Expoziție, teatru, film la Noaptea Muzeelor din „Grădina cu suflete a baronului Bellu”

de Cinemagia în 17 Mai 2017
În seara de 20 mai 2017, începând cu ora 19:00, bucureștenii sunt așteptați să petreacă o serată culturală în aer liber

Ca în fiecare an, organizatorii evenimentului Noaptea Muzeelor din incinta Cimitirului „Șerban Vodă-Bellu” îi așteaptă pe bucureșteni la un maraton de cultură și bună dispoziție. Va fi o noapte de neuitat, promit organizatorii, care au pregătit în program momente de divertisment pentru toate gusturile.

În cadrul celei de-a XIII-a ediții a Nopții Europene a Muzeelor, Primăria Municipiului București, prin Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, organizeaza evenimentul Centenar Titu Maiorescu (1917-2017). Un traseu al memoriei, în incinta Cimitirului „Șerban Vodă-Bellu”, Pantheonul național al României.

În seara de 20 mai 2017, începând cu ora 19:00, bucureștenii sunt așteptați să petreacă o serată culturală în aer liber. Aceștia sunt îndemnți să viziteze mai întâi expoziția Simboluri. Povești de viață culturală, apoi să meargă pe urmele lui Titu Maiorescu și ale scriitorilor influențați de acesta, dar și să afle cele mai frumoase amintiri ale cimitirului Bellu în cadrul tururilor ghidate.

Începând cu ora 20:00 vizitatorii vor avea și un program muzical, oferit de saxofonistul Sofian Miron și tenorul Liviu Indricău, iar de la ora 21:00 vor viziona filmul documentar Titu Maiorescu și apogeul literaturii române, urmat de un concert de muzică clasică susținut de Cvartetul Chromatic.

La ora 22:00, pe scena din fața capelei se va desfășura un spectacol cu trăiri și stări extreme: piesa de teatru „Taxi Blues” de Ana Maria Bamberger, cu actorii Marius Bodochi și Dan Tudor, în regia celui din urmă.

Portile se vor inchide la ora 24:00, organizatorii sperând astfel să fi insuflat vizitatorilor ceva din farmecul perioadei de glorie a literaturii române și dorința de a reveni în Grădina cu suflete a baronului Bellu.

Evenimentul poate fi urmarit pe Facebook, iar pentru mai multe informații, puteți accesa linkul de mai jos:

https://www.facebook.com/events/209593629543411/?active_tab=discussion

Alte știri din cinema

Viitorul film The Batman, fară Ben Affleck?

Fratele său, Casey Affleck, a dat de înţeles că starul nu va apărea în producţia ce îl are la cârmă pe Matt Reeves

Nick Fury va lipsi din Avengers 3 și 4

Iată când vom vedea din nou pe ecrane personajul lui Samuel L. Jackson

Se reface Nosferatu, cu o tânără şi promiţătoare actriţă în distribuţie

Anya Taylor-Joy îşi reia astfel colaborarea cu regizorul Robert Eggers, pe care l-a avut alături în The Witch

Tragedie la filmările lui Deadpool 2. Un cascador și-a pierdut viața

Joi „SJ” Harris a fost prima femeie afro-americană specializată în curse de motocicletă (pe asfalt) din istoria Statelor Unite

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback