Cum a justificat regizorul lui Ghost in the Shell alegerea lui Scarlett Johansson în rol central

de Cristina Grigore în 14 Nov 2016
Distribuţia ei, într-o adaptare manga – Ghost in the Shell a lansat o franciză de succes în Japonia – a fost contestată

După tot mai desele comentarii ale publicului şi ale unor reprezentanţi ai industriei cinematografice legate de obiceiul Hollywood-ului de a alege în adaptările alese – cu protagonişti de alte naţionalităţi – actori celebri ce aparţin rasei albe (fenomen numit, generic, ‚whitetrashing’), distribuţia actriţei Scarlett Johansson în rolul central din Ghost in the Shell – al cărui trailer a fost lansat în week-end - nu a trecut neobservată.

Dezaprobarea multora a escaladat atunci când a apărut zvonul (infirmat apoi de studiourile Paramount), că aspectul actorilor din film (adaptare ce a stat la baza unei francize japoneze de succes) a fost „adaptat” cu ajutorul CGI pentru ca aceştia să pară mai „asiatici”.

Într-un eveniment de promovare a filmului, desfăşurat la Tokyo şi consemnat de screentrant.com, regizorul Rupert Sanders a oferit argumentele sale pentru alegerea popularei Scarlett Johansson în rolul liderului cyborg al Section 9 - divizia pentru securitate publică, „The Major” Motoko Kusanagi. Regizorul a mizat pe experienţa ei majoră în industria filmului şi pe aspectul său, perfect adaptabil „esteticii cyberpunk”.  

„În ceea ce mă priveşte, apelez foarte mult la instinct când aleg distribuţia şi cred că am fost norocos să am în film actori excelenţi, de toate naţionalităţile, cu care mi-am dorit întotdeauna să lucrez… Îmi susţin alegerea – ea [Johansson] este cea mai bună actriţă a generaţiei sale. Cred că mulţi dintre cei care au lucrat la anime-ul orginal au aplaudat vehement alegerea ei şi asta pentru că este incredibilă – există puţine actriţe ca ea”, a spus Sanders.

Regizorul a mai punctat şi faptul că rolurile anterioare ale lui Johansson (Lucy, Her, Under the skin) au recomandat-o pentru această partitură: „A fost o minte fără corp şi un corp fără minte… Aceste atribute au făcut-o perfectă pentru ‚The Major’. Părea că se potriveşte pefect acestei lumi. A făcut o treabă excelentă în a nuanţa evoluţia umană prin creaţia acesteia, Maşina şi asta într-un mod ce rezonează cu majoritatea publicului”.

Ghost in the Sell se lansează în România pe 31 martie 2017.

Exploreaza subiecte similare:

Ghost in the Shell, Scarlett Johansson, Rupert Sanders

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 14 noiembrie 2016 14:37
Este si normal ca ”alegerea” lui Scarlett Johansson in acest rol a fost contestată doar vorbim despre una dintre seriile anime de un extrem de mare succes in Japonia: ar fi putut alege o actriță niponă deoarece sunt destule cunoscute in lumea cinematografiei, dar este deasemenea adevărat că probabil niciuna dintre asiatice nu ar fi putut să atragă în sălile de cinema un public cât de cât numeros cum probabil s-a considerat că o poate face Scarlett Johansson, una dintre starurile incontestabile de la acest moment ale cinema-ului. părereaPmea.
makomomo pe 14 noiembrie 2016 23:16
Ziyi Zhang sau Lucy Liu faceau fata cu brio, era mai bine sa joace o asiatica
makina1980 pe 18 noiembrie 2016 06:03
Vorbim de o afacere, iar cand vine vorba de bani arta nu mai conteaza, ci calculele departamentuluy de marketing.
O gramada de scenario Marvel si DC comics de ex au fost "trunchiate" ca sa dea bine la bani.
Daca faceau filmul cu o protagonist asiatica, in limba japoneza, nicio umflata americanca nu calca pragul cinematografelor sa se identifice cu o japoneza :) Pt ca asta fac majoritatea, incearca sa se identifice cu personajul principal, moral sau fizic, datorita faptului ca nu o pot face in viata reala.
Din pacate filmele transmit tot mai mult mesaje politice sau incearca sa forteze mentalitati, in loc sa fie ce-a ce trbuie sa fie, arta si divertisment.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells