Die Hard stârneşte confuzie. Următorul film al seriei este prequel/sequel?

de Cristina Grigore în 20 Ian 2016
Producătorul Len Wiseman încearcă să explice ce a stat la baza noului scenariu

Un nou film Die Hard se află de ceva vreme în producție, însă detaliile oferite de realizatori nu au reuşit să clarifice până acum ideea scenariului în lucru. Cei de la SlashFilm notează că, după un dezamăgitor A Good Day to Die Hard – producătorii au decis să revină la originile seriei şi au imaginat o poveste ce poate fi descrisă ca prequel şi sequel, în acelaşi timp.

Se pare că jumătate din film îl va prezenta pe John McClane drept poliţist la început de carieră (anii 1980), în vremea când a cunoscut-o pe soţia sa, Molly (personajul va fi interpretat  de un actor mai tânăr). Scenariul va conţine însă şi elemente plasate în vremurile noastre – Bruce Willis reintră pe fir, şi nu doar pentru câteva scene – iar scopul este, după cum explică regizorul şi producătorul Len Wiseman, acela de a descoperi ce l-a transformat pe McClane într-un personaj atât de nesuferit:

„Cu siguranţă, nu poate fi supereroul… Vom încerca să prezentăm echilibrat situaţia lui McClane care, atunci când apare în primul film Die Hard are un bagaj emoţional consistent, e ceva mai mult decât au alte personaje de acţiune – este deja divorţat. […] Este deja iritat. Înverşunat. Căpitanul nu-l mai are la inimă, nu-l vrea înapoi la New York. Ce a cauzat asta? De ce este deja genul acela de ticălos?”

Noul Die Hard, produs sub egida 20th Century Fox, a primit titlul Die Hard Year One.

Exploreaza subiecte similare:

Len Wiseman, Die Hard Year One, A Good Day to Die Hard, Bruce Willis

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 20 ianuarie 2016 13:27
Interesanta idee doar cu o remarca: atunci cand Bruce Willis va decide sa nu mai joace franciza va muri.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells