Colin contra Arnold

de Ştefan Dobroiu în 14 Aug 2012
Colin contra Arnold

În 1990 Arnold Schwarzenegger apărea în Total Recall, unul dintre cele mai mari succese ale carierei sale şi motiv pentru o mulţime de puştani români ai anilor următori să-l îmbrăţişeze pe austriac ca pe eroul lor favorit şi personal. 22 de ani mai târziu, Colin Farrell reia rolul pentru generaţiile mai tinere, beneficiind nu de un scenariu bun, ci de aportul efectelor speciale de ultimă generaţie. Iată mai jos care credem noi că ar fi rezultatul unei lupte "corp la corp" între cei doi interpreţi ai lui Douglas Quaid, din mai multe aspecte ale carierei lor hollywoodiene.

Total Recall (1990) contra... Total Recall. Memorie programată (2012)
Scrierile lui Philip K. Dick şi-au făcut de mai multe ori loc pe marile ecrane în ultimele decenii, dar una dintre cele mai cunoscute adaptări este filmul din 1990 regizat de Paul Verhoeven. Iată că revizitarea universului respectiv de către Len Wiseman nu ne-a convins la fel de mult, apreciindu-i doar efectele speciale, evident mult mai spectaculoase decât cele din filmul original. Ne pare rău, Colin Farrell, runda asta ai pierdut-o!

Interpretare
Unul dintre cele mai apreciate roluri din cariera lui Schwarzenegger este cel al Terminatorului, iar faptul că mimica acestuia are vioiciunea unui cub de gheaţă de-abia scos din congelator poate să-ţi spună multe despre aptitudinile sale actoriceşti. Să fim serioşi, nu l-am iubit niciodată pe Arnold pentru felul cum plânge, ci pentru cât de convingător împarte pumni în dreapta şi în stânga. Este evident că Farrell stă mult mai bine la acest capitol, prin urmare îl declarăm câştigător.

Politică
Nu prea ne gândeam că avem de ce vorbi despre politică într-un articol de pe Cinemagia, dar iată că Arnold sparge tiparele şi de această dată. Este greu să nu apreciezi faptul că austriacul a reuşit să exceleze în trei domenii atât de diferite, sportul, filmul şi politica (şi afacerile, căxi actorul a reuşit să clădească un adevărat imperiu în spatele popularităţii sale cinematografice). Ce mai încoace şi încolo, Schwarzenegger este unul dintre puţinii mari de la Hollywood care au reuşit şi în politică, el fiind pentru opt ani guvernatorul unuia dintre cele mai bogate state americane, California. Colin Farrell mai trebuie să-şi şlefuiască talentele oratorice...

Premii
Arnold Schwarzenegger a fost dintotdeauna un favorit al premiilor popularităţii, dar rareori a atras atenţia organizatorilor unor gale care să conteze. Am constatat cu surprindere că a câştigat şi un Glob de Aur în carieră: se întâmpla în 1977, când a primit o statuetă pentru Cel mai bun debut, cel din filmul Stay Hungry. Arnold a primit, în schimb, opt nominalizări la Zmeura de Aur, reuşind să nu câştige niciuna, ceea ce i-a făcut pe organizatorii Zmeurelor să-i acorde în 2005, la aniversarea de 25 de ani a premiilor, o zmeurică pentru Cel mai prost pierzător. Colin Farrell a "impresionat" Zmeurele doar o dată, în 2005, când a tras ponoasele pentru unul din marile insuccese ale carierei, Alexander. Cel mai notabil premiu al său e un Glob de Aur obţinut în 2008 pentru excelenta sa interpretare din In Bruges.

Tabloide
Egalitate! Poate nu ştii, dar Colin Farrell a fost protagonistul unui mare scandal sexual în iulie 2006, când o înregistrare cu o întâlnire foarte sexuală (şi dezbrăcată) cu o fostă prietenă a sa, modelul Playboy Nicole Narain, şi-a făcut loc online. Într-o perioadă încă putea fi găsită pe diverse site-uri, în ciuda multelor eforturi ale lui Farrell de a îngrădi accesul la înregistrare. Având în vedere că actorul apare în toată splendoarea şi că cu greu poţi găsi ceva mai grafic printre astfel de excese video ale celebrităţilor, îl şi înţelegem.

Te-ai aştepta ca Arnold Schwarzenegger să stea mai bine (sau mai rău, depinde cum priveşti lucrurile) la acest capitol, dar nu este deloc aşa. Starul action nu şi-a etalat chiar toate atributele fizice în vreo înregistrare fierbinte, dar mariajul său cu Maria Shriver s-a terminat în condiţii care au pus pe jar tabloidele din lumea întreagă, ameninţând revenirea la cinema a actorului. Mai exact, acesta a avut o lungă relaţie sexuală cu menajera reşedinţei Schwarzenegger, relaţie al cărei rezultat a fost un fiu ajuns acum la adolescenţă. Schwarzenegger este ameninţat în prezent de unul dintre cele mai costisitoare procese de divorţ din istoria Hollywood-ului (a fost căsătorit cu Shriver din 1986).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 14 august 2012 10:22
Eu credeam ca o sa faceti o comparatie a rolurilor din Total Recall.... nu a intregii lor vieti. Ce comparatie sa faci? In 15-20 ani nu o sa-l mai tina minte nimeni pe Colin Farrell, in schimb Schwarzenegger.... e un om cu o viata fabuloasa, modelul de reusita american (chit ca e austriac)
vladtud pe 14 august 2012 13:05
^ De acord!
Chelbos pe 14 august 2012 13:22
de acord si eu dar: collin farell e mai actor decat arnold. fostul castigator mr olympia e un adevarat om de succes, a facut numeroase filme bune de actiune... dar collin e mai bun actor. inca nu am vazut filmul dar sunt curios sa vad cum a iesit.
Chelbos pe 14 august 2012 13:19
ce musculos pare collin farell fata de arnold din cele 2 poze:))
spartacus pe 14 august 2012 18:14
Pentru autorul articolului -- Ar fi bine sa nu iti mai dai cu parerea dak ai vazut doar cateva filme cu fiecare dintre cei doi actori. Colin Farrel, desi mai are multe de spus, ma indoiesc serios ca il va ajunge vreodata pe Arnold la orice capitol vrei tu. Faptul ca tu il dai castigator al uneia sau alteia din etapele analizate... slab, slab, slab. Margineste-te la a anunta filme sau ceva de genul asta, nu la analize serioase ca dai mari rateuri si risti critici si mai mari decat ale mele.
69dog pe 14 august 2012 19:52
Ideea de a compara filmele nu e rea dar cred ca articolul a deraiat total. Raman fidel primului film.
k-rissa pe 14 august 2012 20:48
originalul ramane original :)
alex_il_fenomeno pe 28 august 2012 11:06
de departe , Arnold !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells