Din nou împreună pe marele ecran după 23 de ani în drama de război Ithaca

de Cristina Grigore în 1 Aug 2016
Meg Ryan joacă alături de Tom Hanks în debutul său regizoral

Echipa romantică „de vis” a anilor ’90, Meg Ryan şi Tom Hanks, revin pe marele ecran într-o dramă de război ce va fi regizată chiar de acriţă, anunţă Deadline.com. La debutul regizoral, aceasta l-a cooptat în echipă pe fostul partener din Sleepless in Seattle (1993) ultimul film în care cei doi au jucat împreună (iar lista colaborărilor este ofertantă – de la Joe Versus the Volcană la You’ve Got Mail).

Filmul ales de Meg Ryan pentru a-şi arăta şi abilităţile regizorale este Ithaca, ce a avut la bază romanul lui William Saroyan, the Human Comedy (inspirat din Odiseea lui Homer).

Acţiunea este plasată într-un mic oraş califonian, în 1942, în timpul Cel De-al Doilea Război Mondial. În centrul acţiunii se află Homer Macauley (Alex Neustaedter), cel mai rapid mesager pe bicicletă al locului. Când fratele său mai mare (chiar fiul lui Meg Ryan, Jack Quaid), pleacă la război, Homer rămâne să aibă grijă de mama lor văduvă, de sora mai mare şi fratele de numai 4 ani. Principala sa responsabilitate este aceea de a aduce speranţă comunităţii în vremuri de restrişte.

Meg Ryan va juca rolul mamei lui Homer, în vreme ce Hanks -  pentru care regizoarea a avut numai cuvinte de laudă - va avea o apariţie scurtă. „Este nemaipomenit de drăguţ. Chiar nu era obligat să accepte acest rol”, a spus ea celor de la Entertainment Weekly. „După filmările cu el a strâns echipajul şi a spus ‘Ok, veniţi cu toţii aici. Ascultaţi, ştiu că am ajuns să ne cunoaştem cu toţii destul de bine în decursul acestor 10 ore, aşa că vreau să vă mulţumesc că aţi depus acest efort pentru prietena mea, Meg’”.

Filmul a fost proiectat până acum doar la festivalurile de film din SUA şi Marea Britanie.

Exploreaza subiecte similare:

Ithaca, Meg Ryan, Tom Hanks, Sleepless in Seattle

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
SERGIULICA2005 pe 2 august 2016 21:33
Daca bine calculez, de la "YOU'VE GOT MAIL" au trecut 18 ani (un an in plus sau in minus), nu 23 ! De fapt, "You've Got Mail" era cel mai recent film cu indragitii actori !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells