Cupluri oameni-vampiri

de Ştefan Dobroiu în 6 Aug 2009
Cupluri oameni-vampiri

Nu, nu o să începem să vorbim iarăşi Robert Pattinson şi Kristen Stewart (cel puţin nu în acest paragraf :D), pentru că vedetele articolului de faţă nu sunt Edward şi energica lui Bella, ci mai degrabă protagoniştii din True Blood, Anna Paquin şi Stephen Moyer. Cei doi au anunţat ieri că se vor căsători, ei muşcându-se (în joacă şi în particular) din luna februarie. Dintr-o trecere în revistă a celor mai importante cupluri oameni-vampiri nu puteau să lipsească cuplul format de Sarah Michelle Gellar şi David Boreanaz din Buffy, the Vampire Slayer, dar nici cel din Dracula al lui Francis Ford Coppola, unde sîngerosul voievod îşi găseste regina reîncârnată în Mena, o frumoasă fată din secolul al XIX-lea. Gary Oldman şi Winona Ryder îşi fac puţin de cap în filmul lui Coppola, urmaţi de Brad Pitt şi Tom Cruise în Interviu cu un vampir, dar şi de Catherine Deneuve şi Susan Sarandon în The Hunger.

Dacă nu ai privit cu încredere la noua producţie HBO, True Blood, ar fi bine să ştii că Anna Paquin este Sookie Stackhouse (da, un nume care nu prea inspiră încredere, într-adevăr), o chelneriţă cu puteri telepatice dintr-un orăşel din Louisiana. Dacă pe clienţii barului unde lucrează îi cam înspăimântă faptul că numeroasa comunitate de vampiri a ales să iasă din... sicriu (în engleză expresia "come out of the coffin") după ce japonezii au creat True Blood, o băutură asemănătoare sângelui, Sookie nu are nicio problemă cu asta, mai ales când în bar intră frumosul Bill Compton, un vampir de care se simte urgent atrasă, poate şi din cauza faptului că este singurul căruia nu-i aude până şi cel mai neînsemnat gând... Pe lângă contextul oarecum exagerat, pe alocuri cu aspect de telenovelă, Alan Ball, creatorul lui Six Feet Under şi omul din spatele lui True Blood, se aruncă într-o mulţime de comentarii sociale privind schimbarea regulilor şi noile moravuri, asta printre scene de sex, crime şi mult, mult amor vampiro-uman...

Bineînţeles, milioanele de spectatori ale fiecărui episod din True Blood nu se compară cu sutele de milioane de fani ale seriei de cărţi şi filme Twilight. Robert Pattinson apare în mai toate topurile celor mai sexy bărbaţi, în timp ce Kristen Stewart este încontinuu trecută cu vederea de cele ale celor mai sexy femei, dar asta nu pare să deranjeze pe cineva. Oricum, în noul film al seriei Twilight, New Moon, o s-o vedem mult mai mult pe Stewart decât pe Pattinson, dar o anumită jumătate a publicului să nu se supere: creierele o să li se restarteze la apariţia lui Pattinson la bustul gol şi cu (zic gurile rele) abdomenul pictat! Dacă între Sookie şi Bill îşi bagă codiţa o mulţime de alţi vampiri şi oameni, cuplul Bella-Edward are o viaţă mai interesantă şi din cauza unui om-lup, ştiţi voi care...

Unul dintre cele mai celebre seriale pentru adolescenţi, Buffy, the Vampire Slayer, şi-a văzut audienţele sărind în aer de fiecare dată când în cadru apărea vampirul Angel, interpretat de David Boreanaz. În primele trei sezoane, Buffy şi Angel au o relaţie pusă pe jar de dorinţa vampirului de ispăşire a păcatelor sufletului său adus înapoi de ţigani, după care Angel face ce face şi Edward, fuge! Bine, producătorii serialului i-au dat ocazia lui Boreanaz să fugă în propriul serial, Angel, dar sunt mari şanse ca Pattinson să nu aibă (sau să refuze) o ocazie asemănătoare.

În 1992, Bram Stoker's Dracula l-a confirmat pe Gary Oldman drept un excelent interpret de villain-i, etichetă care i-a rămas multă vreme lipită pe frunte la Hollywood. Dracula lui Oldman, pe lângă celebra scenă în care bătrânul Dracula "rezolvă" o picătură de sânge de pe briciul lui Keanu Reeves, împarte câteva momente cu Winona Ryder, inclusiv finalul care-i aduce contelui re-îmbătrânit mult-aşteptata izbăvire de obsesia lui pentru iubita lui soţie, Elisabeta.

Ţie ce alte cupluri de oameni şi vampiri din filme îţi plac?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
SaBenna pe 6 august 2009 14:08
mi-a placut mult filmul OCTANE
SaBenna pe 6 august 2009 14:25
cu Mischa Barton si Jonathan Rhys Meyers
stefann23 pe 6 august 2009 14:32
"Sookie" mai ales cand il pronunta Bill e un nume mai mult decat sugestiv :)
R pe 6 august 2009 14:35
in opinia mea cuplul Anna Paquin şi Stephen Moyer (true blood) este mai bun si mai potrivit decat Robert Pattinson şi Kristen Stewart (New moon) deoarece par mai reali si mai misteriosi iar povestea lor este mult mai complexa
ddd pe 6 august 2009 15:14
Sookie şi Bill îşi bagă codiţa o mulţime de alţi vampiri şi oameni...
nu e adevart.. Sam(seful lui Sookie) isi poate schimba forma.. ambele povesti sunt frumoasa dar TrueBlood este mult mai matura..;)) sincer merita citite cartile.. intradevar serialele nu au asa mult succes ca si filmele si pacat deoarece TrueBlood este minunant:)

Alexander Solis pe 6 august 2009 16:02
Decand am vazut articolu mam speriat sa nu fie de copii din Twilight , dar mi-am revenit
st.anger pe 6 august 2009 17:40
"iubi, suge-ma un pic" ?? bravo domnu` redactor
delfinas pe 6 august 2009 17:41
Atrasa de trailer, m-am uitat la primul episod din "true Blood", dar m-a dezamagit si am abandonat. Nu a avut acel "ceva" care sa ma fidelizeze.
Mada pe 6 august 2009 21:37
mm se pare k lumea chiar tanjeste dupa vampiri, maturi sau nu dar sunt indragiti...;))
Bine nu am iteles aluzia q ocazia de a fugi "in propriul serial" a lui Boreanaz si legatura acestei fugi q Robert....
Cat despre seriale de acest gen, mie imi place si Blood Tise,tanarul vampir din film este mereu foarte seducator. Dar in materie de vampiri pt mine nimic nu se compara q Twilight, arata o lume mai putin violenta si foarte compexa.

angel pe 6 august 2009 22:14
delfinas ai rabdare sa te uiti.............de vine inetersant pe parcurs.....mi ales in sez 2
Matza pe 6 august 2009 23:58
oke...Octane e o poveste ceva mai freak cu Meyers fiind diabolic (sinistru chiar).

True Blood si Twilight sunt privite dupa parerea mea din perspective diferite..asa cum ziceau si producatorii Twilight nu o sa vedem nimic din ceea ce intalnim in True Blood si anume crime, droguri, sex, orgii s.a.]

Twilight este pretuit de adolescentii din intreaga lume...True Blood e ceva mai complex privind chestia asta!!!

Oricum in True Blood nu numai Bill este vampirul frumos si traznet...Eric si Godtric poate ca il intrec in infatisatre si sex-appeal ;))..Allan Ball a stiut ce sa aleaga ;))

vintage pe 7 august 2009 09:20
nu stiam ca cei care ii interpreteaa pe Bill si Sookie sunt impreuna
cris pe 7 august 2009 10:36
true blood e cu 10 clase peste twilight. twilight e atat de previzibil si are personaje atat de banale! doamne, nu m-am putut abtine sa nu casc. cate clisee, cata penibilitate, replici rasuflate si actori prosti. mi-e ciuda ca am pierdut 2 ore din viata cu filmu' asta si am mai dat si bani pe bilet. true blood are chiar idei interesante despre lumea vampirilor. creeaza o lume cu adevarat magica.
PS - "mena" de care scrieti e de fapt MINA...

loveislife pe 7 august 2009 11:17
"Iubi ,suge-ma un pic"???????????????Wow:)))
Interesant.Ador serialul.

Kittieh pe 7 august 2009 16:18
intre true blood si twilight nici nu exista comparatie. in primul rand pt ca twilight e banal, pentru copii si cu idei tampite [ex ca vampirii stralucesc la lumina, chiar dak ei nu exista cu adevarat, toata lumea stie ca nu pot sta la lumina]. nu inteleg de ce toti adolescentii sunt atat de innebuniti dupa filmul asta, chiar nu merita. un film cu adevarat frumos despre vampiri este queen of the damned.
Fuck_Twilight pe 7 august 2009 17:38
Unde ati vazut voi vampiri in Twilight ca eu nu am vazut,vampirii nu stralucesc la soare,vampiri nu au familie,nu se vad in oglinda,nu invata la scoala timp de 100 de ani fara sa nu-si dea nimeni seama de asta,nu arata nici-o lume complexa a lor(decat o casa mare unde se comporta normal ca orice om) si cel mai important au dinti.Daca ar vedea Bram Stoker ce a facut fetuca aia grasa(probabil virgina) despre idea lui cu vampiri ar da-o in judecata.
New moon_foxy pe 8 august 2009 11:07
e cel mai tare film bine dar dupa cei doi actori Robert Pattinson si Kristen Stewart
penguina-mica pe 8 august 2009 11:32
Am rezistat doar un singur episod din True Blood (numai 30 de minute din el defapt) si mi-a venit sa vomit.Recunosc ca m-a atras posterul si numele , dar serialul a fost o dezamagire totala.
chris.t pe 8 august 2009 19:21
Filmul Twilight mi-a placut dar cartea este execrabila. In timp ce in film actorii fac povestea la un anumit nivel credibila, in carte nici nu ai imparesia ca se iubesc cu adevarta.
True Blood este insa bestial. Nu se compara cu infantilul Twilight. Cand vreau sa vad un film cu vampiri (sau serial) astept sa fie violent si mult sex , adica True Blood. Nu ma astept sa vad doar tinut de maini si lucruri banale gen plimbat prin padure sau o partida de baseball, adica lucuri banale ca in Twilight. De ce nu incep sa isi arate unul altuia colectia de timbre (intre Sookie si Bill stim cum s-ar sfarsi acest lucru... cranţ)?
Anna Paquin si Stephen Moyer, alaturi de restul actorilor dins erial dau clasa, fiecare individual, intrebului ansamblu Twilight.
True Blood este cel mai addictive serial dupa Lost si asta insemana ceva. Primul episod poate nu a convins pe unii (desi eu am fost fascinat de el), dar urmatoarele sunt superbe.
Mi se pare ciudat ca a fost omis serialul Moonlight, care pe alt nivel a fost pentru mine la fel de addictive ca si True Blood si dupa care mai "plang" si acum ca a fost anulat.

mausyo pe 9 august 2009 16:39
Twilight e caca pe langa True Blood.
S-a anuntat si un sezon 3. La inceput am crezut si eu ca o sa fie o copie ieftina dupa cine stie ce carte sau film poate chiar Twilight. Dar ghici ce... True Blood e inspirat dupa o serie de carti scrisa cu ani buni inainte ca Stephenie Meyer sa scrie cartea ei care a avut un real succes in randul adolescentilor (adica Twilight). True blood nu e un serial care chiar merita vazut. Probabil ca v-au creat o oarecare repulsie scenele de sex din primele seriale. Dar asta e ceva caracteristic pentru HBO si caracteristic regizorului. Acum cand ma uit la sezonul 2 dupa fiecare episod simt ca nu mai pot rezista inca o saptamana ca sa il pot vedea pe urmatorul.

loveislife pe 9 august 2009 21:13
Sa stiti ca Twilight e CACA pe lannga true blood.Si eu sunt de aceeasi opinie:)
miss.otix pe 11 august 2009 22:28
Aualeuuu . Voi chiar sunteti sariti de pe fix . Fiecare are dreptul la o opinie , da da , dar unii dintre voi nu stiti decat sa vedeti partile rele la un film [ si nu ma indoiesc ca si la orice altceva ] , sau creeati voi parti rele . Tot timpul au fost , sunt si vor fi rivalitati in lumea showbiz'ului . Twilight & True blood , RBD & Tokio Hotel s.a. . Dar revenind la subiect .. Voi deja va abateti de la el . In fragment era mai mult vorba de cupluri oameni-vampiri , nu de filmele propriu-zise in care joaca . Iar voi deja ati inceput sa va certati despre calitatea fiecarui film . Orice regizor vede altfel lumea si principiile ei , un regizor o copiaza exact la fel in film , altul o transpune prin ochii lui . La fel cum e in True blood si Twilight . True blood intra in prima categorie ; desi nu l'am vazut , mi'am dat seama din comentariile voastre ca ce se intampla in el , vezi si in viata de zi cu zi . Twilight incearca sa modele in bine lumea noastra , evitand violenta si altele de genu' . Daca intr'un film , un cuplu nu incepe sa se inspire din kamasutra [ vorba vine ] , sau sa'si injecteze tot felu' , asta nu inseamna ca filmul nu merita vazut . Aveti o opinie . OK . Sustineti'o cu argumente , dar nu mai incercati sa schimbati opinia altora . Daca nu .. go and get a life , bai spuf ! =)
ViolentDisorder pe 12 august 2009 22:46
Pe langa True Blood ar trebui pomenit si Blood Ties.Eu am vazut ambele sezoane si pot sa spun ca in afara de efectele speciale proaste,mi-a placut foarte,foarte mult,mai ales prestatia lui Kyle Schimd(are un rol foarte matur fata de rolul din The Covenant)si a Christinei Cox.Pacat ca au intrerupt productia chiar la episodul decisiv.
cora_zon pe 13 august 2009 21:59
k, twilight e pt adolescenti, dar in ochii lor cuplul Edward-Bella e sublim. mie una imi place cuplul format din Sookie si Bill, desi actorul care-l joaca pe Bill nu mi se pare cea mai reusita alegere, in carte e descris mult mai interesant.nu stiu de ce dar in serial mi se pare tot timpul obosit :P. in rest distributia la true blood e k
ddalizee pe 17 august 2009 01:08
N-am rezistat sa astept sa apara serialul pe post, asa ca m-am uitat mult mai devreme. Asta pentru ca trailerul si prezentarea de pe post a fost bestiala, ca sa zic asa. E la moda faza asta cu vampirii, dar filmul asta prezinta relatia dintre vampiri si oameni atat de normal, incat pot spune sincer ca intrece orice alta productie de gen. Twilight e un film ce te face sa vrei sa-l vezi pe urmatorul de slab ce e. Sa vezi "ia sa vedem, urmatorul e mai bun?" Nici macar un colt de vampir n-am vazut acolo. Tre sa zica ei ca-s vampiri ca sa-i crezi pe cuvant. Altfel nu. In schimb, in TB vezi de toate. Vezi colti, vezi sange, vezi si mai mult sange. Iar ideile din serial sunt absolut geniale (vezi V, vezi Tru Blood). Si imi place cum se iau la misto ideile preconcepute despre vampiri, ca reflexia in oglinda, usturoiul, soarele. Iar actorii sunt mai mult decat potriviti. Sunt de parere ca cele mai bune filme sunt cele in care apar actori necunoscuti. Pentru ca si Anna, desi a castigat Oscarul la 11 ani, sa fim seriosi. Cati stiau de ea inainte? Foarte putini. Dar ador sa vad cum actori noi isi fac aparitia si o fac atat de bine. Nota mea? 10 plus.
aaa pe 17 august 2009 23:39
True blood e super ...pentru cei care nu stiu....trebuie sa va uitati la vreo 2-3 episoade de la inceput ca sa intrati in pielea personajelor pentru k la inceputse poate sa vi se para slabut...depinde de gusturi insa dupa cateva episoade garantez k o sa va placa.Twilight....e cam prost ,ideea cu stralucirea la soare si fara coltzi deja ....nu mai sunt vampiri cu cat ii modernizeaza mai tare sau ii schimba cu atat devine mai neinteresant...tot vampirul traditional e la putere.cat despre actori....cuplul ana paquin si stephan moyer e peste cel din Twilight unde mi se par cam "rasuflati"....parerea mea
adrian.dan pe 18 august 2009 13:04
Puterea de marketing o sa ne faca sa ajungem sa bem sange desi nu suntem vampiri. Tre sa fim cool, tre sa fim trendy asa ca bariere nu mai exista atunci cand turma se indreapta intr-o anumita directie. Cam asa este si cu filmele din ultima perioada cu vampiri dulci. De acum nu mai sunt fiorosi, sunt prietenii nostri noi. Oamenii de culoare si-au "rezolvat" problemele in filmele din anii '80, islamicii si probleme orientale au tot fost expusi in anii 2000, asa ca in lipsa de un subiect incitant datorita crizei financiare marile genii din marketing au mai nascocit ceva nou. O noua jucarie care i-a locul chiar si robotilor din SF-uri.. vampirii dulci !
Emily pe 19 august 2009 18:58
mi se pare ca Twilight si True blood sunt cele mai bune film cu vampiri,
ionychy pe 13 februarie 2010 18:42
cred ca si ''the vampires diaries''este bine facut.,mie mi'a placut actiunea, personajele,si ideea filmului.dar fiecare cu parerea lui.....
danielopol radu pe 9 iunie 2010 11:33
SERIA TWIGHTL ESTE CEA MAI BUNA SERIE CU AMPIRI
crystyna pe 19 iulie 2010 17:40
eu nu pot spune care este cel mai bun film cu vampiri,dar blood ties este chiar foarte reusit si merita sa va uitati,vampirul meu preferat este henry fitzroy interpretat de kyle schmid
eu..doar eu... pe 23 iulie 2010 16:19
True Blood este cel mai tare serial marca HBO , parerea mea ;;)....TB este primu film care mi-a deschis apetitul pentru filmele si cartile cu vampiri....mi se pare cel mai reusit film cu vampiri, adik, pana la urma, ei ard in soare, nu sclipesc ca licuricii ca cei din Twilight :))
Adrian pe 10 noiembrie 2010 02:51
vampirul homosexual,toti au fete de fetite,niste batjocuri...
Manuel04 pe 24 februarie 2011 18:46
s-a mers prea departe cu vampirii astia
sweet_bia2008 pe 18 aprilie 2011 22:10
Pe mine chiar ma amuz a felul in care bill ii spune numele lui sookie "Sokheeee":)))
Totusi nu ati mentionat The vampire Diaries :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells