Divorţul dintre Tom Cruise şi Kidman, orchestrat de scientologi, pretinde un documentar lansat duminică

de Gloria Sauciuc în 28 Ian 2015
Producătorii HBO au angajat 160 de avocaţi să verifice filmul înainte ca documentarul Going Clear să aibă premiera la Sundance Film Festival în Utah

Un documentar controversat face nişte afirmaţii uluitoare, care vorbesc despre tactici agresive de intimidare, destinate să forţeze despărţirea celebrului cuplu de la Hollywood, după ce şefii Bisericii Scientologice au descoperit că actriţa încercase, între 1992 şi 2001, să se distanţeze de organizaţie. O serie de documente controversate pretind că divorţul, intens mediatizat la momentul respectiv, dintre Tom Cruise şi Nicole Kidman a fost orchestrat de către conducerea bisericii scientologice, „suspicioasă” la adresa actriţei. Eşecul căsniciei celor doi actori este pus pe seama intervenţiei acestor indivizi, care au etichetat-o pe actriţă drept o „potenţială sursă de probleme", titrează publicaţia Mirror. 

Regizoru Alexl Gibney speră ca filmul să conducă la mai multe anchete asupra scientologiei, declarând pentru publicaţia Variety:

„Sperăm ca acest film şi cartea lui Larry să facă mass-media să nu mai fie indiferentă la acest subiect. Vom urmări problema asta cu orice preţ”...

Documentarul „Going Clear” este inspirat de cartea ziaristului Lawrence Wright,care a deconspirat dovezi conform cărora religia scientologică comite abuzuri la adresa membrilor săi. La rândul lui, regizorul Alex Gibney face o serie de dezvăluiri îngrijorătoare, inclusiv faptul că secta religioasă a folosit tehnici agresive de intimidare. Marty Rathbun, fost numărul doi al sectei, susţine că el s-a ocupat să „faciliteze despărţirea” atunci când şeful bisericii, David Miscavige, a devenit suspicios la adresa celei de-a doua soţii a lui Cruise. Actriţa australiancă Nicole Kidman, acum în vârsta de 47 de ani, a fost considerată de scientologi drept „o sursă de probleme” deoarece tatăl ei era psiholog, iar fostul scientolog susţine că şeful de atunci al sectei se înfuriase contra lui Cruise.

Alte afirmaţii susţin că actorul era permanent psihoanalizat, fiind şi blamat pentru „comportamentul său sexual”. Mai grav, fostul scientolog susţine că cei doi copii adoptaţi ai lui Cruise, Connor şi Isabella, ar fi fost instigaţi împotriva mamei lor în interesul sectei scientologice.

„Going Clear” a avut premiera duminică la Festivalul Sundance din Utah, după ce producătorul HBO a angajat 160 de avocaţi să verifice filmul. Există aşteptări pentru o premieră internaţională pe 16 martie.

Regizoru Alexl Gibney susţine că speră ca filmul să conducă la mai multe anchete asupra scientologiei, declarând pentru publicaţia Variety: „Sperăm ca acest film şi cartea lui Larry să facă mass-media să nu mai fie indiferentă la acest subiect. Vom urmări problema asta cu orice preţ”. Pe genericul final, se menţionează că Tom Cruise şi Nicole Kidman ar fi refuzat să fie intervievaţi.

Cuplul a divorţat în 2001, iar Cruise a devenit şi mai activ în sânul bisericii scientologice, obţinând chiar o medalie onorifică în 2004. După ce documentarul a fost lansat la Sundance, Biserica Scientologică a atacat filmul într-un comunicat: „În pofida cererilor repetate emise de-a lungul a trei luni, domnul Gibney şi HBO au refuzat să furnizeze bisericii informaţii despre vreuna dintre acuzaţiile care i se aduc în film, aşa încât să poată răspunde. Sursele lor sunt foşti membri ai bisericii, daţi afară acum 30 de ani pentru abateri, care au o istorie documentată a minciunilor fabricate despre biserică, pentru bani. Credem în libertatea de expresie, dar aceasta nu înseamnă libertatea de a da pe post informaţii false”.

Exploreaza subiecte similare:

Tom Cruise, Nicole Kidman, actor

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
margott pe 10 mai 2016 21:26
Documentarul insinueaza si faptul ca Tom Cruise a fost o emblema a Bisericii Scientologice, facandu-le reclama, actorul primind de la scientologi pentru asta tot ce isi dorea. S-a insinuat chiar si faptul ca Biserica respectiva i-a facut rost de o iubita la un moment dat, evident tot o membra de-a lor. Ca sunt adevarate toate astea sau nu, doar el o stie. In privinta divortului de Kidman, m-as mira ca un ditamai actorul sa fie de acord sa-i conduca altii (scientologia) viata, dar niciodata sa nu spui niciodata.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells