D23: ce ne mai pregăteşte Pixar?

de Ştefan Dobroiu în 15 Aug 2015
Iată cele mai proaspete informaţii despre următoarele animaţii Pixar şi Disney

Deşi în ultimii ani a coborât ştacheta cu sequeluri precum Cars 2 şi Universitatea monştrilor, Pixar rămâne cel mai important şi creativ jucător din lumea animaţiilor. Anual, compania îşi prezintă, în colaborare cu Disney, viitoarele proiecte: 2015 nu face excepţie, iar evenimentul D23 a oferit cele mai proaspete informaţii despre filme precum Finding Dory şi Toy Story 4, dar şi titluri anunţate în premieră.

Deşi portofoliul Pixar cuprinde mai multe titluri populare în lumea întreagă, franciza Toy Story este fără îndoială cea mai celebră: să nu uităm că Toy Story 3 a devenit primul film animat din istorie în stare să depăşească pragul de un miliard de dolari încasări. John Lasseter, preşedintele de creaţie Disney-Pixar, a anunţat că Andrew Stanton (Finding Nemo, Wall-E) a venit cu o premisă "incredibilă" pentru continuarea poveştii.

Conform lui Lasseter, Toy Story 4 este o poveste de dragoste între Buddy (Tom Hanks) şi Bo Peep. Când ciobăniţa este vândută (sau se pierde), Buddy şi Buzz trebuie să pornească în căutarea ei, ceea ce va duce la o mulţime de aventuri şi întâlniri cu personaje noi. Lasseter a mai spus că sequelul este o comedie romantică. Premiera mondială a filmului va avea loc pe 16 iunie 2017.

Pe 17 iunie 2016 vom vedea Finding Dory, unul dintre cele mai aşteptate sequeluri din portofoliul Pixar. Interpretată de aceeaşi Ellen DeGeneres, simpatica eroină amnezică îşi va aduce deodată aminte că are o familie şi va deveni preocupată de regăsirea celor apropiaţi. Marlin şi Nemo o vor ajuta, iar călătoria îi va aduce pe coasta Californiei, unde se află Institutul de viaţă marină Monterey. Se pare că aici se află familia lui Dory, dar intrarea în institut e doar începutul unor aventuri extraordinare. Ed O'Neill şi Ty Burrell, apreciaţii actori din serialul Modern Family, se numără printre noile achiziţii vocale din distribuţia filmului.

Disney a mai prezentat animaţia Zootopia, despre improbabilul parteneriat dintre o iepuroaică, Judy, şi un vulpoi, Nick. Judy vrea să devină cea mai apreciată poliţistă din oraşul Zootopia, dar curând îşi va da seama că va avea mult de muncă pentru a-şi impresiona colegii, impozanţi rinoceri şi hipopotami. Această presiune o face pe Judy să accepte un parteneriat cu descurcăreţul Nick (Jason Bateman), parteneriat ce va deveni punctul de pornire al unei surprinzătoare prietenii dintre două specii de obicei aflate de părţi diferite ale baricadei. Cântăreaţa Shakira va interpreta şi ea un rol în această animaţie aşteptată pe ecrane pe 4 martie 2016.

Disney mai pregăteşte Gigantic, o reinterpretare a basmului Jack şi vrejul de fasole. După ce ajunge în ţara uriaşilor, Jack o întâlneşte pe Inma, o fetiţă de 11 ani din stirpea uriaşilor, alături de care va începe o aventură nemaipomenită. Faptul că Inma crede cu tărie că Jack este o uimitoare jucărie îi va da adesea planurile peste cap întreprinzătorului adolescent, dar curând cei doi eroi vor lega o prietenie pe cinste. Vom vedea Gigantic în 2018.

La D23 au mai fost prezentate The Good Dinosaur, de văzut anul acesta în noiembrie, dar şi Coco, noul titlu al deja anunţatei animaţii inspirate de sărbătoarea mexicană Dia de los muertos/Ziua morţilor. Moana, proiectul Disney despre o navigatoare ce trebuie să înfrunte oceanele pentru a-şi salva familia, a avut parte şi el de o prezentare în cadrul evenimentului.

Care crezi că este cel mai interesant titlu Disney-Pixar lansat în următorii ani pe marile ecrane?

Exploreaza subiecte similare:

Toy Story 4, Shakira, Tom Hanks, Finding Dory, Zootopia, Moana, Ellen DeGeneres, The Good Dinosaur

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 16 august 2015 08:38
The Incredibles 2 cred ca toata lumea il asteapta,mai multe detalii despre viitoarele filme Pixar si nu ma refer la seria Toy Story pentru ca niciodata nu mi-a placut,despre care ai scris jumatate de articol,ci despre cele care le-ai inghesuit in ultimile 3-4 randuri ale articolului

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells