Documentarul Țara moartă va rula în 19 orașe din România

de Cinemagia în 23 Aug 2017
Va fi distribuit în cinematografele din România, din 25 august, de microFILM

Documentarul Țara moartă, realizat de Radu Jude, va rula, începând cu 25 august, în 19 orașe din România, iar proiecții speciale vor avea loc la Timișoara, Slobozia, Bacău și Sibiu, în prezența unor membri ai echipei de producție.

Țara moartă va putea fi vizionat la București (Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului, Hollywood Multiplex, Cinema Europa), Bacău (în cadrul Festivalului “Film mai aproape”), Baia Mare (Cinema Dacia), Bârlad (Cityplex Victoria), Botoșani (Cinema Unirea), Brăila (Cinema Dacia), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanța (Cityplex Tomis), Craiova (Cinema Modern), Iași (Cinema Victoria), Odobești (Casa de Cultură), Pitești (Cinema Sebastian Papaiani), Sibiu (CINE M-A văzut la Habitus), Sfântu Gheorghe (Cityplex Arta), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Mureș (Cinema Arta), Timișoara (Cinema Timiș), Vaslui (Cityplex) și Tulcea (Cityplex).

Filmul este un eseu documentar compus din mai mult de 500 de fotografii dintre cele peste 8.500 ale colecţiei Costică Acsinte, din texte scrise de Emil Dorian şi fragmente din coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii '30-'40.

 

Joi, 24 august, de la ora 22:00, documentarul va rula în avanpremieră la Club d’Arc din Timișoara. 

Cezar Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costică Acsinte, va fi prezent la Casa de Cultură din Slobozia, vineri, 25 august, de la ora 19:00. Proiecția va fi urmată de o discuție cu publicul.

Documentarul semnat de Radu Jude va avea o proiecție specială în cadrul Festivalului “Film mai aproape” de la Bacău, sâmbătă, 26 august, ora 21:00, în Piața Tricolorului. La eveniment vor participa sound designerul Dana Bunescu și Cezar Popescu.

Țara moartă va rula la librăria Habitus din Sibiu miercuri, 30 august, de la ora 20:00, în prezența lui Cezar Popescu.

Eseul documentar Ţara moartă este o producţie Hi Film şi Fast Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Orange România. Producător este Ada Solomon.

Ţara moartă va fi distribuit în cinematografele din România, din 25 august, de microFILM.

Pagină oficială Facebook: https://www.facebook.com/taramoarta/

Exploreaza subiecte similare:

Țara moartă, Radu Jude, Ada Solomon

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells