Festivalul Medieval Dracula. Reconstituiri istorice cu Bogdan Jianu. Actrițele Elvira Deatcu și Antonia Ionescu, în distribuție

de Cinemagia în 14 Iun 2017
Spectacolul cuprinde lupte cu cai, efecte speciale, cascadorii și dialoguri

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Medieval Dracula se va desfășura la Târgoviște, în Cetatea celor 33 de Voievozi, în perioada 16 - 18 iunie 2017. Data nu este întâmplător aleasă, evenimentul desfășurându-se în fiecare an în preajma zilelor de 16 - 17 iunie, când la Târgoviște a avut loc celebrul atac de noapte, condus de marele voievod Vlad Țepeș - Drăculea împotriva lui Mahomed al II-lea, Cuceritorul. Ca în fiecare an, evenimentul oferă mai multe atracții tematice, pentru iubitorii acestui gen de festival, însă la Târgoviște, de fiecare dată vor găsi momente istorice reevocate cu spectaculozitate. Anvergura unui spectacol de reevocare istorică nu este neglijată la Festivalul Medieval de la Târgoviște. 

Și anul acesta, Asociația Culturală Lupii Albi va pune în scenă un spectacol grandios - Dracula - Coroana, cu reevocarea mai multor momente din viața voievodul. Scenariul de anul acesta, al patrulea dintre cele prezentate pana acum la Târgoviște, îi aduce în prim plan și pe mai tinerii contemporani ai voievodului valah și anume Ștefan cel Mare și Matei Corvin, aceștia interacționând cu Vlad Dracula în scene bine documentate și scrise de regizorul Bogdan Jianu, cel care și interpretează rolul lui Dracula. Din distribuție mai fac parte Ioan Isaiu, Elvira Deatcu, Vlad Miriță, Dan Ionescu, Liviu Cheloiu, Antonia Ionescu, Ioana Farcaș etc. Spectacolul cuprinde lupte cu cai, efecte speciale, cascadorii și dialoguri. 

Pe lângă spectacol, ce va avea loc în data de 17 iunie, începând cu ora 21.30, organizatorii au mai pregătit și alte momente, menite să țină publicul în Curtea Domnească de la Târgoviște cât mai multe ore. Astfel, în seara de 16 iunie, după deschiderea oficială a festivalului, Trupele Cobzality și Crispus, alături de Orchestra Simfonică Muntenia, vor pune în scenă un spectacol inedit de muzică și foc întitulat sugestiv - Dansul Zmeilor, iar ziua de 18 se va închide cu un concert de muzică folk, ce îi va aduce pe scena de la poalele Turnului Chindia pe Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Krypton și mulți altii. De-a lungul celor trei zile, spectatorii vor putea participa la ateliere de călărie, mânuirea sabiei, tras cu arcul, dans medieval, vor asculta povești istorice la foc de tabără, vor admira îndemânarea meșterilor, fierar, olar, pielar, vor asculta trupa Truverii cu muzică medievală, vor urmări spectacole de teatru stradal, costumații medievale, jocuri medievale etc. Toate se vor întâmpla în minunatul cadru al Cetății Târgoviște, unde nu mai puțin de 33 de voievozi și-au lăsat amprenta. Evenimentul este organizat de Primăria Targoviște și Consilul Județean Dâmbovița.

Alte știri din cinema

Succesul lui „Wonder Woman” reaprinde dicuţiile despre salariul mic al lui Gal Gadot

Salariul de șase cifre al actriţei este cu mult în urma onorariului primit de colegii actori care joacă supereroi

Romanul grafic „Watchmen”, pregătit pentru micul ecran

„Watchmen” de la DC ar putea deveni seial HBO scris de co-scenaristul „Lost: Naufragiaţii”

Regizorii spin-off-ului dedicat lui Han Solo, concediaţi, deşi filmările sunt aproape gata

LucasFilm a reprogramat imediat mai multe filmări pentru vară și l-au invitat pe Ron Howard să preia regia

Actriţă din „Taboo” şi „Urzeala tronurilor”, rol central în toate filmele Avatar

Oona Chaplin va juca un rol central în Avatar 2, 3, 4 şi 5

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback