„Dunkirk”, de Christopher Nolan, din 21 iulie la cinema

de Cinemagia în 21 Iul 2017
Christopher Nolan a regizat „Dunkirk” după propriul său scenariu original

De la regizorul filmelor „Interstellar”, „Inception” şi „The Dark Knight”, Christopher Nolan, vine din 21 iulie, pe marile ecrane cu un action thriller de o magnitudine incredibilă, care îi aduce în rolurile principale pe: Tom Hardy, Cillian Murphy şi Kenneth Branagh.

Christopher Nolan a regizat „Dunkirk” după propriul său scenariu original, în timp ce pentru filmări a dezvoltat tehnica folosirii unui format de mari dimensiuni, utilizând o combinație unică de tehnologie IMAX® și peliculă de 65mm.

Cea mai recentă producție semnată de reputatul regizor Christopher Nolan, superproducția Dunkirk a fost urmărită marți seară, în avanpremieră, de presă și vedete în format IMAX la Cinema City din AFI Cotroceni. Camarazii de la Deutsches Freikorps au oferit invitaților un moment special și, respectând istoria și uniformă militară germană, i-au introdus în atmosferă poveștii construite de Nolan.

Printre prezente la evenimentul de lansare de la Cinema City s-au numărat: Ada Condeescu, Lora și Ionuț Ghenu, Matteo, Kamara și fiica lui, Mihai Chițu, Andrei Leonte, Irina Margareta Nistor și Laurențiu Ionescu (Trupa Simplu). Genialul regizor și-a demonstrat încă o data talentul și a montat pe marile ecrane o filă de istorie plină de emoție, tensiune, sensibilitate și realism. Dunkirk intră în cinematografele din toată țara din 21 iulie.
 
Acțiunea surprinde trupele britanice și ale aliaților înconjurate de inamici pe plajă franceză și forțate să facă față unui asalt aproape imposibil de rezistat. Dunkirk reunește o distribuție impresionantă din care fac parte actorii Tom Hardy („Mad Max: Drumul furiei”), Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy și debutantul Harry Styles (One Direction). Filmul este produs de Christopher Nolan și Emma Thomas, iar Jake Myers este producător executiv. 

„Dunkirk” este bazat pe evacuarea care, deși a avut loc în primele luni ale celui de-Al Doilea Război Mondial, a avut un impact direct asupra rezultatului războiului. Totuși Nolan a preferat să transforme acest moment istoric într-o peliculă captivantă: un thriller cu o acțiune epică, contra timp, în care miza nici că putea fi mai mare, decât să producă o dramă despre câmpul de război.

Povestea filmului surprinde trupele britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat.

„Dunkirk”reuneşte o distribuţie impresionantă din care fac parte actorii Tom Hardy („Mad Max: Drumul furiei”), Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy şi debutantul Fionn Whitehead. Filmul este produs de Christopher Nolan şi Emma Thomas, iar Jake Myers este producător executiv.

Din echipa de creaţie cu care a lucrat Nolan fac parte: directorul de imagine Hoyte van Hoytema, scenograful Nathan Crowley, editorul Lee Smith, designerul de costume Jeffrey Kurland, iar Andrew Jackson este responsabil de efectele vizuale.

„Dunkirk” a fost filmat în Franţa, Olanda, Marea Britanie şi Los Angeles.

După ce a purtat publicul de pe străzile din Gotham, în lume infinită a viselor, până la cele mai îndepărtate colțuri ale spațiului, pentru prima dată, inovatorul regizor, scenarist şi producător propune un eveniment inspirat din viața reală, ale cărui ecouri au răsunat pe tot parcursul vieții acestuia: miracolul de la „Dunkirk”, care va putea fi vizionat de vineri, 21 iulie, pe marile ecrane din toată ţara, fiind disponibil şi în format IMAX.

Exploreaza subiecte similare:

Dunkirk

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells