« Înapoi la pagina festivalului

Cui îi e frică de întuneric - la Festivalul de Film de la Veneţia

26 Iul 2010
Cui îi e frică de întuneric - la Festivalul de Film de la Veneţia

Filmul italian Cui îi e frică de întuneric/Hai Paura Del Buio, regizat de  Massimo Coppola, filmat parţial în România în toamna anului trecut,  a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 25-a ediţii a Săptămânii Internaţionale a Criticii (Venice Days) din cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, care va avea loc în perioada 1-11 septembrie.

Filmul lui Coppola este unul dintre cele şapte titluri prezentate în premieră mondială la Veneţia, care se vor lupta atât pentru trofeul în valoare de 5000 de euro desemnat prin votul publicului dar şi pentru premiul Leul de Aur pentru debut, în valoare de 100.000 de dolari.

Filmat în anul 2009 în Italia şi România, Hai Paura Del Buio spune povestea a două femei, a căror vieţi aparent diferite ajung să se intersecteze. Eva este o tânără româncă de 20 de ani care ajunge în Italia pentru a-şi căuta mama după ce îşi pierde slujba iar Anna, o muncitoare italiancă care vrea să schimbe lumea. Producţia în România a fost asigurată de Libra Film, producător executiv, Tudor Giurgiu.

Rolul principal este interpretat de actriţa Alexandra Pirici, ce a putut fi urmărită în filmele Youth Without Youth, regizat de Francis Ford Coppola precum şi în cea mai recentă peliculă a lui Radu Gabrea, Mănuşile roşii. În distribuţia filmului se mai regăsesc şi actorii Lia Bugnar, Erica Fontana, Marcello Mazzarella şi Manrico Gammarota.

Pelicula a avut un buget de 1.600.000 de euro şi reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului italian Massimo Coppola, autor a numeroase documentare precum şi a unui apreciat show de televiziune realizat pentru MTV, Avere Vent'anni. Producătorul italian al filmului este Indigo Film, companie recunoscută pe plan internaţional în special pentru producţiile Il divo si The Consequences of Love, în regia lui Paolo Sorrentino.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 26 iulie 2010 14:41
sper ca filmul sa aiba succes , deoarece la el a contribuit si Romania , nu?
Piratu pe 27 iulie 2010 00:49
Poate o contribuit cu locul filmarii si nu cred ca scrie undeva de vreo coproductie cu Italia????citeste macar

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Cel de-al optulea film al prolificului regizor Kim Ki-duk, care a precedat cu un an mai cunoscutul Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring , este Hae anseon / The Coast Guard...
Dintre regizorii coreeni de azi, in momentul actual Hong Sang-soo pare cel mai „pe val”, cel putin pe plan international. 2010 este cu siguranta anul sau: la a sasea participare la Festivalul de la Cannes...
Chingu / Friend (2001), al treilea lungmetraj al cineastului Kwak Kyung-taek (si cel mai iubit film al sau de pana acum), a fost campion de box-office in Coreea, cu aproape 8,2 milioane de spectatori platitori, mai bine de doi si jumatate, pana cand a fost detronat de Silmido de Kang Woo-suk, care l-a intrecut cu vreo 3 milioane de bilete vandute...
jinglebells