DiCaprio va începe filmările la The Great Gatsby 3D

de Cristina Grigore în 21 Feb 2011
DiCaprio va începe filmările la The Great Gatsby 3D

Filmul The Great Gatsby 3D al lui Baz Luhrmann (Australia, Moulin Rouge!) anunţat încă de la sfârşitul lui 2010, a făcut de atunci ceva progrese, urmând să înceapă filmările anul acesta, în august, anunţă Collider. Leonardo DiCaprio va apărea în rolul lui Jay Gatsby, în timp ce Carey Mulligan ar putea fi Daisy Buchanan.

După o discuţie purtată luna trecută cu regizorii Michael Mann şi Oliver Stone, asupra formatelor Blu-ray şi 3D, Luhrmann a ales, ţinând cont şi de avertizarea lui Stone: „Nu te apuca să filmezi în 3D dacă nu-ţi permiţi, altfel te vei supune unei presiuni enorme”, a spus acesta.

Un buget estimativ nu a fost încă menţionat, însă producţia, care se va filma - în format 3D - în Sidney, se anunţă una extrem de productivă pentru economia australiană. Filmul va aduce cel puţin 120 de milioane de dolari australieni economiei ţării, filmările urmând să dureze 17 săptămâni plus încă 30 pentru post-producţie.

Aproximativ 275 de persoane vor fi angajate să facă parte din echipa de filmare în prima fază a producţiei, urmând ca pentru filmări numărul actorilor şi al celor din echipă să treacă de 400. Pentru efectele speciale şi etapa de post-producţie vor fi necesari în jur de 150 de oameni.

The Great Gatsby este adaptarea romanului cu acelaşi nume al autorului american F. Scott Fitzgerald. Povestea cărţii serveşte drept critică la adresa Visului American, acţiunea sa desfăşurându-se în anii ‘20, ani de prosperitate ai economiei americane, şi este, conform afirmaţiilor lui Luhrmann, una cât se poate de actuală.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 21 februarie 2011 14:31
foarte interesant....
Krakatau pe 21 februarie 2011 15:16
Legolas, de ce scrii mereu la articole doar ca sa iti maresti numarul de postari? Spune si tu altceva, nu zii la fiecare articol ca e interesant si atat.
furny pe 21 februarie 2011 21:35
de ce sa faci o ecranizare a unui roman superb in 3d.Marele Gatsby nu este un roman de actiune, daca s-ar concentra doar asupra jocului actorilor cred ca totul ar fi suficient
nyuszi pe 22 februarie 2011 00:43
3D? 3D? Pentru numele lui Alfred Hitchcock si Orson Welles, de ce sa ecranizezi, dintre toate cartile din univers, "The Great Gatsby" in 3D? Nu-i destul ca toate mizeriile de filme de actiune sunt in 3D, si mai nou si filmele pentru copii? Nu poti sa-ti duci copilul la cinema fara sa-i provoci leziuni permanente de retina inca de la varsta de 5 ani. Iar acum asta...

Cinematografia, ca "arta", a-nceput sa se cam duca dracului pe la sfarsitul anilor 80 (cu evidentele exceptii), dar asta e prea de tot. Maine poimaine au sa refaca si "Casablanca". Tot in 3D...

Ce trist...

alex_il_fenomeno pe 22 februarie 2011 18:33
un film in stilul lui Leonardo DiCaprio , care in ultima vreme a avut astfel de roluri mai calme !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells