Cum se vede lumea prin ochii „Omului-Furnică”, via 4DX

17 Iul 2015
Efectele speciale 4DX fac memorabilă aventura micului erou pe marele ecran

Te-ai simțit vreodată, trecând pe lângă un zgârie-nor, ca o furnicuță? Ei bine, în „Omul-Furnică” – cel mai nou film cu supereroi din Universul Cinematografic Marvel, care are premiera pe 17 iulie –, chiar ai ocazia să experimentezi această senzație, la propriu. În plus, un zbor pe o insectă uriașă, mirosul de praf de pușcă, curenții puternici de aer care suflă pe lângă urechi, dar mai ales aventura unui erou mititel într-o lume uriașă sunt cele mai tari senzații de care spectatorii se vor bucura în sala 4DX a Cinema City Mega Mall, în timpul blockbusterului „Omul-Furnică”.

Dotat cu abilitatea extraordinară de a se micșora ca dimensiuni în timp ce crește ca forță, Scott Lang (Paul Rudd) trebuie să-și accepte eroul interior și să-l ajute pe mentorul său, Dr. Hank Pym (Michael Douglas), să protejeze secretul ascuns în spatele uluitorului său costum de Om-Furnică. Pym și Lang trebuie să ducă la bun sfârșit un jaf care va salva lumea.

Și în timp ce Scott Lang, cu ajutorul costumului său high-tech, se micșorează, spectatorii vor avea ocazia să vadă viața prin intermediul acțiunilor eroului. Atunci când Scott se transformă în Ant-Man și trebuie să treacă de un paznic sărind peste mâna acestuia, spectatorii vor simți viteza cu care sare și vor avea senzația că se mișcă cu viteza unui glonte. Mai mult, când eroul nostru încearcă să se deplaseze printre clădirile uriașe, audiența va fi absorbită complet de acțiune, simţind scaunele din sală mișcându-se în față și în spate, mișcări combinate cu rafale puternice de aer și cu miros de praf de pușcă.

Un alt punct la care spectatorii trebuie să fie foarte atenți este diferența de mărime dintre lumea reală și dimensiunea lui Omului-Furnică. Când Scott apasă butonul roșu al costumului său în cada de baie, se micșorează rapid, și pe măsură ce se micșorează, mișcările scaunelor și întreaga atmosferă din sală creează un sentiment extrem de realist al transformării sale. Scaunele se mișcă în față, în spate, spre dreapta, spre stânga, pentru a recrea căderea vertiginoasă spre canalul de scurgere din cadă. Iar rafelele de apă care stropesc spectatorii sporesc efectul acestei transformări spectaculoase.

Iar când Ant-Man ajunge întâmplător într-un club de dans, spectatorii vor avea ocazia de a zâmbi la încercările eroului minuscul de a scăpa de pantofii cu toc înalt care sunt pe cale să îl strivească.

Însă cu adevărat memorabile sunt secvențele urmăririlor, cu zboruri ce îți taie respirația, pe măsură ce eroul se întâlnește cu nenumărate insecte zburătoare, iar pe la urechile spectatorilor vor trece curenți de aer și sunete ce imită bâzâitul insectelor.

Pregătește-te să fii în mijlocul acțiunii, printre insecte și zgârie-nori, și ține-te bine de scaun!

4DX este considerată la scară largă cea mai mare inovație de până acum în materie de tehnologie cinematografică, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Dezvoltată în Coreea de Sud de către Grupul CJ, lider pe piața asiatică de entertainment, această experiență uluitoare a fost îmbrățișată cu entuziasm de către marile studiouri de la Hollywood. Tehnologia 4DX oferă o experiență cinematografică revoluționară care activează toate cele cinci simțuri. 

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells