De la regizorul Bonnie şi Clyde: Miracol în Alabama, miercuri la Union

29 Iun 2010
De la regizorul Bonnie şi Clyde: Miracol în Alabama, miercuri la Union

The Miracle Worker/Miracol în Alabama va fi proiectat miercuri, 30 iunie, de la 19.30, la Cinemateca Union (vizavi de Sala Palatului din Bucureşti). Este primul mare succes al celui care şase ani mai târziu avea să realizeze clasicul Bonnie şi Clyde: Arthur Penn.

Adaptare a piesei omonime de mare succes pe Broadway, filmul beneficiază de regia justă a lui Penn şi de două dintre interpretările actoriceşti cele mai impresionante ale cinemaului mondial, Anne Bancroft, în rolul călugăriţei care încearcă să educe o fată autistă şi Patty Duke, în rolul celei din urmă. Ambele actriţe au câştigat, de altfel, câte un premiu Oscar pentru rolurile de aici.
 
The Miracle Worker este un film emblematic pentru începuturile emancipării cinemaului american şi aparţine cineastului care a dat tonul eliberării Hollywoodului anilor '70.
 
Filmul va fi proiectat de pe dvd şi va avea subtitluri în limbă romană. La proiecţie spectatorii vor putea găsi şi citi numărul 6 al revistei Film Menu.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ofelik_cat pe 29 iunie 2010 16:30
bonnie si clyde ...un film foarte apreciat ...regizorul arthur penn stie unde sa tinteasca avand multe filme bune....acest film dupa descriere,pare un film minunat ....miracol in alabama....
Matzulicius pe 29 iunie 2010 20:03
am vizionat filmul acesta cand eram mai mica si m-a marcat profund, este spectaculos! acum imi trimit toti prietenii din bucuresti sa il vada

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells