Expoziție, teatru, film la Noaptea Muzeelor din „Grădina cu suflete a baronului Bellu”

de Cinemagia în 17 Mai 2017
În seara de 20 mai 2017, începând cu ora 19:00, bucureștenii sunt așteptați să petreacă o serată culturală în aer liber

Ca în fiecare an, organizatorii evenimentului Noaptea Muzeelor din incinta Cimitirului „Șerban Vodă-Bellu” îi așteaptă pe bucureșteni la un maraton de cultură și bună dispoziție. Va fi o noapte de neuitat, promit organizatorii, care au pregătit în program momente de divertisment pentru toate gusturile.

În cadrul celei de-a XIII-a ediții a Nopții Europene a Muzeelor, Primăria Municipiului București, prin Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, organizeaza evenimentul Centenar Titu Maiorescu (1917-2017). Un traseu al memoriei, în incinta Cimitirului „Șerban Vodă-Bellu”, Pantheonul național al României.

În seara de 20 mai 2017, începând cu ora 19:00, bucureștenii sunt așteptați să petreacă o serată culturală în aer liber. Aceștia sunt îndemnți să viziteze mai întâi expoziția Simboluri. Povești de viață culturală, apoi să meargă pe urmele lui Titu Maiorescu și ale scriitorilor influențați de acesta, dar și să afle cele mai frumoase amintiri ale cimitirului Bellu în cadrul tururilor ghidate.

Începând cu ora 20:00 vizitatorii vor avea și un program muzical, oferit de saxofonistul Sofian Miron și tenorul Liviu Indricău, iar de la ora 21:00 vor viziona filmul documentar Titu Maiorescu și apogeul literaturii române, urmat de un concert de muzică clasică susținut de Cvartetul Chromatic.

La ora 22:00, pe scena din fața capelei se va desfășura un spectacol cu trăiri și stări extreme: piesa de teatru „Taxi Blues” de Ana Maria Bamberger, cu actorii Marius Bodochi și Dan Tudor, în regia celui din urmă.

Portile se vor inchide la ora 24:00, organizatorii sperând astfel să fi insuflat vizitatorilor ceva din farmecul perioadei de glorie a literaturii române și dorința de a reveni în Grădina cu suflete a baronului Bellu.

Evenimentul poate fi urmarit pe Facebook, iar pentru mai multe informații, puteți accesa linkul de mai jos:

https://www.facebook.com/events/209593629543411/?active_tab=discussion

Alte știri din cinema

Răufăcătoarea Nightshade va fi cu siguranţă în „Black Panther”

Pe lângă Kilmonger şi Nightshade, îl vom vedea şi pe M'Baku, alias Man-Ape în rol de răufăcător în noul film „Black Panther”

Franciza horror Saw revine cu „Jigsaw”

Seria de filme de mare succes a fost aparent încheiată în 2010

Succesul lui „Wonder Woman” reaprinde dicuţiile despre salariul mic al lui Gal Gadot

Salariul de șase cifre al actriţei este cu mult în urma onorariului primit de colegii actori care joacă supereroi

Romanul grafic „Watchmen”, pregătit pentru micul ecran

„Watchmen” de la DC ar putea deveni seial HBO scris de co-scenaristul „Lost: Naufragiaţii”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback