Documentarul "colectiv" produs de Ridley Scott, gata de lansare

de Cristina Grigore în 7 Ian 2011
Documentarul "colectiv" produs de Ridley Scott, gata de lansare

Pe 27 ianuarie va putea fi vizionat online documentarul produs de Ridley Scott şi regizorul Kevin McDonald, Life in a Day, primul de acest fel bazat pe materiale video trimise de oameni din toată lumea, scrie First Showing.net.

Scott şi Mcdonald (State of Play) au iniţiat acest proiect la începutul lui iulie 2010, scopul lui fiind de a strânge înregistrări din toate părţile lumii, filmate în ziua de 24 iulie. Rezultatul s-a concretizat, aşa cum fusese anunţat, într-un inedită peliculă ce documentează pentru posteritate o zi din viaţa locuitorilor globului.

20 dintre norocoşii ale căror secvenţe video vor apărea în documentar vor putea participa şi la premiera acestuia din 27 ianuarie, la Festivalul de Film Sundance din Statele Unite, de unde va fi transmis live pe internet.

Compania lui Ridley Scott a colaborat la această producţie cu Against All Odds Productions, specializată în execuţia unor proiecte de asemenea anvergură globală şi a distribuit camere video oamenilor din părţile mai îndepărtate ale lumii, pentru a se asigura că filmul va include şi va reprezenta cât mai multe naţiuni şi părţi ale globului posibil.

„Life in A Day este o capsulă a timpului, care va spune generațiilor viitoare cum era să fii în viaţă pe 24 iulie 2010. Este un experiment social unic în cinematografie, şi nu există o cale mai bună de a aduna o mulţime nelimitată de materiale video decât să implici întreaga comunitate online a lumii” a spus Mcdonald.

Regizorul şi echipa sa de editori au parcurs peste 80.000 de secvenţe video (aproximativ 4500 de ore de filmare) pentru a finaliza ineditul documentar de 90 de minute. Cei ale căror materiale au fost selecţionate vor apărea pe generic drept co-regizori ai filmului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
florianzy pe 7 ianuarie 2011 10:34
O ideie foarte interesanta.
Astept sa vad ce a iesit.

psihologu pe 10 ianuarie 2011 13:31
interesan ...astept...
doinarac pe 14 ianuarie 2011 22:21
Original "experiment"!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells