Emoţii puternice şi scene şocante în primul episod al Absentia. Interviu cu protagonista

de Gloria Sauciuc în 25 Sep 2017
Luni, 25 septembrie, de la ora 22:00, are loc pe AXN premiera serialului american Absentia, iar marţi, 26 septembrie, de la ora 23:50, se reia primul episod

AXN prezintă în această toamnă un nou serial original Sony Pictures Television: Absența (en. Absentia), în fiecare luni, la 22:00, din 25 septembrie. Cea mai importantă producție difuzată pe televiziunea AXN în acest sezon, noul serial de 10 episoade este, pe de o parte, un thriller procedural în care se caută un criminal în serie, cu o semnătură înfricoşătoare - decupează pleoapele victimelor; pe de altă parte, este o dramă de familie, în care personajul principal, Emily Bryne, agentă FBI, ţinută ostatică şi torturată timp de şase ani, încearcă să recâştige dragostea fiului, care acum are o mamă vitregă. 

Stana Katic interpretează rolul acestei agente FBI, care dispare în timp ce investighează cazul criminalui în serie. Emily este declarată moartă, dar după șase ani de la dispariție este găsită într-o cabană părăsită. Odată întoarsă acasă, întregul univers pe care îl cunoștea are acum alte coordonate: soțul s-a recăsătorit, copilul ei nu o mai recunoaște, fratele său încearcă să supraviețuiască. Peste toate, Emily nu își poate aminti ce i s-a întâmplat, iar în curând, se întoarce într-o vâltoare ce pare fără final.

Cinemagia a stat de vorbă cu Stana Katic (Castle, 007: Partea lui de consolare) la Festivalul de Televiziune de la Monte Carlo, unde primul episod al serialului Absentia a avut premiera mondială. Primul episod trece spectatorul printr-o cavalcadă de emoţii. Şi asta pentru că Stana Katic ne face să empatizăm cu personajul ei. Emoţiile puternice alternează cu secvenţe de tortură şocante. Dar nimic nu pare mai dureros decât reîntâlnirea acestei agente cu fiul ei, după şase ani de absenţă. Un serial deosebit de promiţător, dacă sunteţi amatori de senzaţii tari pe micul ecran. Iată, în continuare, interviul acordat de actriţă pentru cititorii Cinemagia.

În ce măsură faptul că aţi fost şi producătorul executiv al serialului v-a ajutat şi în ce măsură v-a împiedicat în procesul construirii personajului dvs.?
Stana Katic: Am fost implicată în dezvoltarea poveştii, în scrierea dialogurilor şi în montajul final. Cât priveşte construirea personajului, nu a fost o muncă solitară, a fost o colaborare contructivă. Regizorul nostru ne-a ghidat pe traiectoria povestirii, a fost un proces în care am interacţionat cu studioul, cu ceilalţi producători, am lucrat până la cele mai mici detalii.
 
Cât priveşte fluctuaţiile de emoţii contradictorii prin care personajul trece, cum aţi manageriat dvs însevă acea încărcătură emoţională. Primul episod a fost o cavalcadă de emoţii. Spuneţi-ne câte ceva despre lucrul la aceste trepte diferite de încărcare emoţională.
Stana Katic: A fost foarte provocator pentru că am filmat toate cele zece episoade deodată. Aşa că zilnic filmam, de exemplu, câte o scenă din episodul 5, apoi una din episodul 7, alta din episodul 9. Toate într-o singură zi. A fost de parcă am turnat trei filme în cele 62 de zile în care s-a filmat primul sezon. La o scenă eram în bazinul cu apă, bazinul de tortură, la următoarea fugeam prin pădure...
 
De ce s-a întâmplat asta?
Stana Katic: Pentru că trebuia să se filmeze între anumite date la anumite locaţii. Nu se putea mai târziu. Unele locaţii nu erau disponibile mai târziu. Apoi urma să vină iarna.
 
Asta v-a făcut treaba foarte dificilă.
Stana Katic: Da, a fost provocatoare toată situaţia. Dar eram pregătită. Mi-a plăcut. Am transmis un aer de autenticitate personajului. Cea mai bună parte este că e ceva captivant.
 
Scena cu bazinul de apă ca formă de tortură a fost, presupunem, cea mai grea parte.
Stana Katic: Contactul emoţional cu situaţia şi faptul că a trebuit să fie documentată această parte extremă a poveştii, deoarece este ceva concret, a trebuit să leg aceasta de o poveste veridică şi a trebuit să înţeleg ce anume a însemnat aceasta pentru unii în viaţa reală. Cum se răsfrânge tortura asupra psihicului. A fost mult dialog cu regizorul, şi multe discuţii cu oameni care cunoscuseră aceste aspecte. Am studiat cum anume au supravieţuit oamenii unor situaţii extreme: situaţii de război şi altele.
 
Scena din rezervorul de apă se leagă în vreun fel de profilul criminalului? Sau s-a ales pentru potenţialului său vizual?
Stana Katic: Ceea ce se ştie la început despre criminal este că taie pleoapele victimelor, iar asta se cunoaşte în poveste dinaintea scenei cu rezervorul de apă. Pentru investigatori, însă, acest bazin cu apă e singura legătură cu criminalul pe care o au.
 
Ce trăsături ale personajului dvs. le-aţi descoperit în scenariu şi v-au plăcut, trăsături pe baza cărora v-aţi constituit personajul?
Stana Katic: Personalitatea ei de supravieţuitor. Felul în care a trecut prin toate şi le-a depăşit. Femeia aceasta trece prin toate. Şi apoi, maternitatea. Am discutat cu un supravieţuitor de la Auschwitz, care a trecut prin evenimentele de acolo şi mi-a explicat ce calităţi trebuie să aibă cineva care supravieţuieşte cu bine. Am citit şi poveştile celor care au schimbat cursul celui de-Al Doilea Război Mondial, spioni, soldaţi, asistente medicale - toţi au fost supravieţuitori, care în faţa unei situaţii anormale nu s-au dat bătuţi, au mers mai departe şi au fost oameni şi mai buni.
 
Aţi enumerat şi maternitatea ca element ce a dat personajului dvs. puterea de a supravieţui...
Stana Katic: Cred că personajul în sine e o supravieţuitoare. Ea are numeroase obstacole pe care trebuie să le depăşească. Totuşi, sentimentul de părinte este foarte puternic. De pildă, personajul din Taken face orice pentru a-şi salva fiica. Aceste personaje fac orice pentru a ajunge la copilul lor. 
 
Primul episod, pe care publicul din România îl va vedea luni, 25 septembrie, pe AXN, de la ora 22, s-a ridicat la nivelul aşteptărilor dvs?
Stana Katic: Da. Deşi e greu de privit obiectiv. Însă cea mai plăcută parte este reacţia publicului. La premiera mondială a primului episod, la Festivalul de Televiziune de la Monte Carlo, am văzut publicul suspinând la unele scene, urmărind felul în care un personaj reacţionează pe ecran.
 
 Vă place să priveşti propriile filme?
Stana Katic: Am învăţat să privesc personajul în contextul întregii poveşti. Şi ştiu când am susţinut povestea şi când puteam să fi reuşit mai bine. Acum am reuşit să fac mai bine.
 
Boston-ul a fost filmat în Bulgaria...
Stana Katic: Oraşul nu e tocmai un personaj ci mai mult un fundal şi este, într-un fel, nefiresc. Totul în povestea noastră este cumva nefiresc. Personajele sunt puţin stranii, povestea e puţin stranie. Bulgaria are această frumuseţe, datorită faptului care are natura încă neatinsă - ca de pildă atunci când mă aflu în mijlocul unei poieni de mesteceni.
 
Va exista o continuare a acestui sezon?
Stana Katic: Da, sută la sută. Scenariştii au deja o direcţie foarte clară pentru sezonul 2.

Exploreaza subiecte similare:

Absentia , Stana Katic

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells