David Fincher: „Filmele cu supereroi sunt plictisitoare”

de Cristina Grigore în 18 Sep 2014
Cineastul este de părere că marile studiouri tratează publicul ca pe „cireadă de vite”

Într-un interviu acordat recent revistei Playboy, David Fincher a vorbit despre noul său film, Gone Girl, dar şi despre The Game – thriller-ul său de acum 17 ani, cu Michael Douglas şi Sean Penn. Cineastul a menţionat că nu a fost prea mulţumit de finalul lui The Game şi a explicat apoi de ce nu ar face niciodată un film inspirat din benzile desenate.

„Am înţeles abia acum că soţia mea avea dreptate. Nu am gândit bine al treilea act al lui The Game şi asta a fost vina mea, deoarece mi-am imaginat că a ţine totul în suspans până la sfârşit poate fi amuzant şi eliberator”.

„Eu ştiu ce-mi place la un film, iar ce-mi displace cu totul este să nu ştiu în ce direcţie o ia acesta. Însă în zilele noastre este greu să captivezi întru totul publicul. El vrea să vadă tot filmul într-un trailer de 90 de secunde”, a mai explicat Fincher.

În această ordine de idei, cineastul consideră filmele cu supereroi ale Marvel şi DC Comics ca fiind trase la indigo şi previzibile. „Mi se par plictisitoare”, a spus el. „Îmi place să anticipez acel suflu de interes al publicului ce aşteaptă să se lase cortina în timp ce îşi zice ‘Ei bine, un lucru ştim sigur despre tipul acesta şi acela e că nu putem să ne dăm seama cât de rău va deveni'”, a mai arătat Fincher.

„Marile studiouri tratează publicul ca pe lemurieni, ca pe o cireadă de vite. Nu-mi place să cer nimănui – actori sau alţi membri ai echipei – să se apuce să îşi dea sufletul pe platoul de filmare cu mine, dacă studiourile ne tratează ca şi cum am face un Big Mac. The Girl With a Dragon Tattoo nu este un Big Mac. Gone Girl nu este un Big Mac. Mie nu-mi plac Big Mac-urile”, a mai spus cineastul.

Exploreaza subiecte similare:

David Fincher, actor, Gone Girl

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
saintmitz pe 18 septembrie 2014 09:20
noul sau film, din 1997? :)
DarkRazor pe 18 septembrie 2014 16:28
Citeste mai atent.
Han_Solo pe 18 septembrie 2014 11:25
Cred ca autorul articolului a tradus gresit iar filmul la care s-a referit regizorul si la care a vrut sa se refere si autorul articolului este Gone Girl.
cosmin742000 pe 18 septembrie 2014 13:21
Foarte bine zis lemurieni si vite in tarc , dupa mine insa nu e atat vina studiourilor , care fac ce se cere , cat a lemurienilor care asta cer , si in consecinta asa sunt tratati.
pdf pe 18 septembrie 2014 15:17
Gone Girl cred ca va fi un film bun, am citit rezumatul cartii pe wikipedia, are dreptate David referitor la filmele cu supereroi, sigur s-a inspirat din povestea Elodiei, se prinde OTV si in America prin satelit
Dacianus pe 18 septembrie 2014 20:50
Cata minte sa ai ca sa citesti rezumatul unei carti pe wiki? Ori citeste cartea, ori asteapta naibii filmul, nu ti-l strica cu spoilere. Ce-o fi in caput tau, numai tu stii.
Bart_Simpson pe 18 septembrie 2014 21:50
Asta e cea mai tare treaba. Sa citesti rezumatul unei carti pe Wikipedia (unde, din cate stiu eu, oricine poate scrie orice), ca sa-ti faci o idee despre cum va fi filmul inspirat din ea. Trebuie sa fie vreo culme (culmea ignorantei?!), vreo lege a lui Murphy, ceva...
Bart_Simpson pe 18 septembrie 2014 21:48
Pai si nu e publicul o cireada de vite? Daca n-ar fi, cum ar avea un asemenea succes filme precum "Twilight", carora le-am pierdut sirul? Pana la urma, e vorba de cerere si oferta.
Theodoric pe 19 septembrie 2014 19:17
The Dark Knight a avut chiar un succes mare.
Dar celelalte putem zice ca sunt cam plictisitoare

galaticman pe 20 septembrie 2014 11:36
bravo

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells