Echipa de producție a lui The Great Wall, noul film al lui Matt Damon, expusă unor substanţe chimice interzise

de Cristina Grigore în 20 Dec 2016
„Aproape că am leşinat de la spray-urile folosite pe platou ca adezivi”, a declarat unul dintre membrii echipei de producţie

După scandalul legat de folosirea actorilor caucazieni în roluri ce ar fi revenit, în mod normal, unor actori de origine asiatică, noul film al lui Matt Damon, The Great Wall, se află din nou în mijlocul unei controverse.

Publicaţia The Wall Street a relatat acuzaţiile aduse realizatorilor de către echipa de producţie, legate de nerespectarea normelor de securitate şi de sănătate pe platourile de filmare, cele mai aprige comentarii fiind legate de expunerea la substanţe chimice interzise în Statele Unite, dar folosite în China.

Actorii şi membrii echipei de producţie au fost expuşi atât poluării din zona industrială de pe coasta de est a Chinei (provincia Shandong), cât şi substanţelor toxice utilizate în timpul filmărilor.

„Aproape că am leşinat de la spray-urile folosite pe platou ca adezivi”, a declarat unul dintre membrii echipei de producţie, în vreme ce unul dintre producători a semnalat şi el această problemă de la filmări: „Ce să îi mai spun lui Matt Damon, când el era singurul care nu purta mască de protecţie?”.

Reprezentanții studiourilor nu au fost disponibili pentru comentarii.

The Great Wall – povestea unui erou din afara Ţării Soarelui Răsare, care se implică în lupta chinezilor înpotriva unor monştri de legendă, ce ameninţă bariera de protecţie a zonei, Marele Zid Chinezesc - a fost turnat în China şi este cel mai ambiţios proiect realizat de Hollywood în colaborare cu cele mai mari studiouri de film chinezeşti (bugetul de producţie a fost de 150 de milioane de dolari, ceea ce face ca The Great Wall să fie cea mai scumpă peliculă filmată vreodată, integral, în China).

Exploreaza subiecte similare:

The Great Wall, Matt Damon

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells