Cu viteză, înainte! Turbo funcţionează şi ca povestioară terapeutică

de Gloria Sauciuc în 2 Aug 2013
Animaţia Turbo rulează în premieră de vineri, 2 august, fiind adresat întregii familii.

Întocmai ca în episodul muşcăturii de păianjen din Spider-Man, ce i-a dat lui Peter Parker puteri supraomeneşti, melcul Theo, protagonistul singurei animaţii a săptămânii, dobândeşte capacitatea de a atinge viteze uimitoare, devenind Turbo, molusca în stare să se deplaseze cu 360 km/h. Turbo rulează în premieră de vineri, 2 august, fiind adresat întregii familii

Adulţii vor fi mişcaţi de mesajul filmului - un vis ne poate transforma, astfel încât să facem imposibilul posibil - iar copiii se vor amuza de toate giumbuşlucurile melcilor; în plus, vor învăţa să le respecte chiar şi pe cele mai mici dintre vieţuitoare.

În 2007, Remy - şobolanul curajos din Ratatouille - visa să devină bucătar- şef şi să îşi deschidă un restaurant, în pofida dimensiunilor sale şi a faptului că era o... rozătoare. A reuşit! Acum, iată, e rândul melcuşorului Turbo să ne spună povestea lui motivaţională. Turbo poate funcţiona ca o povestire cu tâlc pentru copii (merge să le spuneţi la culcare, după film, şi povestea întrecerii dintre iepurele leneş şi melcul perseverent), dar - în egală măsură - este şi o poveste terapeutică pentru adulţi; în plus, este amuzantă, colorată, şi ameţitoare - regia şi tehnologia 3D te fac să intri şi tu în cursa de formula 1. Secvenţele pe circuitul Indianapolis 500, recunoscută drept cea mai celebră cursă auto din lume, chiar îţi taie răsuflarea.

Echipa de personaje nevertebrate condusă de Biciuşcă este o adevărată echipă de şoc - participă la curse pentru melci, şi au o serie de tehnici, la care nu ne-am fi gândit (dar la care şi-a pus creativitatea în mişcare doi scenarişti şi regizorul), pentru a se deplasa pe distanţe foarte mari. Această echipă devine noua familie a lui Turbo, atunci când el - împreună cu Cetinel, fratele său precaut - sunt răpiţi din grădina unde locuiau.

Din echipa oamenilor, ne-a plăcut în mod deosebit personajul lui Tito (Michael Pena), un echivalent uman al lui Turbo, cel care - de altfel - crede în şansa lui de a participa la cea mai serioasă cursă de maşini din lume.

Filmul rulează îm varianta dublată, pentru familiile cu preşcolari, dar şi subtitrat în cinematografele din toată ţara.

Exploreaza subiecte similare:

Turbo, Ratatouille

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vladimir84 pe 3 august 2013 11:04
Filmul pare dragut, dar nu prea am inteles ultima fraza din articol.
AlineziaBumfi pe 3 august 2013 13:16
Se refera la faptul ca filmul ruleaza in cinematografe atat subtitrat, cat si dublat in romana pentru copiii mici.
alex_il_fenomeno pe 12 august 2013 18:07
Chiar se arata simpatic...Eu voi incerca varianta subtitrata.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells