Son of a Gun/Ucenic pentru crimă, despre un tânăr care trebuie să încalce din nou legea pentru a-l ajuta pe cel care l-a ajutat în timpul anilor de închisoare. Cinema-ul românesc ne propune Alt Love Building, continuarea lui Love Building, succesul independent de anul trecut.
 
Ce filme (în afară de Hobbitul 3) vrei să vezi în decembrie la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Paddington, The Judge, St. Vincent, Nightcrawler, Anochece en la India, Exodus: Gods and Kings, Dumb and Dumber To, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, Happy New Year, Toonpur Ka Superrhero, The Search, Night at the Museum: Secret of the Tomb, Annie, Son of a Gun, Alt Love Building

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 1 decembrie 2014 11:27
1.Exodus
2. Nightcrawler
3.Hobbit
4.St Vincent
5.Dumb and Dumber 2

chrismechris pe 1 decembrie 2014 16:18
Poate Night at the Museum: Secret of the Tomb si The Judge.
legolas05 pe 1 decembrie 2014 19:30
The Hobbit :)
Phantom_sub pe 2 decembrie 2014 00:36
Exodus şi Dumb and Dumber too. Din ce film e imaginea cu Orlando Bloom?
Han_Solo pe 2 decembrie 2014 08:58
Nu este Orlando Bloom, este Luke Evans iar poza este probabil din The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells