Filme cu acţiunea pe alte planete

de Gloria Sauciuc în 3 Oct 2011

Când Pământul devine un loc prea mic pentru iubitorii de SF, scenariştii şi regizorii mută acţiunea pe alte corpuri cereşti şi se joacă inclusiv cu coordonatele temporale. Iată pentru ce filme cinefilii au intrat în atmosfera altor planete.

Afișează:
1 din 10
John Carter (2012): planeta Marte

Fantezia SF "John Carter" îl are în centrul acţiunii pe eroul cu acelaşi nume, un veteran al Războiului Civil, care a luptat de partea Confederaţiei şi care s-a ascuns din calea indienilor apaşi într-o peşteră, fără să ştie că este vorba despre o poartă a timpului şi că va fi teleportat pe planeta Barsoom (Marte). Deşi iniţial planeta Marte se asemană cu Terra în ceea ce priveşte condiţiile de mediu, subţierea atmosferei şi secarea oceanelor au transformat-o într-o regiune aridă şi neospitalieră, iar conflictul de proporţii epice dintre Red Martians şi Green Martians a adus-o în pragul distrugerii. John Carter este luat prizonier de către Green Martians, creaturi barbare de culoare verde, cu patru braţe şi cu o înălţime de peste 3,5 metri, dar reuşeşte să evadeze şi îi ajută pe Tars Tarkas, prinţesa Dejah Thoris şi poporul lor de Red Martians să îşi înfrunte duşmanii. Dându-şi seama că poate înclina balanţa victoriei într-o parte sau în alta datorită forţei lui superioare şi că în mâinile sale stă salvarea planetei Barsoom, John Carter se îndrăgosteşte de frumoasa Dejah Thoris şi luptă alături de ea.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 3 octombrie 2011 10:32
Inca un subiect care va atrage publiculul:intamplari in spatiul cosmic.
Crist11 pe 3 octombrie 2011 14:35
ceva gen : uite o musca in spatiu.
Bayard pe 3 octombrie 2011 11:38
hm, deci: Marte, Pandora si Arakhis? Apropo, luna nu este planeta :).... de fapt nici Panodra nu era :))
Gloria pe 3 octombrie 2011 12:41
Am folosit termenul generic de "corpuri ceresti" chiar in introducerea la articol; pandora, luna - sateliti, intr-adevar.
Crist11 pe 3 octombrie 2011 14:36
clar ca luna nu e planeta, cine a zis asta :))?
Crist11 pe 3 octombrie 2011 14:36
Interesant top, si interesanta initiativa producatorilor care fac astfel de filme.
Chelbos pe 3 octombrie 2011 14:46
un film bun de aceste gen este peste oricare alt film. chronicles of riddick si pitch black sunt favoritele mele insa si celelalte sunt la fel de bune. doar la filmul a space odissey mai am dubii si nu prea am inteles mare lucru in afara de faza cu maimutele
Costirik pe 4 octombrie 2011 01:36
mai vroiam sa adaug si ceva cu maimutele dar altadata:)))
alex_il_fenomeno pe 3 octombrie 2011 16:39
astept sa vad proiectele viitoare .
guesswh0 pe 3 octombrie 2011 18:27
si seria Alien unde e ?:)
legolas05 pe 3 octombrie 2011 19:25
astept sa vad John Carter,de aici miau placut mult Star Wars
zeno.marin pe 4 octombrie 2011 01:53
@Crist11 - Referitor la "Interesant top, si interesanta initiativa producatorilor care fac astfel de filme." - Intitiativa e simpla si suna cam asa: "hai sa facem un film SF!".

Urmatoarea parte a frazei chiar daca lipseste, ea e rostita totusi in gand: "...ca e la moda si avem public garantat". Adica partea a doua este motivatia. Daca lumea nu si-ar dori sa evadeze din realitatea daca nu ingrozitoare, macar banala, atunci nici producatorii de SF-uri n-ar mai avea asemenea initiative, caz in care s-ar orienta spre alte categorii de film.

Evident, exista si o a treia parte a motivatiei (initiativei), de altfel cea mai importanta, venita tot de la producatori: "...si putem scoate bani frumosi din productia asta".

zeno.marin pe 4 octombrie 2011 01:58
...vreau sa spun ca initiativa producatorilor nu este chiar iesita din comun sau surprinzatoare, dar fara doar si poate binevenita... :-)
margott pe 23 aprilie 2012 17:42
N-am vazut decat doua filme, Avatar si Odiseea Spatiala.
Dimz pe 22 ianuarie 2015 03:18
Daca ai amintit de Star Wars, automat trebuia sa amintesti si de Star Trek. Slaba lista.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells