Comisia Europeană finanţează filmul românesc

de Gloria Sauciuc în 15 Dec 2010
Comisia Europeană finanţează filmul românesc

Comisia Europeana a aprobat o finanţare de 80, 6 milioane de euro pentru producţia de film românesc, conform romania-insider.com.

Comisia a dat verde proiectului propus de statul român prin care CNC-ul acordă împrumuturi fără dobândă şi împrumuturi nerambusabile pentru producţia de filme româneşti, singura condiţie a Comisiei fiind ca 20% din buget să fie destinat realizării în spaţiul european, nu exclusiv în ţara noastră. România intenţionează să lucreze după această schemă de finanţare până cel mai devreme sfârşitul anului 2014.

Decizia Comisiei Europene deblochează o situaţie dezagreabilă pentru câştigătorii sesiunii iunie-iulie 2010. CNC-ul nu a încheiat contracte cu producătorii proiectelor câştigătoare, întrucât nu se ştia daca vor mai veni banii pentru realizarea filmelor.

Taguri:  cnc

Părerea ta

Spune-ţi părerea
doinarac pe 15 decembrie 2010 19:46
In sfirsit ceva de bine si la noi !
spartacus pe 15 decembrie 2010 20:12
Avand in vedere tara in care traim, cu distrugatorul sistem P.C.R. de promovare a non valorilor si a pilosilor si de descurajare completa a proiectelor cinematografice comerciale (si nu cele de autor, clar paguboase si profitabile doar pt autor datorita PCR), imi pastrez mari reverve in ce proveste succesul acestei initative. Va mai trece multa apa pe Dunare, din pacate, pana ce vom vedea un film bun romanesc la tv. Si aici ma refer in special la filmele istorice, atat de atractive peste hotare. Cu istoria noastra, nu cred ca ar lipsi scenariile de film, mai ales ca avem niste domnitori de invidiat.....
rizea.alex70 pe 15 decembrie 2010 20:22
E un lucru foarte bun....macar de am face si noi filme de calitate cu acesti bani!!!
dream pe 15 decembrie 2010 21:00
Sunt curios daca sunt puse conditii cu privire la bugetul maxim acordat unui singur film. Daca nu exista, eu as opta pentru cateva proiecte cu buget mare care sa mai scoata un pic cenusiul din cinematografia romaneasca. Deocamdata filmul romanesc este lipsit de culoare, iar marca ieftin si bun e singura care se incearca. Ia sa incercam ceva grandios, colorat, cu o poveste care sa nu aiba legatura cu trecutul comunist..
sabinalin pe 15 decembrie 2010 21:13
Asteptam noi filme romanesti de calitate,personal mi-e dor de un nou film regizat de domnul Nae Caranfil...
SaberRider pe 16 decembrie 2010 11:44
80 de milioane de euro sunt o groaza de bani, dar tot e o suma modesta pentru productii mari. Totusi e un inceput.

http://vimeo.com/17056981

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells