CRONICĂ: From Paris with Love

de Ştefan Dobroiu în 3 Feb 2010
CRONICĂ: From Paris with Love

După ce a dat lovitura cu Taken şi a arătat că lui Liam Neeson, la 50 de ani, îi şade foarte bine lângă Sylvester Stallone şi Arnold Schwarzenegger, Pierre Morel a fugit în Statele Unite doar pentru a se reîntoarce la Paris. Probabil că lui Morel (ca şi lui Roland Emmerich) nu-i plac treburile neterminate, pentru că numai de dragoste n-are Parisul parte în From Paris with Love, ci de împuşcături, explozii şi atentate teroriste cu nemiluita.

Nu te aştepta la mari revoluţii în acest nou action al lui Morel, despre care se spune deja că este noul John Woo, dar fără să greşeşti te poţi aştepta la tupeu, explozii şi, în ciuda unor rezolvări de situaţii care n-au nicio legătură cu verosimilul, la o mulţime de surprize. Dacă John Travolta nu are nicio problemă cu filmele de acţiune, o surpriză plăcută este şi Jonathan Rhys Meyers, care dă uneltirile din Dinastia Tudorilor pe sânge şi andrenalină cât cuprinde.

Meyers este Reese, un tânăr diplomat cu viaţa petrecută la birou, care-şi condimentează slujba de asistent al ambasadorului SUA cu mărunte misiuni de agent CIA. Reese visează să devină agent cu acte în regulă, prin urmare nu mai poate de entuziasm când primeşte prima lui misiune, aceea de a-l ajuta pe Wax (Travolta), un agent-vedetă, să scape de o celulă teroristă din inima Parisului. Deşi este o idee mai isteric decât ar trebui, Jonathan Rhys Meyers se descurcă de minune (o jumătate din film stă cu o vază în mână!) în chip de adjuvant al adevăratei vedete a filmului, chelul, tupeistul, nestăvilitul Travolta.

Melanj lejer de explozii şi umor, From Paris with Love se dovedeşte a fi action-ul de comedie perfect pentru spectatorul care vrea 92 de minute cât mai spectaculoase (şi cât mai lipsite de substanţă) şi n-are nicio problemă că Morel importă de la americani un bau-bau foarte la modă, teroriştii pakistanezi. De văzut în grup cât mai mare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aLeXios pe 4 februarie 2010 12:33
Un film superb! "me like Travolta, but Travolta doesn't know me" (laughing).
cora_zon pe 6 februarie 2010 13:34
jrm e cool :* de vazut
myra pe 6 februarie 2010 18:36
jonathan is so hot!
HATER pe 8 februarie 2010 10:21
de nerecunoscut travolta..
generosul pe 9 februarie 2010 23:31
de ce stergeti comentariile care nu sunt in favoarea "criticilor" de pe cinemagia ? nu sunteti in stare sa primiti la randu vostru critiici ? rusine sa va fie
generosul pe 9 februarie 2010 23:32
iar filmu este demn de 2 zmeuri de aur . printre cele mai slabe filme pe care le-am vazut in viata mea , demn de bottom 100 clar . dubios nu va plac masterpiece-urile dar va plac comediioarele esuate
Radu1711 pe 20 aprilie 2010 14:40
un film foarte tare
Munchausen pe 19 mai 2010 17:02
Vazut filmul. Halucinant si cu susul in jos. Oare de ce asta mi se pare atat de familiar? Hmmm... Ma rog. Din hatisul de replici si situatii, una (recunosc ca sunt subiectiv, dar hey, cine nu e?) m-a facut sa rad in sala complet acaparata de pistoale calibru T-1000, femei de toate culorile, masini cu bot lung si motor W12, tavane false ce se pulverizeaza in vaze de China supra dimensionate, veste explozive de salvare si mai bine ma opresc pentru ca cine a vazut filmul, asta a vazut de fapt si nu trebuie sa il mai povestesc eu INCA O DATA. Ceea ce m-a facut sa rad a fost quarter pounderul with cheese al lui Tarantino. Pardon, Travolta. Pardon, Besson. In film de fapt il aduc oamenii imbracati in lodenuri care iau la schimb geanta cu "a lot of intel". Errrrrr... ce dracu' ziceam? Aaaa. From Paris with love. Ma scuzati.

Ceea ce m-a facut sa rad a fost quarter pounderul with cheese al lui Tarantino. Pardon, Travolta. Pardon, Besson. In film de fapt il aduc oamenii imbracati in lodenuri care iau la schimb geanta cu "a lot of intel". Errrrrr... ce dracu' ziceam? Aaaa. From Paris with love. Ma scuzati, mult prea Star Trek vazui recent eu.

margott pe 22 aprilie 2012 20:30
Un film fara mari pretentii, insa e atrenant, nu te plictiseste. Sa nu mai vorbim de Travolta care face un rol fain.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells