După dealuri, pe lista lungă a Oscarurilor europene

de Gloria Sauciuc în 11 Sep 2012
După dealuri, pe lista lungă a Oscarurilor europene

După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu, se află pe lista lungă a Academiei Europene de Film, alături de alte 46 de filme provenind din 31 de ţări. Filmul românesc se află din nou în competiţie cu drama Amour, a lui Michael Haneke, ce câştiga Palme d'Or-ul la Cannes în luna mai a acestui an.

Cele 47 de titluri urmează a fi vizionate de cei 2700 de membri ai Academiei Europene de Film şi votate spre nominalizarea în diferitele categorii ale Premiilor Academiei, echivalentul european al Oscarurilor. Lista finală a nominalizaţilor va fi anunţată pe 3 noiembrie la Festivalul Filmului European din Sevilia (Spania). Căştigătorii celei de-a 25-a ediţii a Premiilor Academiei de Film vor fi anunţati pe 1 decembrie, în cadrul unei festvităţi organizate în Malta. Gala va fi difuzată prin streaming şi pe www.europeanfilmawards.eu

Procedura de alcătuire a listei lungi de filme e votarea câte unei producţii din ţara de origine de către cei 20 de membri ai EFA din întreaga Europă. Pentru completarea listei, o comisie alcătuită din membri ai consiliului Academiei Europene de Film şi experţi din industrie au selectat dirferenţa de filme.

Alături de După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu, pe lista lungă se află filme ca Alpii, în regia lui Yorgos Lanthimos (Grecia), Once Upon a Time in Anatolia, de Nuri Bilge Ceylan (Turcia), Carnage, de Roman Polanski (coproducţie Franţa-Germania-Polonia), Faust, al lui Alexander Sokurov (Rusia), Intouchable, de Olivier Nakache (Franţa), Shame, de Steve McQueen (Marea Britanie), A Royal Affair (Danemarca).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 22 septembrie 2012 17:59
important este sa treaca mai departe, nu doar sa fie pe lista.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells