Elizabeth Olsen, foarte pe val

de Ştefan Dobroiu în 8 Oct 2013
În doi ani actriţa va fi un nume de primă mărime la Hollywood

Înainte de 2011 mai nimeni nu auzise de talentul tinerei Elizabeth Olsen, sora mai mică a duo-ului Mary-Kate şi Ashley Olsen, cele două gemene transformate în adevărate celebrităţi de o lungă serie de filme de televiziune şi seriale din anii '90. Dacă gemenele au renunţat la actorie şi au ales să-şi îndrepte atenţia către o carieră în industria modei, Elizabeth Olsen dă semne că se va transforma într-un adevărat star la Hollywood. Iată mai jos de ce.

Actriţa a debutat acum doi ani, când filmul ei Martha Marcy May Marlene a avut premiera mondială în cadrul festivalului de la Sundance şi, câteva luni mai târziu, a concurat pentru premiile secţiunii Un Certain Regard la festivalul de la Cannes. Cronicile elogioase nu au uitat-o deloc pe Olsen, mulţi critici grăbindu-se să o considere o adevărată descoperire a filmului independent american. Doar că tânăra Elizabeth a evadat foarte repede din cinema-ul independent, pregătind o combinaţie inspirată de titluri de festival şi blockbustere foarte aşteptate.

După ce Kill Your Darling, în care apare alături de Daniel Radcliffe, Ben Foster şi Dane DeHaan, a fost prezentat în selecţia festivalului de la Veneţia, e greu de crezut că actriţa are principalul rol feminin din Godzilla, readucerea pe ecrane a şopârlei-gigant. Vom vedea pe 16 mai 2014 cât de consistent este rolul lui Olsen în noul blockbuster Legendary Pictures, cu un alt nume promiţător pe afiş: Aaron Taylor-Johnson, adolescentul din cele două filme Kick-Ass, transformat acum într-un adevărat leading man al Hollywood-ului. Cu Gareth Edwards cooptat ca regizor şi cu o distribuţie internaţională, Godzilla este categoric un titlu cu pretenţii al lui 2014, gata să umple marile ecrane cu mega-distrugeri şi efecte speciale multă vreme de acum înainte.

Elizabeth Olsen îşi dovedeşte încă o dată versatilitatea apărând în rolul titular din Therese, ecranizare după romanul lui Emile Zola Thérèse Raquin, dar acest film nu-şi va face loc pe marile noastre ecrane, deşi distribuţia e completată de cunoscuta Jessica Lange şi de Tom Felton, la unul din primele roluri principale după încheierea seriei Harry Potter. O vom vedea, în schimb, pe actriţă în Oldboy, remake-ul american la filmul coreean cu acelaşi nume. Oldboy: Prizonier în libertate se lansează în România pe 29 noiembrie, iar un trailer apărut acum ceva vreme sugerează că producţia lui Spike Lee păstrează violenţa originalului. Elizabeth Olsen o interpretează pe Marie, o asistentă socială care încearcă să-l ajute pe eroul jucat de Josh Brolin, un publicitar ţinut prizonier timp de două decenii şi apoi eliberat fără nicio explicaţie din partea celui ce l-a închis.

Dar probabil că cel mai aşteptat film din următorii doi ani de carieră ai lui Elizabeth Olsen este The Avengers: Age of Ultron. Zilele trecute aflam că actriţa este în negocieri avansate pentru rolul lui Scarlet Witch, una dintre cele mai iubite supereroine din universul Marvel. Soră a lui Quicksilver (interpretat în film de acelaşi Aaron Taylor-Johnson), Scarlet Witch este fiica lui Magneto şi dispune de puteri extrem de interesante: prin simpla exercitare a voinţei poate distruge clădiri întregi şi schimba realitatea după bunul ei plac.

Relaţia ei cu Magneto şi faptul că puterile i-au fost amplificate de contactul cu un zeu nemuritor poate da multă apă la moară fanilor universului cinematografic Marvel, căci biografia lui Scarlet Witch deschide o mulţime de noi direcţii fantasy pentru următoarele sequeluri. Mai mult, sunt mari şanse ca Scarlet Witch să devină prima supereroină ce se va bucura de un film de sine stătător. Nu demult Natalie Portman, de văzut în noiembrie în Thor: Întunericul, spunea că o astfel de producţie este în pregătire la Marvel, producătorii nedorind să dezvăluie nimic despre identitatea eroinei.

Exploreaza subiecte similare:

Elizabeth Olsen, godzilla, Ashley Olsen, The Avengers: Age of Ultron, Oldboy, Aaron Taylor-Johnson, Thor: The Dark World, Natalie Portman

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 8 octombrie 2013 13:15
Elizabeth Olsen este unul din cele mai mari mistere de la Hollywood pentru mine. De ce are asa mare succes?? Eu nu am vazut-o in niciun film deocamdata, dar sa zicem ca e o actrita excelenta, tot nu ar fi suficient. Nu arata extraordinar, clar nu e cineva care sa aduca oameni in cinematografe doar cu numele si totusi a obtinut niste roluri extraordinare: Godzilla, Old Boy si acum Avengers???
vladimir84 pe 8 octombrie 2013 17:07
Il are pe vino-ncoace :)
justandy pe 11 octombrie 2013 04:07
S-au desteptat si producatorii de la Hollywood, au invatat ca degeaba fac un film scump, plin de efecte, daca nu au actori talentati care sa joace bine si sa fie convingatori. Si ca sa vezi cat de bine joaca mezina Olsen, iti recomand "Liberal Arts" P.S. filmul asta va fi o surpriza si pentru fanii lui Ted Mosby.
alex_il_fenomeno pe 5 noiembrie 2013 19:54
Ma bucur ca a revenit, avea prestatii simpatice alaturi de sora ei.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells