Două scenarii neproduse ale lui Stanley Kubrick se îndreaptă spre micul ecran

de Cristina Grigore în 31 Aug 2012
Două scenarii neproduse ale lui Stanley Kubrick se îndreaptă spre micul ecran

Considerat unul dintre cei mai mari cineaşti ai tuturor timpurilor, Stanley Kubrick a părăsit această lume la 70 de ani (7 martie 1999), lăsând în urmă capodopere ale cinematografiei a căror valoare este de necontestat. Potrivit The Hollywood Reporter, prolificul regizor nu a reuşit să aducă pe marile ecrane chiar toate proiectele sale, astfel că două dintre ele au fost achiziţionate de conglomeratul media Entertainment One, ce are în plan să le dezvolte pentru micul ecran.

Este vorba de scenariile intitulate Downslope şi God Fearing Man, la realizarea cărora îşi vor aduce aportul producătorii Steve Lanning şi Philip Hobbs, acesta din urmă fiind colaboratorul lui Kubrick pentru Full Metal Jacket.

Downslope are la bază o poveste adevărată spusă de un istoric al Războiului Civil American, Shelby Foote şi se concentrează pe colonelul Armatei Confederate, John Mosby, care plănuieşte o răbunare pe măsură după ce liderul Armatei Unionale, Generalul George Custer, capturează şi spânzură câţiva dintre oamenii săi.

În God Fearing Man este descrisă viaţa ministrul canadian Herbert Emerson Wilson – este vorba tot de un scenariu cu bază reală – care a devenit unul dintre cei mai mari experţi în seifuri şi descifrarea codurilor lor şi s-a transformat astfel în cel mai de succes spărgător de bănci de la începutul secolului XX.

Printre cele mai aclamate (şi controversate) pelicule ale lui Kubrick se numără: 2001: A Space Odyssey, A Clockwork Orange, The Shining, Eyes Wide Shut, Dr. Strangelove, Lolita şi Paths of Glory.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 13 septembrie 2012 12:20
daca e magia lui Kubric la mijloc , sigur vor iesi capodopere !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells