Cu numai 82 de spectatori s-a înregistrat un nou record în box office-ul românesc

de Gloria Sauciuc în 22 Oct 2012
Cu numai 82 de spectatori s-a înregistrat un nou record în box office-ul românesc

La exact zece ani şi o zi de la lansarea în cinematografe a celui mai popular film românesc al deceniului trecut, Garcea şi oltenii (care vindea 34.000 de bilete pe 18, 19 şi 20 octombrie 2002, adică în weekendul premierei), o altă producţie a MediaPro Pictures devine cea mai populară la început de nou deceniu - comedia romantică Minte-mă frumos. Aceasta a adus 14.011 români în sălile de cinema din întreaga ţară, de vineri, 19 octombrie.

Cu numai 82 de spectatori mai puţin înregistraţi în weekendul premierei (adică perioada 14-16 septembrie 2012), comedia Despre oameni şi melci, cu Andi Vasluianu şi Monica Bârlădeanu în distribuţie, fusese văzută deja de 5683 de spectatori până la data premierei, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, la TIFF Sibiu, şi cu ocazia unor spectacole speciale la Târgovişte şi Lugoj. Prin urmare, la data de 17 septembrie, adică ziua imediat următoare weekendului premierei, 19.612 de români văzuseră Despre oameni şi melci.

Intr-un comunicat MediaPro Distribution remis astăzi publicaţiei Cinemagia, se stipulează că Minte-mă frumos a devenit - în urma acestui weekend - filmul românesc cu cele mai mari încasări la data lansării din ultimii ani, după ce a generat venituri de aproximativ 229.000 lei în trei zile. Minte-mă frumos surclasează prin încasările sale atât succesul înregistrat de producţia românească Despre oameni şi melci, a cărui lansare a cumulat venituri de aproximativ 200.000 de lei, precum şi debutul filmului Eu când vreau să fluier, fluier, care a adunat în box office-ul de lansare suma de 112.000 lei.

Lansat simultan în 31 de cinematografe din 19 oraşe, filmul Minte-mă frumos este o producţie MediaPro Pictures, regizată de Iura Luncaşu, după un scenariu de Adrian Lustig, produs de Ducu Ion, cu Andi Vasluianu, Diana Dumitrescu, Damian Marius, Antoaneta Zaharia şi Loredana Groza în rolurile principale. După premiera de vinerea aceasta de la CinemaPRO, echipa filmului Minte-mă frumos a susţinut un turneu în oraşele Timişoara, Arad şi Cluj, toate spectacolele continuând cu sesiuni de autografe.

Minte-mă frumos spune povestea a doi tipi simpatici din Bucureşti, care duc o viaţă cât se poate de neobişnuită… Dani (Andi Vasluianu) e part-time furnizor de servicii IT şi part-time gigolo, iar Toni (Marius Damian) e full-time… hacker iscusit care îşi înşală partenerul de viaţă – computerul – cu o tipă cunoscută pe Internet, Oana (Antoaneta Zaharia). Dana (Diana Dumitrescu) şi Oana, ucenice cofetare şi colege de apartament, sunt cum nu se poate mai diferite. Dana, tipa senzuală, suceşte capetele bărbaţilor oriunde apare, pe când Oana iubeşte foarte mult prăjiturile, de unde şi formele mai rotunjoare. şi cum era de aşteptat, când discuţiile lungi pe chat nu pot rămâne veşnic virtuale, Toni şi Oana îşi dau întâlnire faţă-n faţă. Dar există o problemă majoră: Toni nu seamănă deloc cu poza de profil, iar Dani ajunge la întâlnire în locul lui. Dar oare la întâlnire se prezinta chiar Oana? Sau fiecare dintre cei patru… minte frumos?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 22 octombrie 2012 17:25
Filme bune cu adevarat in sensul comercial nu se mai fac la noi de ani buni si o sa mai treaca multa apa pe Dunare pana sa se intample asta la ce interese idioate sint in tara asta...
Dragomara pe 22 octombrie 2012 21:07
Măi, Gloria, da'ce titluri de tabloide ai început să dai articolelor, sau oi avea eu probleme cu logica ta... ilogică?! :D
Numai un titlu tembel şi a fost musai să mă opresc aici: "Cu numai 82 de spectatori mai puţin înregistraţi în weekendul premierei (adică perioada 14-16 septembrie 2012)".
Care a fost totuşi ideea acestui articol?! Tu pentru cine scrii?!
PS: astea da, recorduri personale, draga mea! :(

alex_il_fenomeno pe 28 noiembrie 2012 13:45
wow, ceva neasteptat, fara doar si poate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells