Ecranizările jocurilor video Warcraft şi Assassin’s Creed vor crea un nou trend la Hollywood?

de Gloria Sauciuc în 26 Nov 2014
Încercăm astăzi să găsim un răspuns ori măcar să ridicăm întrebarea dacă adaptarea jocurilor video va reuşi să impună un nou trend în Cetatea Filmului

Genul filmelor inspirate din jocurile video a fost discret în ultima vreme, cu excepţia Need for Speed şi a seriei Resident Evil, cu un succes moderat dar destul de constant. Adaptarea World of Warcraft va ajunge în cinematografe în martie 2016, cu o regie semnată de Duncan Jones. Şi ecranizarea Assassin’s Creed e pe cai mari, cu Michael Fassbender protagonist, iar Justin Kurzel (care a mai lucrat cu Fassbender într-o adaptare recentă la Macbeth) ca regizor. Vor aduce Warcraft şi Assassin’s Creed o revoluţie în lumea adaptărilor de jocurilor video? Pe de altă parte, alte proiecte, precum cel al filmului Bioshock, sunt în dezvoltare de ani buni, şi bat în continuare pasul pe loc.

Încercăm astăzi să găsim un răspuns ori măcar să ridicăm întrebarea dacă adaptarea jocurilor video va avea succes la box office, ba - mai mult - dacă va impune un nou trend la Hollywood.

În 2011, compania de jocuri video Ubisoft a încercat o schimbare, fondând Ubisoft Motion Pictures, o ramură de producţie film care va colabora cu parteneri precum New Regency pentru a produce filme inspirate de jocurile video de succes, marca Ubisoft, dintre care primul va fi Assassin's Creed, în 2015. Prin faptul că şi-a creat propriul studio, asumându-şi costurile, Ubisoft a făcut senzaţie printre studiouri cu privire la cât îşi propun să ţină sub control procesul de creaţie, scrie publicaţia ScreenRant. La început, exista un parteneriat cu Sony care s-a încheiat, deschizând calea pentru un parteneriat cu New Regency. Are sens desigur o comparaţie cu studiourile Marvel, şi toţi ochii vor sta anul acesta pe Assassin's Creed, care are şanse să devină echivalentul de încasări a lui Iron Man pentru Ubisoft Motion Pictures.

Foarte multe depind de succesul sau de eşecul acestui film, care poate constitui o premisă pentru studiouri de a implica în producţia filmelor echipa originala de developeri ai jocului: este cazul The Last of Us, adaptat pentru ecran de studiourile Sony Pictures, care l-a cooptat ca şi scenarist pe unul dintre developerii jocului, Neil Druckmann. The Last of Us nu este singurul joc marca Naughty Dog ecranizat pentru Sony. Studiourile au în plan şi filmul Shadow of the Colossus, în regia lui Josh Trank şi un alt film, Uncharted, inspirat din aventurile a-la Indiana Jones ale vânătorului de comori Nathan Drake, în regia lui Seth Gordon (King Kong).

Între timp, Blizzard Entertainment şi Legendary Pictures au pregătit adaptarea World of Warcraft, după celebrul joc de strategie, cu o dată a premierei programată pentru 2016. Mai multe detalii despre film, aici. Şi seria de jocuri Hitman a fost ecranizată în Agent 47, un film care deja a ajuns în faza de producţie. Totuşi, alte filme inspirate din jocuri au rămas nefinalizate - Y:The Last Man, de la studiourile New Line Cinema a rămas pe termen nedeterminat în faza de pregătire, până ce au expirat drepturile de ecranizare.

Se poate spune că filmele inspirate din jocuri video nu au un element central, un „supererou" în jurul căruia să poată fi construit un film. Există desigur şi jocuri cu supereroi, de pildă seria INFAMOUS, sau jocuri făcute după benzi desenate, precum Batman:Arkham Asylum şi LEGO Marvel Super Heroes, dar reţeta de succes pare că încă nu e bine scrisă.

Anul trecut cel mai mare succes la capitolul jocuri video, Grand Theft Auto V, a reuşit încasări de 800 de milioane de dolari în primele 24 de ore, ceea ce face evident că jocurile sunt o afacere bănoasă. La fel şi Call of Duty oferă anual una dintre cele mai vizibile lansări în lumea jocurilor. Dar o adaptare a acestor jocuri video paralizează, încă, entuziasmul şi creativitatea producătorilor, respectiv a scenariştilor

Exploreaza subiecte similare:

Need for Speed, Resident Evil, Michael Fassbender, Justin Kurzel, Josh Trank, Seth Gordon, Hitman: Agent 47

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 26 noiembrie 2014 17:09
cred ca o sa fie ceva exceptional
spartacus pe 26 noiembrie 2014 17:24
Daca filmele respective ce se doresc a fi ecranizate vor avea regizori cu imaginatie, atunci normal ca vor crea un trend. Primul pas e cel mai greu, ca de obicei.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells