Elizabeth Banks, extraterestră în Power Rangers: „am fost zilnic îmbrăcată în silicon şi plastic din cap până în picioare”

de Cinemagia în 5 Apr 2017
Un film distribuit din 7 aprilie de Freeman Entertainment, „Power Rangers" va fi disponibil şi în 4DX.

Seria care a cucerit o generaţie întreagă ajunge pe marile ecrane din 7 aprilie într-o ecranizare de proporţii, realizată de producătorii Haim Saban, Brian Casentini, Wyck Godfrey şi Marty Bowen. 

Producţia Lionsgate „Power Rangers" urmăreşte aventura a cinci adolescenţi aparent obişnuiţi care devin peste noapte eroi excepţionali şi trebuie să-şi salveze orăşelul natal şi întreaga planetă de sub ameninţarea unei forţe extraterestre. Destinul i-a ales, iar ei sunt singurii care pot înfrunta pericolul. Totuşi, ca să reuşească trebuie mai întâi să-şi depăşească problemele din viaţa de zi cu zi şi, înainte de a fi prea târziu, să-si unească forţele pentru a deveni cu adevarat echipa Power Rangers.

Freeman Entertainment a pus la dispoziția cititorilor Cinemagia un interviu cu actrița Elizabeth Banks, extraterestra Rita Repulsa în Power Rangers

Întrebare: În „Power Rangers” ai un rol diferit de tot ce ai mai făcut până acum. Ce te-a convins să joci un astfel de personaj?

Elizabeth Banks: Mi s-a părut că „Power Rangers” are o poveste foarte actuală. Distribuţia este alcătuită din tineri de mai multe naţionalităţi, cu un substrat cultural diferit, dar cu aceeaşi energie emblematică generaţiei lor. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost ideea că apartenenţa la un grup îţi dă putere. Mulţi copii se simt excluşi, iar în acest film este vorba tocmai despre felul în care câţiva adolescenţi inadaptaţi reuşesc să relaţioneze. Mesajul este că niciodată nu eşti singur. Indiferent cine ai fi sau prin orice ai trece, sigur te vei regăsi în povestea unuia dintre supereroii Power Rangers.

Întrebare: Cât de familiar îţi este serialul din anii ’90?

Elizabeth Banks: Îmi este extrem de cunoscut prin prisma fratelui meu. Toată casa noastră era plină de figurinele din colecţie cu care ne jucam tot timpul. Evident, fratele meu a fost cel mai încântat când i-am spus că voi juca în film.

Întrebare: În serial, Rita Repulsa este unul dintre cele mai importante personaje negative. Unde ai vrut să duci tu personajul?

Elizabeth Banks: Am vrut să fac o Rita extrem de periculoasă – determinată, rece, care nu acceptă prizonieri şi vrea doar să câştige. Pentru mine, aceasta este atitudinea Ritei din seria Tv, pe care am vrut să o aduc şi pe marile ecrane. În comparaţie cu alţi antieroi, Rita are aceeaşi răutate, dar un simţ al umorului mult mai bine dezvoltat. E foarte egoistă şi îi priveşte pe oameni ca pe nişte insecte neputincioase. Am avut o libertate uriaşă de interpretare.

Întrebare: Care a fost provocarea în realizarea personajului?

Elizabeth Banks: Machiajul şi costumaţia. Personajul are un costum care implică multe prostetice, deci am fost zilnic îmbrăcată în silicon şi plastic din cap până în picioare. A fost o experienţă intensă, pentru că am stat nemişcată ore în şir, fără să pot respira bine în timp ce şase oameni apilcau tot felul de chestii pe mine simultan. Aceasta a fost provocarea, însă la final când priveam în oglindă, în locul meu apărea Rita Repulsa în persoană. Nu mai era nici urmă de mine.

Întrebare: Am înţeles că ai lucrat cu un lingvist pentru a da cât mai mare credibilitate personajului. Cum a fost experienţa?

Elizabeth Banks: Am discutat mult cu lingvistul despre cum ar vorbi Rita ca extraterestru, aşa că am inventat un limbaj propriu care să aibă totuşi o coerenţă, pentru care am dezvoltat un accent. 

Exploreaza subiecte similare:

Power Rangers, Elizabeth Banks

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells