Disney scoate farfurii zburătoare de la naftalină

de Ştefan Dobroiu în 26 Mai 2009
Disney scoate farfurii zburătoare de la naftalină

Pe la începutul anilor '90, când centrele de închirieri casete video apăruseră ca ciupercile după ploaie, patronul uns cu toate alifiile al unui astfel de centru mi-a întins la un moment dat Călător în timp şi spaţiu/Flight of the Navigator. Nicio clipă n-am bănuit ce distracţie mă aştepta, dar în următoarele 24 de ore caseta respectivă aproape că nu s-a oprit nicio clipă. Şi se pare că nu sunt singurul care-i cerea patronului, la orice vizită ulterioară, "un film la fel de bun": filmul regizat de Randal Kleiser (White Fang, Laguna albastră) va fi refăcut de Disney cu toată tehnologia noului mileniu.

Pe lângă efectele speciale excelente pentru acea perioadă (bine, asta nu înseamnă nimic, de fapt) Călător în timp şi spaţiu ar fi făcut orice puşti să viseze la o aventură asemănătoare cu cea a lui David, un băiat de 12 ani, care cade într-o groapă dispărând din faţa fratelui său mai mic. După câteva minute, David reuşeşte să iasă şi se duce acasă, doar că familia lui nu mai locuieşte acolo! O vizită la poliţie îl face pe băiat să descopere că a lipsit nu mai puţin de 8 ani, iar testele de spital arată că David are în cap amintiri care ar putea deschide o navă extraterestră capturată de NASA! Cum ajunge David la bordul navei şi ce se întâmplă apoi nu mai povestim, dar cert este că Flight of the Navigator rămâne unul dintre cele mai bune filme de aventuri ale tuturor timpurilor, iar Max, partenerul extraterestru al lui David, e în topul celor mai sărite de pe fix şi amuzante personaje văzute vreodată... pe casetă video.

În acest moment nu se ştie nimic despre cine ar putea prelua rolul lui David, sau pe cel al lui Sarah Jessica Parker, aici apariţie meteorică în chip de prietenoasă doctoriţă care îl ajută la un moment dat pe protagonist. Despre noul proiect nu se ştie nici măcar dacă va fi realizat 3D şi încă nu a fost anunţată o dată de premieră. În orice caz, proiectul a primit undă verde de la mai-marii de la Disney, prin urmare e foarte posibil să-l vedem la cinema până în 2011.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells