Filmele lunii august 2016

de Ştefan Dobroiu în 2 Aug 2016
Află marile atracţii cinematografice ale lunii!

Luna august ne atrage în cinema cu 17 premiere în patru weekend-uri. Parcă oferta nu este atât de bogată (sau atât de entuziasmantă) ca în iulie, dar asta nu înseamnă deloc că în următoarea perioadă ne vor lipsi motivele pentru a ne retrage în întunericul sălilor de cinema. Iată mai jos recomandările noastre.

5 august
Suicide Squad/Brigada sinucigaşilor
Primul weekend al lunii are doar trei premiere, dar două dintre ele au toate şansele să claseze destul de sus în topul anual al încasărilor. Amatorii de cinema spectaculos vor aprecia Brigada sinucigaşilor, un pariu curajos al celor de la Warner Bros. şi DC Comics: reunirea pe marele ecran a unora dintre cei mai populari eroi negativi din universul DC şi obligarea lor să conlucreze pentru o cauză bună. Lansat şi în format IMAX, Suicide Squad ar putea să impresioneze cu efectele speciale. Noi suntem curioşi dacă aglomerarea atâtor personaje, multe dintre ele necunoscute publicului larg, nu va dăuna poveştii scrise de David Ayer.

Din 5 august vom vedea şi The Secret Life of Pets/Singuri acasă, o animaţie cu trailere delicioase şi mari şanse să placă tuturor membrilor familiei. Oare ne vom privi cu aceiaşi ochi animalele de companie după ce vedem la cinema ce fac ele când sunt singure acasă? Vom vedea din prima vineri a lunii... Tot atunci vedem Nous trois ou rien/Noi 3 sau nimic, o comedie dramatică franceză văzută de aproape 400.000 de spectatori în Franţa.

12 august
Sausage Party/Petrecerea cârnaților
Umorul lui Seth Rogen poate fi un gust dobândit, dar nu există nimic care să ne spună că animaţia ireverenţioasă Sausage Party nu se va ridica la înălţimea aşteptărilor. Primele cronici sunt entuziaste, iar premisa mai mult decât ofertantă: alimentele din supermarket nu-şi doresc decât să fie alese de oameni şi duse acasă, dar odată ajunse aici vor suferi torturi cumplite în timpul transformării lor în delicioase feluri de mâncare. Conştient de acest destin tragic, cârnatul Frank e gata de orice pentru a se întoarce la supermarket şi a-şi avertiza semenii.

Din 12 august mai vedem Lights Out/Lumini stinse, un lăudat horror despre o tânără care trebuie să-şi protejeze familia atunci când casa le este bântuită de o fiinţă supranaturală ce poate ataca doar la adăpostul întunericului, dar şi Hell or High Water/Cu orice preţ, film de acţiune selectat la Cannes despre doi fraţi care ajung să jefuiască sucursale ale băncii care ameninţă să ia pământul familiei. Tot acum vedem Sous les jupes des filles, un film cu Isabelle Adjani, Vanessa Paradis şi Laetitia Casta văzut de 1,3 milioane de francezi după premieră.

19 august
Pete's Dragon/Pete şi dragonul
Filmul lui David Lowery s-ar putea înscrie cu succes în suita de filme care ţine morţiş să ne convingă cât de bun e un dragon la casa omului. Trailerele sugerează că nu s-a precupeţit niciun cent pentru efecte speciale cât mai spectaculoase, iar povestea ar putea să-i emoţioneze atât pe cei mari, cât şi pe cei mici. Când Grace (Bryce Dallas Howard) şi Jack (Wes Bentley) îl găsesc pe micul Pete în pădure ei presupun că de şase ani puştiul a supravieţuit singur în mijlocul naturii ostile. Dar curând ei vor afla că adevărul e puţin mai complex decât atât, iar filmul va ajunge să pună în contrast lumea civilizată cu misterele şi sălbăticia naturii.

Al treilea weekend al lunii ne va arăta şi dacă clasicul cu Charlton Heston, Ben-Hur, avea nevoie de o actualizare. Regizat de Timur Bekmambetov, remake-ul retrasează aventuroasa viaţă a tânărului evreu Ben-Hur, care e trădat de cel mai bun prieten al său şi trimis la galere. Ben-Hur jură răzbunare şi va face tot posibilul să se întoarcă în ţinutul de baştină pentru a-şi salva mama şi sora. Din 19 august vedem şi comedia de război War Dogs, dar şi ataşantul film brazilian The Violin Teacher/Profesorul de vioară, proiectat cu succes la festivalul Transilvania. Cele mai mici spectatoare îşi vor bate mamele la cap să le ducă la Barbie: Star Light Adventure/Barbie. Aventură printre stele.

26 august
Nine Lives/Nouă vieţi
Într-un weekend cu trei filme de acţiune şi unul cu Kevin Spacey transformat în pisică ne întrebăm ce premieră va urca pe primul loc în topul încasărilor. Nouă vieţi îl are în centrul atenţiei pe miliardarul Tom Brand, care vrea să-şi impresioneze fiica de ziua ei şi îi ia o pisică, doar că un accident bizar face ca eroul să se trezească prizonier în corpul pisicii. Tom este gata de orice pentru a-şi recăpăta înfăţişarea umană, dar asta va însemna că trebuie să se reapropie de soţie (Jennifer Garner) şi fiică (Malina Weissman), punând viaţa de familie înaintea carierei.

La concurenţă cu aventurile pisiceşti ale lui Kevin Spacey îl mai vedem pe Bruce Willis în filmul de acţiune Marauders/Prădătorii, pe Jason Statham în Mechanic: Resurrection/Mecanicul 2 şi pe Dylan Minnette în Don't Breathe/Omul din întuneric, un thriller promiţător despre trei adolescenţi care vor să jefuiască reşedinţa unui bărbat înstărit şi orb, doar că ceea ce părea o lovitură simplă şi eficientă se transformă într-o situaţie de coşmar.

Ce filme vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Suicide Squad, The Secret Life of Pets, Nous trois ou rien, Sausage Party, Ben-Hur, Pete's Dragon, Lights Out, Hell or High Water, Sous les jupes des filles, The Violin Teacher, War Dogs, Barbie: Star Light Adventure , Nine Lives, Marauders, Mechanic: Resurrection, Don't Breathe

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 7 august 2016 13:41
Foarte multe filme bune, care nu trebuiesc ratate. Imi doresc sa le urmaresc pe toate, dar cu precadere "Sausage Party", mi se pare mult prea inspirat acest film!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells