Filmele lunii august!

de Ştefan Dobroiu în 2 Aug 2010
Filmele lunii august!

Poate nu la fel de bogată în blockbustere şi filme-eveniment ca iulie, luna august are şi ea o mulţime de surprize, lejere, de vară, de văzut la cinema, iar prima care ne vine în minte nu este nimeni alta decât Angelina Jolie. Ea şi începe luna, de fapt, alergând pe toată suprafaţa Statelor Unite în Salt, un film de acţiune care are toate şansele să se transforme într-o adevărată franciză (regizorul Phillip Noyce a declarat că deja lucrează la o continuare ce ne-ar putea-o readuce pe jumătatea feminină a cuplului Brangelina în rolul agentei CIA Evelyn Salt, dar asta doar peste câţiva ani).

Iniţial cu Tom Cruise în rolul principal, Salt şi interesul Angelinei i-au convins pe producători că poate a venit iarăşi vremea ca o femeie să taie şi să spânzure la Hollywood. Deşi nu a reuşit să întreacă aşteptatul Inception în box-office-ul american, asta nu înseamnă deloc că Salt nu merită 100 de minute din timpul nostru, mai ales că publicul a avut în general numai cuvinte bune pentru interpretarea Angelinei Jolie. Lansare pe 6 august.

Da, The Last Airbender este unul dintre cel mai prost primite filme de către critici, iar rateurile recente (adică din ultimii zece ani) ale lui M. Night Shyamalan nu ne încurajează să-i acordăm din nou credit regizorului. Dar nu putem să nu ne gândim la trailerul filmului, care anunţă dacă nu un film extraordinar, măcar câteva cadre spectaculoase şi secvenţe de luptă pline de manipulări ale celor patru elemente. Vom avea ocazia să-l vedem pe Dev Patel (Slumdog Millionaire) într-un rol negativ, cel al prinţului Zuko, moştenitorul Ţării Focului, care trebuie să-l prindă pe Aang, ultimul războinic în stare să controleze toate cele patru elemente. Rolul lui Aang (cu toată săgeata lui ultra-caraghioasă - parcă zice "aterizaţi aici!") este de maximă importanţă în chimia dintre cele patru ţări, fiecare guvernată de un element, dintr-un încercat univers paralel, el fiind singurul în stare să le echilibreze forţele şi să alunge ameninţarea războiului. Blockbusterul se lansează tot pe 6 august.

Uită de efecte speciale şi întâmpină-le pe cele vizuale: Sylvester Stallone vine pe 13 august cu un action de modă veche, The Expendables. Numai o privire aruncată genericului te face să trepidezi de nerăbdare, pentru că legenda filmului de acţiune s-a accesorizat în acest film pe care îl şi scrie şi regizează cu o mulţime de staruri de acţiune din ultimele decenii. Jason Statham apare în rolul lui Lee Christmas, un specialist în luptele corp la corp, Jet Li este un expert în arte marţiale, Dolph Lundgren un lunetist şi-aşa mai departe, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger şi Bruce Willis trecând şi ei, la momentul potrivit, prin cadru. Normal că aşteptările cresc până la cer când vezi o asemenea combinaţie de muşchi şi testosteron şi citeşti cât de bine s-au distrat actorii la filmări. Subiectul nu mai contează, dar îl amintim: Stallone conduce o echipă de mercenari a cărei sarcină este răsturnarea unui dictator mexican.

Filmele pentru întreaga familie (sau pentru cei mici) au cam lipsit în iulie, dar august compensează cu prisosinţă. Întâi vom vedea aventura Câini şi pisici: răzbunarea lui Kitty Galore 3D. Succesul de casă din 2001, care te-a făcut să-ţi priveşti cu alţi ochi animalul de companie, revine cu această continuare plină de... câini şi pisici. Cele două tabere, până nu demult formate numai din duşmani de moarte, trebuie să se alieze iarăşi pentru că apare un inamic redutabil: Kitty Galore, o malefică (şi urâtă) pisică pusă pe cucerit întreaga lume. De menţionat că vocea relei Kitty este celebra Bette Midler şi că pe generic se mai află Alec Baldwin, Chris O'Donnell şi Michael Clarke Duncan. Filmul se lansează pe 13 august.

Extrem de bine primit de public (pentru o actualizare a unui succes de casă de acum un sfert de veac, şi el având parte de câteva continuări), The Karate Kid dovedeşte că nemaipomenitul talent al lui Will Smith de a apărea numai în succese de casă se păstrează în familie: filmul cu Jaden Smith, fiul celui bine cotat actor de culoare de la Hollywood, şi Jackie Chan a reuşit să încaseze nu mai puţin de 170 de milioane de dolari în câteva săptămâni doar în Statele Unite, asta în condiţiile în care bugetul a fost de 40 de milioane. Povestea e aproape aceeaşi: avem puştiul cu probleme de integrare, maestrul care-i dezvăluie o cale de a le rezolva, un adversar de învins (înevitabil) la final şi aşa mai departe. Din 20 august.

Tot pentru copii (dar şi pentru părinţi) este animaţia Despicable me/Sunt un mic ticălos. Micul ticălos e Gru (Steve Carell), un villain un pic grandoman al cărui scop este, nici mai mult nici mai puţin, să fure luna de pe cer. Ca orice ticălos din filmele pentru copii, Gru va dovedi repejor că are o inimă de aur în momentul când la uşa lui sună trei fetiţe orfane care nu cred o iotă din pornirile sale malefice şi-i arată că există şi un alt mod de viaţă decât cel pus pe spulberat tot ce-i iese în cale. Din 27 august.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
tud pe 2 august 2010 09:21
Da, in afara de Salt eu nu cred ca voi calca in sala la alta premiera luna asta.Dezamagitor.
tud pe 2 august 2010 09:22
A, si ce sa-ti spun ti-ai gasit Jaden Smith "talent ".
Alex pe 2 august 2010 09:25
Inception este cel mai bun film al anului. Foarte bine realizat, un excelent thriller
Kalrak pe 2 august 2010 09:26
@tud are dreptate, de unde pana unde talent la fiul lui W Smith, eu unu nu il vad talentat pe fiso, daca nu era tacso, copilu ala nici macar intr-o reclama la McDonald's nu aparea. Mai mult talent are pisica mea care se urca pe colacul de la WC, si isi face nevoile, o sa mai dureze pana sa traga apa, dar na e si ea la inceput.
kakapiciu pe 2 august 2010 09:58
Uau! Deabia astept pentru ca pana acum in vacanta asta nu am putut sa merg la cinema din cauza unor probleme dar acum in august am sami fac timp si pentru aceste filme!
Delua pe 2 august 2010 10:02
Salt cred ca merita vazut, chiar daca nu ma astept prea mult de la povestea filmului. last Airbender CLAR va fi un mare rateu iar, sincer, scenele din desenul animat imi inspirau mai multa actiune decat cele din trailer... Primul film Cats and Dogs mi-a placut, dar nu la rangul sa-l vad la cinema, ci acasa, in familie, cu o punga de floricele in fata. Ma rog, multi se vor duce ca e "moda 3D".
Ucshi pe 2 august 2010 10:07
Nu sunt de acord cu @tud..baiatul este talentat, spun asta pt ca l-am vazut in The day the Earth stood still si pustiul a jucat destul de bine. Este inca destul de mic...talentul il va capata pe parcurs ;)
Marse pe 2 august 2010 10:18
ce de filme au aparut.. nu am mai vazut niciun film din astea aparute noi ultimele 3-4 luni inafara de robin hood care nu mi s-a parut cine stie ce... :D
victor_neo75 pe 2 august 2010 10:25
In primul rand "The Expendables" e cel mai asteptat film din august, urmat de "Despicable Me" si pentru stilul Bourne feminin ar merita vazuta si Angelina Jolie in "Salt" ! Sa nu uitam si de Adam Sandler in "Grown Ups"!
daniels pe 2 august 2010 10:49
le-am vazut pe majoritatea si sunt jalnice, Inception este intradevar cel mai reusit dintr toate care sunt prezentate , dar nu este cine stie ce , cat despre filmul lui Stallone , sa fim seriosi , inca va mai plac filmele cand 1 singur omoara 30 si il ocolesc gloantele????
Dragomara pe 2 august 2010 12:17
August e luna lui Gustar, Iulie este luna lui Cuptor! :P De-acord că ambele sunt fierbinţi, şi nu numai în cinematografe!
alex_il_fenomeno pe 2 august 2010 13:12
eu cred ca si luna august se mentine la nivelul lunii iulie ! in aceasta luna apar destule filme bune !
shook_you pe 2 august 2010 13:34
Inception - l-am vazut, e film care chiar merita, daca ai rabdare si minte sa-l intelegi... urmeaza The Last Airbender si Salt restul filmelor ... niste prosti
rifa pe 2 august 2010 13:55
@Dragomara... unde mai sunt ele fierbinti? :))))
Gambit pe 2 august 2010 14:26
Bai daniels , iti dai tu cu parerea de parca esti critic de film , dute bai frate si joaca mario sau dute si petrece-ti timp cu iubitul , pentru ca sigur nu poate fi vorba de o iubuta , ca esti patetic dreaq !!!
Chelbos pe 2 august 2010 14:49
luna asta se anunta filme misto. bani sa ai sa mergi sa le vezi pe toate
danyx493 pe 2 august 2010 15:22
"Cea mai fierbinte luna a anului e si la cinema"...mda, in afara de Salt, Inception si The Expendables nu cred ca celelalte se vor ridica la rangul de "hot"
Andreea pe 2 august 2010 16:07
Dar Step Up 3??
ankadiana pe 3 august 2010 00:26
salt si inception sunt cele mai bune cred!!!!cel putin inception e grozav!!!!
ankadiana pe 3 august 2010 00:30
si a'propos de subiectul "fiul lui Will Smith" talentul nu doar se naste ci mai mult se slefuieste.e inca un copil,mai are de lucru si au cei din regie de lucru cu el pentru ca merita investitie in copiii ca ei.degeaba e" tat'tu mare" daca tu esti samanta de ratat.ca e tatal o celebritate si are o usa deschisa din start e altceva.dar talentul si cum va juca si cum va adorba treaba in viitor in viata lui de actor pe parcurs tine numai de el, de copil.uitati-va la cazul Florin Piersic Jr. tatal un mare talent, el nu e asa pasionat. deci cade asta cu mostenirea de talente
GalaRxn11 pe 3 august 2010 21:36
inception e cel mai bun film al anului . cred ca o sa vad si Despicable Me si The Last Airbender pentru ca joaca dev patel si mi-a placut mult cum a jucat in slumdog millionaire
deea1102 pe 3 august 2010 22:05
@Andreea step up 3 apare in septembrie din cate stiu eu:P
marius93 pe 4 august 2010 07:45
The Expendables va face legea la incasari in august. Pariez pe asta
rei tzer aurica pe 8 august 2010 02:58
ieu sint indragostita de get li si vreau cit mai multe filme cu iel ieatit de bun ca nu itimaginezi miscarile lui sunt foarte rapide ca nu poti sa iei ce va sa inveti miscarile lui dar va multumesc ca existati si pentru noi straini din israel va rog da dati filme cu iel idolul meu aurica
reitzer aurica pe 8 august 2010 03:04
varog si daca sepoate si cu tony jaa si el ie mare luptatpr bun dar nuam filme cu iel numai un singur film cu iel poate imdati raspuns va multumesc aurica
andrei pe 9 august 2010 09:15
filmele sint grozave numai ca nauatitudine in fatadel .
al3x007 pe 12 august 2010 13:50
Este exceptional!
Cat_1 pe 15 august 2010 11:14
Salt lam vazut,un film de super actiune care itzi place sa il vezi o data,dar probabil nu iti ramane in memorie ca filmul Deja Vou de exemplu,sa itzi doresti sa il vezi a doua oara.
Iar nception frumos si el dar cam greoi filmul prea multe explicatzi si pana la urma nu intelegi nimic,de ajungi sa te intrebi singur ^dar de ce nu au facut asa si au facut altfel^ are un iz foarte putin de Matrix,va propun totusi sa le vizionati pe amandoua,nu veti considera ca ati pierdut timpul.

nata pe 17 august 2010 16:48
salt
Vlad pe 19 august 2010 12:51
The Last Airbender mi se pare un film reusit , dar Inception face ravagii.
copila_satanista pe 24 august 2010 11:13
am fost la Inception si-l recomand, e de zile mari

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells